Home Lootus-kirjat Artikkelit D-vitamiinin annostus Elävä vesi EFT kivunhallintaan Kirja-ale Kirjahinnasto Kolesteroli Kvanttiajan vesi Mullistava itsehoito Sydäntaudit Uudet kirjat Yhteystiedot

 

Päivitetty 26.08.2009

Artikkeleita.

Alfalipohappo & asetyyli-L-karnitiini - elämän eliksiirikö?
EDTA-kelaatiohoito
Essiac 
Homokysteiini - pahempi kuin kolesteroli
Liika fosfaatti tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriön syynä
MSM-rikki - hämmästyttävää tietoa tiukasti vartioidusta salaisuudesta
Peruvian maca
Macan annostus
Phosetamin - EAP kalium-kalsium-magnesium solujenne suojaksi
Tohtori Vernonin ennustuksia 21. vuosisadan 1. vuosikymmenelle

Kirjahinnasto
Tuotehinnasto

MSM-rikki - hämmästyttävää tietoa

Hinnasto

Tiedämme, että sisällämme on vähintään 45 litraa vettä. Seuraava aineemme on suola. Meissä on vähintään 8 desiä suolaa. Mitä arvelette olevan seuraavaksi eniten?

Kolmas tila on tiukalla ja se riippuu, keneltä kysytään, mutta useimpien mielestä meissä on noin kaksi desiä kalsiumia ja (tämä on yllätys) kaksi desiä rikkiä. Rikki muodostaa 0,25 % kehomme painosta.

Edelleen tiedämme, että tarvitsemme hivenaineita ruoastamme, mutta tiesittekö, kuinka korkealla rikki on asteikossamme? Sen selviäminen oli minulle yllätys. Rikki on kolmannella tai neljännellä tilalla kehomme rakenneosista. Se on kolmas tai neljäs aine, josta me muodostumme.

Saammeko riittävästi rikkiä?

Muistakaa, että kyseessä on kehomme päärakennusaine – kolmas tai neljäs fyysisen olemuksemme päärakenneosa.

Mitä rikin puute aiheuttaa
- nivelten ja lihasten jäykkyys
- huono iho
- allergia
- tulehduksia

MSM kuuluu aminohappoketjuun. Sen päätehtävä on edistää kasvua – fyysistä kasvua, joka voi edistää henkistä kasvua. Ja kasvu ei ole staattinen prosessi – se on elävää, hengittävää, jatkuvaa dynaamista tasapainottelua kehossamme. 98 % soluistamme uusiutuu joka vuosi – fyysisesti olet 98 % erilainen kuin vuosi sitten. Saanko antaa muutamia esimerkkejä? Kuulin Deepak Chopran sanovan Donahue-show'ssa; kasvatamme uuden mahaseinämän joka viides päivä, uuden maksan joka kuudes viikko ja uuden luurangon joka kolmas kuukausi.

Kyllä, joka vuosi olemme 98-prosenttisesti uusia – fyysisesti tuliteriä – kokonaan uudessa kehossa. Joten miksi sinussa on kehittynyt kasvain tai kalsiumkasautuma, joka aiheuttaa kaikki nuo vaivat?

Syitä on paljon. Tässä yksi niistä. Kuten sanoin, MSM kuuluu aminohappoketjuun. Rikki liittyy proteiiniin – sitä tavataan aminohapoissa, metioniinissa, kystiinissä ja kysteiinissä ja näitä rikkiä sisältäviä aminohappoja pidetään olennaisina terveydelle.

Jos kehossamme ei ole riittävästi MSM:ää, aminohapot jatkavat rauhasten muodostamista (jotka säätelevät sisäeritystä), mutta oikeaa entsyymejä ei synny, joten altistumme tarpeettomille sairauksille.

Tässä on vain yksi edellä mainituista tärkeästä syistä. MSM on joustava side valkuaisten välillä. Keho uudistuu korvaamalla kuolleet solut. Kun solu kuolee, uusi ottaa sen paikan. Ilman riittävää MSM:ää uusi solu kiinnittyy, mutta se jäykistyy. Tämän aiheuttama joustavuuden katoaminen ei ole hyväksi. Et halua jäykistyneitä keuhkoja. Et halua jäykkiä lihaksia. Et halua kovia solukasautumia, jotka eivät toimi.

On helppo ymmärtää, että pehmeät elimet ja kudokset ovat eduksi kaikelle. Verenkierto hyötyy selvästi ja myös kuona-aineiden poistuminen tehostuu. Kuona-aineet ovat uudistumisen tiellä.

Parhaimmillaan ravinnon tulisi olla emäksistä eli 20-prosenttisesti hapanta ja 80-prosenttisesti emäksistä. Arvatkaapa mitä – olette arvanneet sen, olette aivan liian happamia. Rikki auttaa ylläpitämään kehon happo-emästasapainoa ja se edistää sappinesteen erittymistä.

MSM voi auttaa saamaan sinut emäksiseksi. Aluksi jauhe maistuu karvaalta, mutta kun happamuutesi alenee, se maistuu paremmalta. En ole päässyt täysin mauttomaan vaiheeseen vielä, joten jos maku haittaa sinua, kapselimuoto voi olla miellyttävämpi vaihtoehto. Tilkka MSM:ää hammasharjassa valkaisee hampaat ja puhdistaa plakkia suusta tehokkaasti.

Tämä happamattomuus on selvästi eduksi mahahaavoille, jotka eivät voi menestyä terveellisemmissä emäksisissä olosuhteissa. Ruoansulatuselimistöstä puhuttaessa saanen tähdentää, että MSM antaa sille pinnan, johon loisten on vaikea tarttua. Näin ollen ne irtoavat valmiiksi huudeltavaksi pois kehosta.

Rikki on välttämätön kollageenisynteesille. Kollageeni on liukenematon kuituinen valkuainen, jota on nikamissa yhdistävän kudoksen, fibrillin, ja luuston pääainesosana. Rikki toimii synteesiä muodostavana ja aktivoijana B-vitamiinin, C-vitamiinin, biotiinin ja pantoteenihapon kanssa, joita ruoansulatus ja hermot tarvitsevat.

Rikki näyttelee tärkeää osaa kudosten hengityksessä, jossa happea ja muita aineita käytetään solujen rakentamiseen ja energian vapauttamiseen.

Ja aivan kuin tämä ei riittäisi, tutkimukset osoittavat, että rikin kenties tärkein terveydellinen tekijä on hiilihydraattiaineenvaihdunta, joka on tärkeä alhaisesta verensokerista kärsiville ja sokeritautisille. Rikki on merkittävä ainesosa haiman erittämässä valkuaishormonissa, insuliinissa.

Rikin puute ruokavaliossa voi johtaa alhaiseen insuliinin tuotantoon. Toisaalta riittävästi rikkiä sisältävä ravinto saattaa lisätä kehon kykyä tuottaa insuliinia niin paljon, että insuliinipistoksia voidaan vähentää.

