Rajakontu keväällä 2015  ◄◄ Sivuston alkuun
    
Matkat Karjalaan
 

 

Ankkoja Rajakonnussa
Ankat päiväkävelyllä keskellä pääkatua.
Kolhoosin perunakellari tornista
Kuva näkötornista pohjoiseen, radiomaston tällä puolella on kolhoosin perunakellarin jäänteet. Oikean reunan tie tulee Manssilasta.
Kolhoosin perunakellari
Kolhoosin perunakellari. Jokaisessa Salmin kylässä oli kolhoosi neuvostovallan aikana. Kaikki pellot on salaojitettu.  Nyt koko pohjois-Venäjän pellot ovat viljelemättä, navetoista vain tiilikasat muistona maataloudesta.  Öljyrahalla on saanut halvemmalla lännestä elintarvikkeita.
Kolhoosin perunakellari
Kolhoosin perunakellari on rakennettu 1966.
Sauna vuonossa
Laatokan puoleisella reunalla on kuvan kaltaisia rotkoja. Sauna on rakennettu tällaiseen paikkaan sen takia että vierestä on saatu vettä kaivosta. Vaikka tämä kohta on noin 70 metriä Laatokan yläpuolella niin saunan alapuolella maa upottaa märkyyden takia.

Afganistan Afganistan
Rajakonnun hautausmaa on kylältä Aunukseen päin vajaan kilometrin päässä. Ivan Mihailovits on ilmeisesti kuollut sodassa saamiinsa vammoihin. Kiven toisella puolella on merkintä Afganistanin sodasta. NL soti Afganissa kymmenen vuotta. Afganistanilaisia kuoli 1,3 miljoonaa ja venäläisiä 14.453. Tällaisia muistomerkkejä kaatuneista on melkein joka kylässä. Häpeällisen Ukrainan sodan kuolemat pyritään sensijaan salaamaan. Ei muuten näy talvisodassakaan kuolleiden hautakiviä!
Santeri Potasev
Santeri Potasevin hauta. Vasemmalla puolella on hänen vaimonsa hauta ja siitä vielä vasemmalle ilmeisesti Santerin äidin hauta. Vanha Rajakonnun hautausmaa on majakan eli entisen tsasounan ja tien välissä. Sinne on haudattu Santerin äidin sukulaisia. Santerin isä oli Räimälästä kotoisin. Eräänä yönä hänet haettiin kotoa, katosi sen tien.

 

◄◄ Sivuston alkuun
    
Matkat Karjalaan