Matka Karkkuun 2005 ◄◄Sivuston alkuun
    
Karkun sivulle

 

Tie tulee (pohjoisesta) Miinalasta metsän läpi Karkun peltoaukealle. Oikealla on kesämökki, jossa lomiaan viettää pietarilainen eläkeläispariskunta. Sen takana oikealla metsän reunassa kulkee rautatie.

Näillä tienoin on ollut ukkini Ivan Peltometsän (ent. Plaketti) talo. Kuvassa Jyrki, Saana, Vasili ja Petri.

Kuvat LM 2005

Samalta paikalta kuvattu Karkun kylän suuntaan etelään. Vaikuttaa siltä että talossa asuttaisiin pysyvästi.

Karkun talo nro. 59

Pekka ja Annikki Meurosen talo ennen sotia Karkussa. Talo on vielä 2005 pystyssä, asuttuna, vinttikaivokin jäljellä.

-kuva Maire Laakkonen os. Meuronen

Oli heinäkuun alku 8.7.2005, yli metrinen heinikko peitti koko kylän, siinä Salmin keisari Vasili kuskasi Ladallaan meitä pitkin peltoja. Heinikko oli auton korkuinen. Emme tunteneet paikkoja, emme löytäneet Karkun tsasounan paikkaa, löysimme kuusikosta hautausmaan jossa oli joitakin nykyisten asukkaiden hautoja. Hautausmaan takana on kuvan riihi, sen takana on asuttu talo. Karkunlammelle ei ollut ajokelpoista tietä. Siellä on majaillut jo pitkään pietarilaisia uraanin etsijöitä. Lähestyimme tsasounaa maan puolelta, kuten tämä kuvakin.

Myöhemmin selvisi, että tsasouna on ollut metsäsaarekkeen toisella, Laatokan puoleisella reunalla. Kuvan lato tai oikeastaan navetta näkyy tsasounakuvissakin, se on Rantsin navetta!

Karkun rannasta näkymä etelään. Pulikoimassa Karkun Plakettien jälkikasvua, Jyrki, Petri ja Saana. Laatokan vesi oli korkealla, peitti hiekkarannan.