Niin, se on ravintoa. Kun sitä ensimmäisen kerran saatiin tässä maassa, sitä käytettiin paljon hevosten maailmassa. Eläinlääkärit veivät MSM:n toimittajat oikeuteen, koska sillä voitiin hoitaa lähes kaikkea niin tehokkaasti, joten sen täytyi olla lääke ja siksi heidän reviiriään. He halusivat yksinoikeuden itselleen.

Oikeus kuuli perustelut ja tuomitsi, että MSM oli ravintoa ja että hevostenomistajien ei tarvinnut maksaa eläinlääkäreille palkkiota saadakseen sitä. Hyvä uutinen on, että sinunkaan ei tarvitse.

(MSM:n lääkkeelliset väittämät on poistettu.)

Kuusivuotiaalla hevosella oli kalsiumkeräytymä luussa, joka aiheutti hevoselle vaivaa ja kipua. Paikka oli kuuma ja tulehtunut. Omistaja teki neljä asiaa. Hän päästi hevosen vapaaksi pellolle, poisti kengät (mahdollinen epätasapainon ja jännityksen aiheuttaja), laittoi magneettikengän alueen ympärille ja syötti sille MSM:ää. Hevonen on nyt toipunut täysin – ja tarkoitan täysin. Ei ainoastaan kipu, tulehdus ja kuumuus ole poissa vaan myös kalsiumkeräytymä. Tällaista ei omistajien sanojen mukaan koskaan tapahdu.

Toinen tapaus erään parantajan kertomana, joka ostaa MSM:ää meiltä, koskee hänen potilastaan, jolla oli useita vaikeita epilepsiakohtauksia viikossa, mutta nautittuaan MSM:ää hänellä on ollut vai yksi kohtaus kuuden viikon aikana. En väitä, että MSM parantaa epilepsian, kerron vain, mitä tapahtui yhdelle henkilölle, joka alkoi syödä sitä.

Alla esitettyjä kokemuksia  ei ole tarkoitettu lääketieteellisiksi neuvoiksi. Todistukset ovat sellaisten ihmisten antamia, jotka haluavat kertoa kokemuksistaan ja niiden tarkoitus on pelkästään informatiivinen. Niitä ei pidä ymmärtää lääketieteellisinä neuvoina.

Olkapääni oli jäykistynyt. Levitin voidetta ja aloin nauttia jauhetta. Kolmessa päivässä se alkoi antaa periksi.

Ostin hiljattain MSM:ää yritykseltänne, koska olin kuullut, että se voisi tasapainottaa diabetestyyppini. Kolmen päivän kuluessa selvin parannus oli nivelkipujen vähentyminen, joista olen kärsinyt niin kauan kuin muistan. Tämä helpotus on säilynyt 1/4 teelusikallisella MSM:ää kahdesti päivässä.

Olen todennut, että vaikka en ole kyennyt vähentämään insuliinia, sokeritasot eivät näytä olevan niin epävakaita. Hyvää on se, että olen laihtunut neljä kiloa kahdessa kuukaudessa vähentämättä kaloreitani. On ilmeisesti liian aikaista päätellä, mitä MSM:n nauttiminen todella merkitsee, mutta voin sanoa, että ensivaikutelmat ovat hyvin, hyvin rohkaisevia.

Aion kokeilla MSM:ää Nonimehussa – toivottavasti voin kertoa menestyneeni yhtä hyvin tuon sekoituksen kanssa.

Kiitos nopeasta ja avuliaasta palvelusta.
Kunnioittavasti
Rouva W. Hertz

Kuten lupasin esitän kokemukseni MSM:stä alla.

Vuonna 1993 sain virusaivokalvontulehduksen, joka tapahtui vain kolme kuukautta sen jälkeen, kun minulla oli ollut salmonellamyrkytys (ei hyvä vuosi!). Näiden kahden tapauksen jälkeen minulla on neljä vuotta ollut ruoansulatusvaivoja, hieman hämärtynyt näkö vasemmassa silmässä, hieman heikentynyt kuulo vasemmassa korvassa, stressiä lihaksissa – erityisesti selässä – väsymystä ja lievää päänsärkyä. Näitä ei ole ollut aikaisemmin.

Vain kaksi päivää sen jälkeen, kun olin aloittanut MSM-jauheen nauttimisen osteopaattini havaitsi muutoksen selkärangassani. Hän sanoi, että tuntui kuin ’öljyäisin’ sitä. Nyt olen ottanut sitä kaksi viikkoa ja olen havainnut, että selkärankani joustavuus on parantunut selvästi, ruoansulatusvaikeuteni ovat vähentyneet paljon ja hampaani ovat valkoisemmat. Tunnen olevani valppaampi ja ihoni on pehmeämpi.

Olen käyttänyt myös MSM-voidetta. Koska olen taiteilija, käteni kärsivät usein ja kuivuvat, jos käytän paljon pastelleja. Käsivoiteen käyttäminen ei ole useinkaan helppoa, koska jos käteni ovat vähänkin rasvaiset, se siirtyy paperiin ja pilaa pinnan. Sitävastoin MSM-voide imeytyy täysin nopeasti, jättää kädet pehmeiksi ja voin käyttää sitä välittömästi ennen työskentelyä.

Nyt huono puoli. Olen kokenut sellaista, mitä nimittäisin myrkkyjen poisto-oireiksi. Pahin niistä on kovasti kutiava ihottuma, jolle on erikoista se, että se ilmenee vain aivokalvontulehdukseni aiheuttamassa kipukohdassa eli päänahassa, niskassa ja alaselässä. En mitenkään katso sen johtuvan voiteesta, koska en ole lainkaan käyttänyt sitä selässäni vaan olen levittänyt sitä muualle kehooni, missä ei ole lainkaan kutinaa.

Minulla on pitkähkön ajan ollut tapana juoda paljon vettä – noin 2 litraa päivässä. Tuntuu, että MSM on muuttanut tapaa, jolla kehoni käyttää tätä vettä eli se tuntuu jakautuvan oikein sen sijaan, että se menisi suoraan lävitseni! Ehkäpä se on vain mielikuvittelua, mutta jotenkin tuntuu, ettei kysymys ei ole siitä.

Ihottumasta huolimatta, joka tuntuu nyt paranevan, aion ehdottomasti jatkaa MSM:ää, koska vaikka olen ottanut sitä vasta kaksi viikkoa, olen huomannut oireitteni vähenevän selvästi.

