Petroskoi - Äänislinna ◄◄ Sivuston alkuun
    
Matkat Karjalaan

 

Petroskoissa hotellin portailla
Pääsimme Petroskoihin asti kohtalaisen hyvin, sitten eteneminen pysähtyi. Tässä matkalaiset odottelemassa hotellin portailla huolestuneina ajoneuvonsa korjausuutisia. Emme ehtineet tutustua kaupunkiin kovin laajasti mutta seuraavaa kertaa varten tuli kuitenkin hyvä tuntuma kaupunkiin.

Vaikka hotelli on korkeatasoinen, niin silti maidon saanti aamukahviin  oli työlästä. Jotkut tutustuivat kahvimaidon hankinnassa meilläkin usein uutisissa mainittuun Venäjän kaupan kaksoislaskutukseen. Johtuisiko maidon puute siitä että Karjalan aluetasavallassa ei ole enää lehmiä?  Onnellisesta neuvostoajasta on jäljellä vain satoja kolhoosien ja sovhoosien navetoiden raunioita. Seuraaville matkoille on parasta ottaa omat kahvikermat mukaan. 
Matkalla näimme joitakin lehmiä mutta pienistä utareista maalaispoika päätteli että ne eivät olleet maitoa tuottavia lypsylehmiä vaan syötäväksi tarkoitettuja nautoja.  
Leninin patsas Petroskoissa
Lenin katsoo tukevasti etelään, siellä uusi demokraattinen vallankumous on itämässä. 
Kuusisen patsas Petroskoissa
Kuusinen puolestaan katsoo näköalapaikalta itään. Sille suunnalle oikeaa vallankumousta on vietävä jatkossa.
Koira
Moni on ihastellut miten Venäjällä on koirilla vapaus. Mutta todellisuudessa useimmat ulkona elävät koirat hoitavat asuinpaikkakuntansa puhtaanapitoa. Kuvassa yksi Petroskoin puhtaanapitolaitoksen 3000:sta nelijalkaisesta työntekijästä.

Hän ei vaikuta kovin onnelliselta, joutuu syömään jätteitä, ei asuntoa, ei terveydenhoitoa, eläkkeestä puhumattakaan. Jos tulee sairaaksi, työkyvyttömäksi tai häiriköi niin kuula kalloon kuten Stalinin aikoina kaksijalkaisillekin usein tehtiin.