Hotelli Olonga - "Majatalo Lankeemus" ◄◄ Sivuston alkuun
   
Matkat Karjalaan

 

Hotelli Olonga
Suomalaisten ja karjalaisten matkaajien suosima yöpymispaikka jo kahden vuosikymmenen ajan.
Erikoisinta on että hotellin portaiden askelmat ovat eri korkuisia, siksi kaikki vieraat kompuroivat portaissa vaikka olisivat selvin päin. Siitä on tullut kutsumanimi Majatalo  Lankeemus. Varmaan muunkin kaltaisia lankeemuksia on ajan saatossa saattanut tapahtua.

Talo on alkanut rappeutua. Upeasta julkisivusta näkyy että komea tiilikatto vuotaa, seiniin on tullut kosteutta ja hometta. Katoissa pitäisi käyttää eri materiaalien väliseen tiivistämiseen lyijylevyjä keski-Euroopan mallin mukaan.  Eipä huoneidenkaan kuntoa voi kehua.

Viime vuosina palvelu on huonontunut; aamupala on minimaalinen, ei edes kahvimaitoa. Infotiskin palveluja kehutaan, apua saa suomen- ja karjalankielelläkin. Ehkä palvelun huonontuminen johtuu että omistajat ovat vaihtuneet tiuhaan, kaikki haluavat vain nopeasti suuria voittoja, palvelujen kehittämisestä ei olla kiinnostuneita. Pahimpia ovat kuulemma viimeeksi olleet mustat miehet, kaukaasialaiset. Neuvostoaikana oli sentään jonkunlainen kohtuullinen standardi olemassa palvelussa. Nyt globalisaatiossa halutaan vain joka kvarttaali maksimaalista voittoa, näinhän on Suomessakin.
Hotellin piha
Pihalaatat ovat painuneet seinän vierestä, joten sadevedet valuvat sokkeliin. Seinäkin on kastunut ja homehtunut.
Yksi hyvä puoli on että ikkunat on uusittu samoin ikkunapellit.
Suihku Lavuaari
Suihku on melko vanhaa mallia. Lavuaarikin on jo vanha, laattojen saumaamisen on oppipoika tehnyt huitasemalla.
WC-extra Viemäriputkia
Vessan pytty on erikoista mallia. Siinä torttu jää näkösälle. Mikähän juju siinä on? Vesi- ja viemäriputket alkavat olla jo ruosteessa.