Voitte vapaasti käyttää tämän kirjeen sisältöä auttamaan muita ihmisiä, jotka tarvitsevat tietoa tuotteesta. Kirjoitan uudestaan, jos ilmenee uusia asioita.
Parhain terveisin JR

Kiitos MSM:stä. Kuiva ja aristava ihoni näyttää jo parantuneen, voimani ovat lisääntyneet, mutta vieläkin näytän väsyvän helposti. Olen tilannut myös Etherium-kultaa, koska ME näyttää aiheuttavan alakuloisuutta. Katsotaan, voinko hoitaa sen.
Kiitos WH

Kiitos Etherium-kullasta kertovasta nauhasta ja myös Bill Richin esitys MSM:stä oli johdonmukainen ja vaikuttava. Näytätte olevan lisäravinteiden etulinjassa. OxCgen puhdisti selvästi paksusuoltani. Ostan sitä lisää heti, kun budjettini sallii.
Parhain terveisin MB

Kiitos toimituksesta. Jo nyt tunnen Cellfoodin ja MSM:n hyödyn. Nämä ravintoaineet tehoavat todella hyvin. Olen energisempi ja näkökykynikin on parantunut. Suhtautumiseni elämään on vieläkin positiivisempi kuin ennen.
Terveisin Steve

Mandy Scott ja hänen koiransa ja hevosensa nauttivat MSM:ää! Hänen 10-vuotias hevosensa oli rampa nivel- ja nivelsidevaivojen takia. Hän luuli, ettei hän voisi ratsastaa sillä enää. Hevonen saa nyt MSM:ää ja glukosamiinia ja voi hyvin ja on täynnä energiaa, samoin hänen koiransa, joka oli ennen hyvin jäykkä niveltulehduksen vuoksi.

Törmäsin MSM:ään pari vuotta sitten ja olin hyvin tyytyväinen tuloksiin, jotka sain itselleni ja perheelleni. Koska teen bioresonanssiterapiaa, tapaan asiakkaita, joilla on kaikenlaisia myrkkyjä, allergeeneja ja viruksia kehossaan. Nämä vahingolliset taudinaiheuttajat voidaan poistaa kehosta sähköakupunktuurilla. Usein keho pyrkii poistamaan ne suurimman elimen, ihon, kautta. Tästä aiheutuu ihottumia ja vastaavia, mikä on tavallista, kun apua etsitään. Menetelmänäni on tutkia, puuttuuko kehosta rikkiä ja jos puuttuu, suositan MSM:ää. Puutos testataan panemalla teelusikallinen MSM:ää vesilasiin ja jos se maistuu karvaalta, henkilö tarvitsee sitä. Sain hämmentäviä tuloksia tällä testillä. Vesitesti voi osoittaa, että rikkiä on riittävästi, kun taas Biocom-testi osoitti rikin puutosta. Sitten havaitsin, että vesitesti testasi todellisuudessa pH:ta. pH:n epätasapaino aiheutti MSM:n kitkerän maun ja auttoi pH:n korjaamisessa. Biocom-laitteen käyttäminen oli luotettavampi keino selvittää, tarvittiinko MSM:ää ja kuinka paljon.

Kaikista testaamistani asiakkaista voi varmuudella sanoa, että kaikilla lihansyöjillä oli rikin puute. Oli vähemmän todennäköistä, että kasvissyöjät tarvitsivat rikkilisäravinnetta ja niillä, jotka syövät enimmäkseen raakoja vihanneksia, ei ollut ongelmia tällä alueella.

Olen saanut hyvää palautetta asiakkailta, jotka ovat ottaneet MSM-jauhetta. Ihovaivoihin MSM-voide on osoittautunut antavan välitöntä helpotusta tehokkaasti ja nopeasti. Voide jouduttaa myös hyvin tehokkaasti palovammojen ja haavojen paranemista. Eräs asiakas, jonka pään haava oli ommeltu 13 tikillä, hämmästyi, kuinka nopeasti arpi hävisi. Hyvän veden juominen on olennaista kaikessa puhdistautumisessa ja yleensä suositellaan juotavaksi 1–2 litraa vettä joka päivä. Tämä määrä tarvitaan kuona-aineiden kuljettamiseksi kehosta, mikä varmistaa hyvän ihon. Tätä ei saavuteta pelkästään rikillä, mutta se auttaa selvästi saavuttamaan menetetyn vitaalisuuden. Koska useimmat syövät ravintoa, josta puuttuu rikkiä, sen täydentäminen ruokavalioomme on välttämätöntä. Kuumassa vulkaanisessa lähteessä istuminen on yksi keino, mutta kuinka monilla on tulivuorilähde puutarhansa perällä?
CE, terapeutti

MSM-orgaaninen rikki 200 g 23 euroa, 1 kg 78 euroa. Katso myös Tuotteet/Rikki

Hinnasto

Sivun alkuun

EDTA:n käyttökohteita.

- sydän
- angina pectoris
- hengenahdistus
- sepelvaltimotauti
- muisti
- Alzheimerin tauti
- verenpaine
- jalkakrampit
- näkö
- kolesteroli
- raskasmetallit, kalsium
- valtimon seinämät


Kelaatiohoidoista on kirjoitettu kaksitoista täysimittaista kirjaa. Luettelo löytyy osoitteesta Amazon.com.uk, josta voi hakea edelleen Chelation Therapy -sanoilla.

Lääketieteellisessä kirjallisuudessa on 1554 mainintaa kelaatiohoidosta. Kelaatiohoito ei ole uusi hoito – se kuuluu parhaiten vartioituihin terveyden parantamisen salaisuuksiin, jotka tiedetään. Kelaatiohoidolla voidaan poistaa kehosta 13 mineraalia mm. lyijy, elohopea, nikkeli, kadmium ja alumiini, jotka ovat kaikki myrkyllisiä mineraaleja, mutta kehosta poistuu myös joitakin hyviä mineraaleja, kuten kromi, kupari, rauta, magnesium, mangaani ja kalsium. Vastapainoksi on tärkeää nauttia mineraalitäydennystä kelaatiohoidon kuluessa. Mitä tapahtuu, jos otat kelaatiohoitoa useita kuukausia ja rintakipusi katoavat? Pystyt kävelemään vuorelle, kunto on erinomainen ja olet heittänyt nitrot menemään. Sanot, että olet parantunut. Mitä sinulle sitten tapahtuu? Ellet tee mitään kelaatiohoidon jälkeen, sairautesi uusiutuu hitaasti mutta varmasti.

Kelaatiohoito ei paranna. Se lievittää sairautta paljon, se avaa tukkeutuneita verisuonia erittäin hyvin ja elvyttää verenkiertoa, mutta se ei ole parannuskeino. Joten jos et kiinnitä huomiota ruokavalioon, ellet lopeta tupakoimista, ellet nauti oikeita ravintolisiä, ellet liiku säännöllisesti, ellet tee näitä tärkeitä perusmuutoksia, jotka pitävät sairauden kurissa, on varmaa, että tulevaisuudessa sairaus uusiutuu jossakin vaiheessa.

Uskotaan, että oikean ruokavalion, liikunnan, tupakoimattomuuden ja lisäravinteiden lisäksi, olisi otettava ylläpitoannos EDTA:aa jatkuvasti. Otteita tohtori E. W. McDonaghin kirjasta Chelation Can Cure: Etyleenidiamiinitetra-asetaattihappo (lyhyesti EDTA) on myrkytön aminohappo, joka valmistettiin Saksassa vuonna 1931. Se suunniteltiin potilaiden hoitoon, joilla oli vakava lyijymyrkytys. Ennen sen kehittämistä näiden onnettomien ihmisten hyväksi ei voitu tehdä paljoakaan. He kuolivat valtavaan myrkytykseen, jonka lyijy aiheutti aivoissa, hermostossa ja muissa elimissä.

