Sortavalan infrastruktuuria ◄◄ Sivuston alkuun
   
Matkat Karjalaan

 

Karjalankatu
Sortavalan pääkatu Karjalankatu on kuin karamelli, värikäs ja kaunis, mutta vain julkisivu. Keskellä suomalaisten aikainen paloasema.  Pienessä kaupungissa Karjalankadulla on modernit liikennevalot.  Sekä autoille että jalankulkijoille on numeronäyttö josta näkee montako sekuntia on aikaa ylittää tie. Tässä autoille on 5 sekuntia aikaa jäljellä.
OrtodoksinenKirkko
Venäjän tsaarit ja ylimystö ovat aina tukeneet kirkkoa, koska kirkko on aina tukenut vallanpitäjiä. Putin ja Kirill, maallisen ja uskonnollisen vallan ylimmät johtajat, ovat hyviä kavereita, he hallitsevat Venäjää, tukevat toinen toista. Vain heillä on ainoa oikea politiikka ja ainoa oikea usko.
Sotien muistomerkki
Suomesta päin tultaessa Karjalankadun alkupäässä on tämä sodan muistomerkki. Evakkona koen että se on voittoja ihannoiva ja meitä karjalaisia häpäisevä. Puna-armeija ei viime sotien aikana päässyt taistelemalla Sortavalaan asti kertaakaan. Neuvostojoukot pakenivat kaupungista suomalaisten hyökätessä 1941.
Patsaassa neuvostosotilas puolustaa äitiä ja lasta mutta todellisuudessa neuvostosotilaat tappoivat suomalaisia äitejä ja lapsia. Puolustettavat neuvostoäidit ja lapset tuotiin vasta sotien jälkeen Sortavalaan.
Keihään kärki osoittaa jostain syystä etelään. Muistomerkkien tykit osoittavat Suomea kohti.
Takapiha
Jos poikkeaa pääkadulta muutaman askeleen sisäpihalle kohtaa tällaisia näkymiä. Ilmeisesti suomalaisten aikainen talovanhus.
Jakelumuuntaja
Jakelumuuntaja
Vesiposti Likakaivo
Pääkadun vesijohtoputkien ulkopuolelle on rakennettu vesiposteja. Tie tulee Piipun Pihasta ja tien päässä on Karjalankatu. Vesipostin vieressä on likakaivo. Kaivon täytyttyä jätevedet valuvat tien ojaan ja siitä Laatokkaan. Tällaisia likakaivoja on Suomessakin maaseudulla.
Kattotyö
Karjalankadun alkupäässä korjataan kattoa. Jalankulkijoille on aikaa 6 sekuntia ylittää tie.

◄◄ Sivuston alkuun
   
Matkat Karjalaan