Elintarviketeollisuudessa työskentelevät kemistit tuntevat hyvin kelaatiokemian ja EDTA:n. Tutkimuskirjallisuus sisältää yli 3000 tutkimusta EDTA:sta. EDTA on käytössä säilöntäaineena lukemattomissa ravintoaineissa sekä purkitetuissa, pullotetuissa että kuivapakatuissa tuotteissa.

Veripankin kemia on toinen EDTA-tiedon lähde. Ainetta käytetään monien verikokeiden suorituksessa. Veripankin vereen on lisätty pieniä määriä EDTA:a estämään soluja hajoamasta.

Kun valtimon sisäseinän keräytymät kovettuvat ja vahvenevat, valtimot menettävät laajenemis- ja supistumiskykynsä. Veri liikkuu vaikeasti ahtautuneiden valtimoiden läpi. Tästä johtuen muodostuu helpommin hyytymiä, jotka tukkivat valtimon, ja riittävä verensaanti sydämeen, aivoihin ja muihin elimiin estyy. Kuinka verenohennuslääkkeet voivat tehota tällaisessa tilanteessa?

Kun aivosuoni tukkiutuu kokonaan, seurauksena voi olla aivoverisuonitukos, aivohalvauksen muoto. Tunnettuihin tietoihin perustuen tiedemiehet myöntävät, että veren kolesterolin ja tyydytettyjen rasvojen määrällä on yhteys sydänverisuonitautiin eli tukkeumaan valtimoissa, jotka toimittavat verta itse sydänlihakseen.

Suonensisäinen kelaatio
(Suonensisäisesti annettavaa kelaatiohoitoa ei käytetä Suomessa, siksi sitä haluavien on matkustettava esim. Espanjan aurinkorannikolle) 

Kiinteä, kiinnittynyt plakki yhtyy liuokseen ja poistuu turvallisesti. Tällä ainutlaatuisella menetelmällä vaarallisia kiinteitä aineita muutetaan nestemäisiksi, ja ne kulkeutuvat sitten pois erityksen kautta. Tämä on luonnollinen, normaali ilmiö kehon kemiassa.

Tohtori Norman E. Clarke vanhempi, Detroitin Providence -sairaalan kardiologi, oli ensimmäinen amerikkalainen, joka keksi EDTA-kelaation monet edulliset vaikutukset. Kun hän hoiti akkutehtaan työntekijöitä lyijymyrkytyksestä, nämä kertoivat saaneensa lievitystä rintakipuoireissa (angina pectoris), niveltulehduksessa, katkokävelyssä ja lyijymyrkytysoireissa.

Nyt jo 80 vuotta täyttänyt tohtori Clarke pitää edelleen vastaanottoa ja käy luentokiertueilla. Hänet tunnustetaan kelaation uranuurtajaksi Venäjällä. Venäläiset käyttävät kelaatiohoitoa toiseksi yleisimpänä valtimonkovetustaudin hoitona. Se on ensisijainen hoitomuoto Tsekissä, Saksassa, Sveitsissä, Meksikossa ja Kanadassa vain muutamia maita mainitakseni. 

Erittäin korkeasta verenpaineesta kärsivillä on yleensä oireina huimausta, hengenahdistusta, päänsärkyä ja näön hämärtymistä. Kun verenpaine on kohonnut lievästi tai kohtalaisesti, oireita ei ehkä ole. Diastolinen eli sydämen lepopaine on toinen verenpainearvo. Aamupäänsäryt ovat yleisiä nuoremmilla potilailla, joiden diastolinen paine on 110 tai korkeampi.

Pienen ponnistuksen kuten hitaan kävelyn aiheuttama hengästyminen on yleistä. Potilas voi havaita kaulavaltimoiden sykinnän, jotka voivat olla myös turvonneita tai laajentuneita. Korvien naksahtelu, jyminä tai soiminen on myös yleinen havainto.

Korkeasta verenpaineesta kärsivät potilaat valittavat, että heillä on usein tarve virtsata nukkumaan menon jälkeen, vaikka munuaiset toimivat normaalisti. Korkeaa verenpainetta esiintyy yleensä paikallisen verettömyyden takia (veren kuljettaman hapen vaje), joka johtuu aivo-, sydän- tai alaraajojen valtimoiden ahtautumisesta (tukoksesta).

Kun verenpaine jatkuu epänormaalina ja kohoaa edelleen, seurauksena on todennäköisesti sydämen, aivojen tai munuaisten kuolema. Sydän laajentuu, munuaiset eivät enää toimi kunnolla ja kehittyy virtsamyrkytys. Halvaantuminen on yleistä.

Nämä potilaat ovat yleensä 40–70-vuotiaita. Heidän diastolinen verenpaineensa on yli 110. Systolinen paine on välillä 130–170 tai korkeampi. Jos 35-vuotiaan miehen normaali verenpaine 120/80 kohoaisi lukemaan 142/90, kuoleman vaara seuraavien 25 vuoden kuluessa kaksinkertaistuisi. Tämä riski lisääntyy 2,2-kertaiseksi lukemissa 142/95. Lukemissa 152/95 riski kuolla 20 vuodessa on 2,5-kertainen. LDL-kolesteroli liittyy suoraan ja riippumattomasti sydänverisuoniriskeihin. Toisaalta HDL-kolesterolilla näyttää olevan suojaava vaikutus. Aerobinen liikunta, maksan toiminta, lisäravinteet, ruuansulatusentsyymit ja tietyt aminohapot voivat edesauttaa, että HDL/LDL-suhde muodostuu edulliseksi ja alentaa potilaan sydänverisuonitautialttiutta.

Kyllästettyjen rasvojen ja kolesterolin vähentäminen on tärkeä muutos, josta pitäisi tulla pysyvä potilaan elämäntavoissa.

Seleenin puutoksen lisäksi näillä potilailla on liian vähän magnesiumia ja kaliumia. Virtsassa tavataan yleisesti valkuaista ja mikroskooppista verenvuotoa. Silmän verkkokalvovauriot johtuvat vuotavista pikkuvaltimoista. Kun verenpaine kohoaa, pikkuvaltimot supistuvat ja antavat lopulta periksi paineelle. Syntyy vuotoja ja näkökalvo (verkkokalvo) turpoaa. Seurauksena on näön menetys. Samanlaisia vaurioita tapahtuu aivoissa. Aivotoiminta voi vähitellen heikentyä ja johtaa tylsyyteen sellaisilla potilailla, joilla on epänormaalin korkea verenpaine ja ankaria päänsärkyjä. Aivot turpoavat, kun plasmaa vuotaa pikkuvaltimoista. Äkilliset neurologiset ilmiöt, kuten tunnottomuus, pahoinvointi, oksentelu, lihastoiminnan katoaminen kasvoista, jalasta tai käsivarresta, joita seuraa tajuttomuus, on merkki kallon sisällä alkaneesta verenvuodosta. Tämä on aivohalvaus.

(Lääkelaki kieltää lääkkeelliset väittämät, siksi ne on jätetty tästä pois.)

Yleinen lääketieteen käytäntö on hoitaa potilaita vasta sitten, kun näillä ilmenee kroonisen sairauden oireita. Kuinka paljon parempi olisikaan, jos voisimme kiinnittää enemmän varoja ja huomiota ihmisten terveenä pitämiseen sen sijaan, että keskitymme parantamaan ihmisiä sen jälkeen, kun nämä ovat sairastuneet. Meidän olisi keskityttävä terveyden parantamiseen ja säilyttämiseen.

Life Extension Magazine, huhtikuu 1997 nro 32
Tohtori Garry Gordonin (MD, DO) haastattelu.

Suun kautta nautittava kelaatio parantaa sydämen toimintaa

Life Extension: Kuinka EDTA toimii kelaattina?

Tri Gordon: EDTA muistuttaa etikkaa, tavallista etikkahappoa. Se on todellisuudessa heikko happo. Jos munankuori laitetaan etikkaan, se liukenee. Samalla tavalla EDTA irrottaa kalsiumia valtimoista. Mutta on hämmästyttävää, että se huuhtelee osan kalsiumista pois munuaisten kautta. Samanaikaisesti EDTA edistää luuston kasvua lisäkilpirauhasen monimutkaisen toiminnan kautta. Näin ollen, vaikka se poistaa kalsiumia verisuoniplakeista, sillä on kyky vahvistaa luustoa.

LE: EDTA vähentää myös hyytymiä, jotka voivat johtaa sydänkohtauksiin ja halvauksiin. Eroaako se tässä suhteessa lainkaan aspiriinista?

Tri Gordon: Lääketieteen Lancetissa julkaistiin 31 sivun liite vuonna 1996. Siinä todetaan, että yleiset hyytymistä estävät hoidot kuten aspiriini ja coumadin tehoavat vain kolmannekseen verihiutaleiden kokkaroitumisista ja saostumisista. Mikään niistä ei hoida koko ongelmaa. Toisaalta EDTA näyttää vaikuttavan kaikkiin hyytymämuotoihin.

LE: Eikö tällainen voimakas hyytymistä estävä aine ole vaarallinen? Eikö se voisi saada liikkeelle hyytymän?

Tri Gordon: Ei, emme ole milloinkaan menettäneet ketään hyytymän irtautumiseen. Silti kukaan EDTA:a säännöllisesti ottava ei ole kuollut verenvuotoon, kun he ovat joutuneet auto-onnettomuuteen tai saaneet haavan. Tässä menetelmässä ei tarvita viikoittaista verikoetta eikä verta tarvitse pitää niin ohuena, että se on vaarallista, kuten on tilanne coumadinin kohdalla. Vaikka vihastutte tai syötte raskaan aterian, nautitte liikaa sokeria, olette diabeetikko tai oli teillä sitten mitä muita sakean veren riskitekijöitä tahansa, ette voi saada hyytymää, jos suojananne on täydellinen suun kautta otettava kelaatio. Hämmästyttävää on, että potilaani eivät juurikaan kuole!

LE: Millainen EDTA on ”hyväksyttyihin verenohennuslääkkeisiin verrattuna?

Tri Gordon: Kaikkia ihmisiä kehotetaan ottamaan aspiriinia estämään veren hyytymistä. Kaikki tekevät niin, mutta tilastoista voi helposti nähdä, että 3000 ihmistä kuolee vuosittain aspiriinimyrkytykseen. Ei ole olemassa ihmistä, jonka vatsan kalvoihin aspiriini ei vaikuttaisi syövyttävästi ja aiheuttaisi mikroverenvuotoa siinä vatsan kohdassa, johon pilleri osuu. Tämä on yksinkertainen tosiasia. Kukaan ei voi kieltää sitä. Sitä vastoin EDTA on turvallinen ja tehokas vaihtoehto yhdistettynä muihin luonnollisiin hyytymiä estäviin aineisiin. Se on paras veren ohentaja. Lääkärit määräävät mielellään myös coumadin-nimistä vaarallista myrkkyä veren ohentamiseen. Coumadin on sama aine, jota voi ostaa rautakaupasta hiirien ja rottien tuhoamiseen. Menet uskovat myös E-vitamiiniin verenohentajana.

Kaikilla näillä aineilla on veren hyytymiä estäviä vaikutuksia. Mutta jos tarkastelemme verenvuodon ja hyytymisen ongelmaa, huomaamme, että kyseessä on sangen monimutkainen aihe. Lancetin raportissa tähdennetään, että aspiriini E-vitamiininkin kanssa kohdistuu vain kolmannekseen tekijöistä, jotka liittyvät hyytymiseen. On selvää, että jos voitaisiin löytää jokin, mikä kohdistuisi muihin kahteen kolmannekseen, kuolleisuus vähenisi merkittävästi. Meillä sattuu olemaan tuo aine, mutta minulla ei ole budjettia tutkimuksen tekemiseen (vähintään 250 miljoonaa dollaria), jotta voisin sanoa, kuinka paljon potilaitteni saamasta hyödystä alentuneena kuolleisuutena on saavutettavissa pelkästään suun kautta nautittavalla EDTA:lla.

Tri Gordon: Suun kautta nautittava resepti on ainut tuntemani keino pitää sellaiset ihmiset hengissä, jotka eivät halua kuolla sydänkohtaukseen, aivohalvaukseen, rytmihäiriöön tai veren hyytymään.

1,5 kk:n annos 33 euroa Katso tuotekuva

Hinnasto

Sivun alkuun

ESSIAC 

Rene Caisse oli Kanadassa asuva sairaanhoitaja, joka lähes 60 vuoden ajan hoiti satoja ihmisiä yrttilääkkeellä, jolle hän antoi nimen Essiac.

(Elintarvikelaki kieltää lääkkeelliset väittämät, siksi artikkeli on poistettu tästä kohdasta) 

Laajempi esitys essiacista vihkosessa Hoitomuodot joista vaietaan 6,00 (Lootus-kirja)  

Essiac-uute 200 ml 25,00, katso tuotekuvaa

Hinnasto

Sivun alkuun

Homokysteiini - pahempi kuin kolesteroli

Elimistössä syntyvä aminohappo, homokysteiini aiheuttaa valtimonkovetustautia aivan kuten kolesteroli tai tupakointi. Kohonnut homokysteiini saadaan alenemaan helposti ja edullisesti foolihapon, B6- ja B12-vitamiinin avulla. Nämä vitamiinit vähentävät sydän- ja aivoinfarktin vaaran lähes puoleen. Foolihapon saantisuosituksia onkin nyt korotettu reilusti. Yhdysvalloissa tuli vuoden 1999 alusta pakolliseksi foolihapon lisääminen elintarvikkeisiin.

Kohonnut homokysteiini lisää sydän- ja verisuonitautien riskin 2–5-kertaiseksi, riippuen veren homokysteiinin määrästä. Joka neljännellä sydänpotilaalla on kohonnut homokysteiini.

Suuressa eurooppalaisessa monikeskustutkimuksessa arvioitiin, että väestön homokysteiinin alentaminen B6-, B12-vitamiinin ja foolihapon avulla alentaisi sydän- ja verisuonitauteja 15–20 prosenttia Amerikkalaisessa, yli 80000 sairaanhoitajan 14 vuoden seurannassa riski väheni lähes puoleen niillä henkilöillä, jotka olivat ruuan lisänä syöneet foolihappoa ja B6-vitamiinia.

Harvardin yliopiston patologina toiminut tohtori Kilmer McCully oivalsi ja julkaisi homokysteiinin ja valtimonkovetustaudin välisen yhteyden jo 1960-luvulla. Hän oli todennut pitkälle edenneen arterioskleroosin kahdella homokysteinuriaa sairastaneella lapsella. Häntä ei kuitenkaan vielä silloin otettu todesta. Tutkijat olivat näet juuri löytäneet kolesterolin, jonka uskottiin ratkaisevan sydäntautien ongelmat. McCullyn työhuone siirrettiin kellariin, hänen tutkimusmäärärahansa lopetettiin ja lopulta hänet erotettiin yliopistosta!

Nykyään McCully onYhdysvalloissa superjulkkis, ja homokysteiini saa lääketieteen arvovaltaisissa lehdissä osakseen suurta huomiota. Vuonna 1998 siitä julkaistiin lähes 500 tieteellistä artikkelia.

Vaikka homokysteiini on itsenäinen riskitekijä, se myös lisää kolesterolin, tupakoinnin, verenpaineen, ylipainon ja muiden tuttujen verisuonitautien riskitekijöiden haittavaikutusta (kuva 1).

Homokysteiini lisää myös verihiutaleitten kokkaroitumistaipumusta; näin homokysteiini voi aiheuttaa valtimo- tai laskimotrombin, tukoksen.

Homokysteiinin löytyminen selittää, miksi sydäninfarkti voi tulla yllättäen kuin salama kirkkaalta taivaalta, myös keski-ikäiselle henkilölle, jolla ei ole liikaa kolesterolia eikä muitakaan tuttuja riskitekijöitä.

Sydänpotilaan veren homokysteiini ennustaa kohtaloa: mitä suurempi pitoisuus, sitä todennäköisempi sydänkuolema. Norjassa 64 sydänpotilaan seurannassa kuoli 4,5 vuoden aikana 18 henkilöä; heistä 16:n homokysteiini oli 15 Nmol/1 tai enemmän, kun vain kahdella se oli alle 9 Nmol/1.

Kohonnut homokysteiini lisää myös riskiä sairastua aivoinfarktiin ja muihin aivoverenkierron häiriöihin, kaulavaltimon ahtaumaan, diabeteksen lisätauteihin sekä Alzheimerin tautiin ja muihin vanhenemiseen liittyviin sairauksiin.

Homokysteiiniä tutkitaan nyt vilkkaasti kaikkialla, myös Suomessa. Veren homokysteiinipitoisuus voidaan nyt helposti mitata. Yksityislaboratoriossa tutkimus maksaa noin 150-180

Homokysteiini voi kohota perinnöllisistä sekä elintavoista johtuvista syistä. Osalla väestöstä on perinnöllinen entsyymihäiriö, mikä estää homokysteiinin hajoamista. Muita kohoamisen syitä ovat ikääntyminen, liikunnan puute, tupakointi, alkoholi, runsas eläinvalkuaisen syönti ja kahvin juonti, niukka kasvisten ja vihannesten syönti (jolloin foolihapon saanti jää vähäiseksi). Myös niukka B6 ja B 12-vitamiinin saanti lisää homokysteiinin pitoisuutta veressä.

Homokysteiiniä syntyy eläinvalkuaisen metioniinistä, jota on runsaasti lihassa ja maitotaloustuotteissa. Normaalisti homokysteiini häviää muuttumalla uudelleen metioniiniksi reaktioissa, joissa tarvitaan foolihappoa ja B12-vitamiinia tai muuttumalla kysteiiniksi reaktioissa, joissa tarvitaan B6-vitamiinia. Suurentunut homokysteiinipitoisuus saadaan alentumaan foolihappo-, B6- ja B 12-vitamiinihoidolla.

Lisääntynyt homokysteiinipitoisuus voi myös olla merkki foolihapon, B6- ja B12-vitamiinin puutteesta, vaikka näiden vitamiinien pitoisuudet olisivatkin laboratorion ilmoittamassa viitevälissä.

Kansanterveyslaitos osoitti hiljattain, että suomalaisilla (30–69-vuotiailla miehillä) on Euroopan korkeimmat homokysteiinipitoisuudet, keskimäärin 11 mikromoolia litrassa. Matalimmat tasot ovat Japanissa (6 pmol/1) sekä Saksassa ja Espanjassa (7 pmol/1). Näissä maissa onkin vähiten sydän- ja verisuonitauteja (kuva 2).

Tällä hetkellä tavoitetasona pidetään 6–7 pmol/l.Tasolla 1015 pmol/1 jokainen kohonnut mikromooli lisää sairastumisen riskiä 10 prosenttia. Homokysteiinin kohoaminen 5 pmolA lisää sydän- ja verisuonitautien vaaraa yhtä paljon kuin kolesterolin nousu 0,5 mmol/i. Kun veren homokysteiini on yli 12 pmol/l:n, on sydäninfarktin riski kaksinkertainen niihin henkilöihin verrattuna, joilla se on tavoitetasossa. Vastaavasti yhden mikromoolin lasku pienentää sydän- ja verisuonitautien riskiä 10 prosentilla.

Foolihappo, B6- ja B12-vitamiinit ovat kaikki homokysteiinin antagonisteja. Yhdessä nämä kolme B-vitamiinia alentavat sitä 4–6 viikossa keskimäärin 20–40 prosenttia. Mitä korkeampi lähtötaso, sitä enemmän pitoisuus alenee. Kun lähtötaso on 12 pmol/1, alenee pitoisuus vitamiinitriolla keskimäärin tasolle 8–9 Fmol/l. Samalla riski pienenee 25–30 prosenttia eli 10 prosenttia jokaista alentunutta mikromoolia kohti.

Yhdysvaltain sydäntautiyhdistys (American HeartAssociation) suosittelee foolihappoa, B6- ja 12-vitamiinia, sillä ne alentavat homokysteiiniä ja vähentävät sydän- ja aivoinfarktin vaaraa.

Kun homokysteiinin merkitys sydän- ja verisuonitautien riskitekijänä äskettäin varmistui, nostettiin foolihapon saantisuositus Suomessa 180:sta 300 mikrogrammaan vuorokaudessa.Yhdysvalloissa ja Kanadassa suositellaan peräti 400 pg/vrk.

Koska ruuasta ei saa näin paljoa, määräsi Yhdysvaltain lääkintöhallitus (FDA) vuoden 1999 alusta USA:n kaikissa osavaltioissa pakolliseksi foolihapon lisääminen viljaan ja viljatuotteisiin. Kanadassa rikastus on vielä vapaaehtoinen. Lisäyksen lasketaan ehkäisevän Yhdysvalloissa vuosittain 50000 sydänkuolemaa.

Suomessa elintarvikkeita ei vielä rikasteta foolihapolla, joten sitä tarvitaan lisäravinteena, jos mielii turvata sydämen, aivojen ja verisuonien kannalta riittävän saannin. Suositeltavinta on nauttia kaikkien kolmen vitamiinin, foolihapon, B6- ja B12-vitamiinin yhdistelmää.

KIRJALLISUUS JA LISÄTIEDOT: MEDLINE+HAKU TAI HTTP://ALTAVISTA.COM HAKUSANOJA: "HOMOCYSTEINE"; "HOMOCYSTEINE; HEART"

TEKSTI: DOSENTTI MATTI TOLONEN

Sivun alkuun

PHOSETAMIN - EAP kalium-kalsium-magnesium solujenne terveydeksi

Phosetaminin käyttötarkoitukset:
- allergia
- astma
- sokeritauti
- MS-tauti
- osteoporoosi
- verenpaine
- iho
- väsymys
- ylivilkkaus

Solujemme terveys riippuu suurelta osin niiden kyvystä pitää myrkylliset (toksiset) aineet poissa. Näihin kuuluvat myrkylliset tai ei-biologiset kemikaalit, kehossa olevien mikrobien aiheuttamat endotoksiinit (endo – sisä-, sisäsyntyinen) ja myös muuten hyödyllisten kemikaalien vahingolliset pitoisuudet. Tällaiset toksiset aineet heikentävät ja häiritsevät solujen energiantuotantoa ja ovat päätekijöitä sairauksissa, esimerkiksi syövän ja kroonisen väsymysoireyhtymän synnyssä. Myrkylliset ja myös hyödylliset kemikaalit pääsevät solujen sisään ainoastaan erityisten huokosten kautta soluseinämässä. Terveissä soluissa erityiset portinvartijakemikaalit suojelevat näiden huokosten sisääntulokohtia. Tällainen kemikaali on 2-aminoetanoolifosfaatin kalsiumsuola, jota nimitetään myös kolamiinifosfaatiksi eli lyhyesti EAP:ksi. EAP:n pitoisuus on suuri näissä sisääntulokohdissa, ja se kiinnittyy solunseinämään, missä se pitää kalsiumin paikallaan. 

EAP estää siis epätoivottujen kemikaalien pääsyn soluun. Sen lisäksi se kuljettaa tehokkaasti olennaisia kivennäisiä soluseinämän läpi solun sisään. Edelleen se auttaa ylläpitämään ja palauttamaan normaalin sähkövarauksen solukalvon kummallakin puolella. EAP:tä on nimitetty ‘kalvon eheystekijäksi’ eli Mi-vitamiiniksi, koska sillä on elintärkeä tehtävä solukalvojen terveyden säilyttämisessä. Ikääntymisen ja sairauksista johtuvan terveyden heikkenemisen takia emme näytä pystyvän tuottamaan riittävästi EAP:tä solujemme suojaksi. Näin ne ovat alttiina epätoivottujen kemikaalien ja myrkkyjen hyökkäyksille, jotka voivat aiheuttaa monia sairauksia tai myötävaikuttaa niiden syntymiseen.
Tohtori Hans Nieper kehitti EAP-suolat Saksassa 1960-luvulla. 

(Kaikki  väittämät, joiden mukaan Phosetamiinilla voitaisiin ajatella olevan lääkkeellistä vaikutusta, on poistettu Elintarviketurvallisuusviraston määräyksestä.)

Sveitsiläisen tutkijan Buchin solukalvomallin mukaan kolamiinifosfaatti kiinnittyy solukalvon ulkopuolelle, pääasiassa ns. lipidihuokosten sisääntulokohtiin. Nykyään tiedämme, että kolamiinifosfaatteja on välittäjäaineissa, jotka ovat välttämättömiä aineita sähkösignaalin välittymisessä biologisiin rakenteisiin. Lisäksi aine on ilmeisen välttämätön sähkövarauksen säilyttämisessä kalvon pinnalla. Tällä tavalla solukalvot voivat toimia kuin kondensaattori. Erotuksena on vain se, että varauksen sisältävät alueet eivät ole metallia kuten sähkötekniikassa vaan biologisesti sitoutunut kalsiumvuoraus. Kolamiinifosfaatti- ja kalsiumsuolat ovat siten välttämättömiä solukalvon kondensaattoritoiminnan ylläpitämisessä. 

Kliininen testaus
Vuodesta 1963 lähtien olemme käyttäneet EAP-kalsiumia ja -magnesiumia epätoivottuja tunkeutujia kuten vasta-aineita, myrkkyjä ja viruksia vastaan. Nämä voivat päästä sisään vain ns. vapaan lipidihuokosen läpi solukalvolla, missä kolamiinfosfaatti on asemissa. Sen tähden oletimme, että EAP-kalsiumilla olisi erityistehtävä. Odotuksemme osoittautui oikeaksi. Jo 1971 Monninghoff Muensterissä Saksassa julkaisi elektronimikroskooppitutkimuksen, jossa esiteltiin näyttävästi, kuinka solukalvojen sulkeminen EAP-kalsiumilla (ja myös kalsiumaspartaatilla) pystyi estämään peroksidijyväset.

EAP-magnesium-kalium-kalsiumia myydään tuotenimellä 
Phosetamin

100 tablettia 19 EUR

Tuotekuva 

Lootus-kirja Oy
Läntinen Pitkäkatu 3 B 14
65380 Vaasa
Puh/fax 06-3567 873
Matkapuh. 050-3137 046


Sähköposti lootuskirja@kolumbus.fi

Hinnasto

Sivun alkuun

Peruvian maca

Tämän yrtin käyttökohteita ovat:
• kuumat aallot
• tunnetasapaino
• emättimen limaneritys
• mieliala
• energia
• seksi
• erektio
• sokerinhimo
• iho


Maca-lääkinnän historiaa

Maca on perennakasvi, jota viljellään Andien vuoristossa. Inkaintiaanit ryhtyivät viljelemään sitä noin 2000 vuotta sitten. Arkeologit ovat löytäneet 1600 vuotta eKr. peräisin olevia yksityisiä macaviljelmiä. Perun alkuasukkaat käyttivät perinteisesti macaa jo ennen inkojen aikaa sekä ravinnoksi että lääkkeenä. Maca on ollut aina tärkeä perusruoka, jota siellä kasvatetaan.
Siinä on runsaasti sokereita, valkuaisia ja olennaisia mineraaleja, erityisesti jodia ja rautaa. Perulaisessa yrttilääkinnässä macaa on käytetty immuniteetin vahvistajana anemiaan, tuberkuloosiin, kuukautishäiriöihin, vaihdevuosioireisiin, mahasyöpään, steriliteettiin ja muihin lisääntymis- ja sukupuolihäiriöihin sekä parantamaan muistia. Tätä energiaa antavaa kasvia on joskus nimitetty Perun ginsengiksi, vaikka maca ei kuulu samaan heimoon kuin gingseng.

Maca tänään
Nykyään macaa käytetään yleisimmin lisäämään energiaa, elinvoimaa ja kestävyyttä urheilijoilla, edistämään mielen selkeyttä. Sitä käytetään miehillä ja naisilla hormonitasapainottomuuteen,  vaihdevuosiongelmiin ja krooniseen väsymysoireyhtymään. Eurooppalaiset lääkärit ovat määränneet macaa erilaisiin vaivoihin ja painonhallintaan yli vuosikymmenen ajan ja he ovat havainneet sen auttavan paremmin kuin.... 

Maca on ravintopommi, jossa on erityisen paljon jodia. Se on luotettava valkuaisen lähde, koska se sisältää merkittäviä määriä aminohappoja. Macan valkuaiset ja kalorit säilyvät vuosia. Siinä on myös runsaasti hiilihydraatteja ja olennaisia mineraaleja kuten kalsium, magnesium, fosfori, sinkki ja rauta. Se sisältää B1-, B2-, B12-, C- ja E-vitamiineja sekä glykosidisteroideja.

Painonnostajat ja kehonrakentajat turvautuvat macaan luonnollisena ja turvallisena vaihtoehtona anobolisille steroideille. Macan runsas ja monipuolinen ravinnesisältö selittää sen monet traditionaaliset käyttötavat ja sen, miksi se on haluttu nykyään.

Maca on ”adaptogeeni”, mikä tarkoittaa, että se auttaa kehon tasapainoa eli homeostaasia. Erityisiin oireisiin kohdistumisen sijasta adaptogeeneja käytetään parantamaan koko elimistön yleissopeutuvuutta. Perinteisesti macaa on käytetty lisäämään energiaa ja parantamaan elinvoimaa ja kestävyyttä urheilijoilla. Päinvastoin kuin kofeiini maca on terveellinen vaihtoehto energian lisääjänä, koska se ei ole stimulantti.

Koska maca lisää sekä fyysistä että henkistä energiaa, se on on ihanteellinen lisäranvinne opiskelijoille, ammattilaisille, kirjailijoille, urheilijoille ja kaikille muille, joka tarvitsevat kohennusta. Se, että maca ei sisällä mitään situmulantteja vaan saa hyötynsä vitamiineista ja mineraaleista, tekee siitä erityisen hyödyllisen kroonisesta väsymysoireista kärsiville. Monet, jotka käyttävät macaa, sanovat, että se lisää mielen selkeyttä.

Intiaanit, jotka ensiksi käyttivät macaa, uskoivat sen olevan merkittävä apu hedelmällisyyteen niin eläimillä kuin ihmisillä. Tämä selittää, miksi macan sanotaan usein parantavan potenssia. Potenssinparantaja tai ei, sitä voidaan käyttää hoitamaan hormonaalista epätasapainoa naisilla. Maca tarjoaa luonnollisen ratkaisun sekä kuukautisia edeltäviin oreisiin että vaihdevuosiin. Kalsiumin ja magnesiumin tiedetään vaikuttavan edullisesti naisten umpieritykseen. Macassa on runsaasti näitä molempia mineraaleja ja siinä on runsaasti myös jodia, joka on myös tärkeä umpieritykselle, koska se vaikuttaa kilpirauhaseen. On myös osoituksia siitä, että maca voi auttaa miesten impotenssin hoidossa.

Mitä se on?
Maca on perulaisen yrtin (Lepidium peruvianum chacon) juurta.

Mitä se tekee?
Maca on erikoinen yrtti, joka oli yhteen aikaan yksinomaan Inca-kuninkaallisten käytössä. Myöhemmin espanjalaisten valloitusten jälkeen sitä vietiin Espanjaan käytettäväksi pelkästään Espanjan hovissa. Nykyään perulaiset lääkärit käyttävät sitä laajasti ja se on vähitellen tulossa tunnetuksi muualla maailmassa. Yrtin vaikutus kohdistuu umpieritysrauhasiin. Yrtti stimuloi erityisesti aivojen aivolisäke–hypotalamus -akselia neljällä alkaloidilla, jotka lisäävät umpierityshormonien tuotantoa. Tällaisia umpieritysrauhasia ovat munasarjat, kivekset, lisämunuaiset, haima, kilpirauhanen jne. Yrtillä ei ole suoraa hormonaalista vaikutusta sinänsä.

Yrtti pystyy nostamaan näiden hormonien pitoisuuksia ilman negatiivista palautevastetta. Esimerkiksi hormonikorvaushoidossa, jossa naiset nauttivat estrogeeni- ja progesteronihormoneja vaihdevuosiin, ulkoisten hormonien lisääminen saa rauhaset lopettamaan lopunkin tuotannon. Sukupuolirauhaset surkastuvat (kutistuvat) ja tulevat käyttökelvottomiksi. Maca saa kehon omat rauhaset tuottamaan lisää luonnollista hormonia stimuloimalla itse aivolisäkettä.

Vaikutus merkitsee lisää energiaa ja elinvoimaa miehille ja naisille, erityisesti ikääntyville ja parhaat vuotensa sivuuttaneille. Vaihdevuodet sivuttaneet naiset, jotka ovat olleet hormonikorvaushoidolla, voivat tavallisesti ottaa macaa hormonilisän sijasta. On hämmästyttävää, että se toimii myös naisilla, joiden kohtu on poistettu. Macaa nauttivat naiset sanovat, että heillä on vähemmän väsymystä, enemmän energiaa, vähemmän stressiä, heidän luustonsa on tiheämpi ja kuumat aallot ja yöhikoilu ovat helpottaneet. Miehet, joilla on potenssivaikeuksia, saavat helposta myös siihen.

Eläinkokeissa maca aiheutti lisääntyneen follikkelien kypsymisen naarailla ja enemmän spermaa koirailla.

Maca vaikuttaa melko nopeasti. Vaikutus alkaa tavallisesti 4–7 päivän kuluessa,  joskus nopeamminkin.

Peruvian maca 200 g € 28,00.

Sähköposti lootuskirja@kolumbus.fi
Hinnasto

Sivun alkuu

Liika fosfaatti tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäirön syynä

Tutkijafarmaseutti Hertha Hafer ja hänen kemistiaviomiehensä olivat adoptoineet Michaelin, joka osoittautui kärsivän vakavasta tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriöstä (ADHD). Tälle häiriölle on ominaista tarkkaamattomuus, levottomuus, impulsiivisuus, uhma, hitaus aloittaa tehtäviä ja kyvyttömyys viedä ne loppuun, epäselvä käsiala, epäsiisteys, epäjärjestys, heikko hienomotoriikka, välinpitämättömyys, aggressiivisuus, jatkuva puhuminen, epärehellisyys.
Tutkijafarmaseuttina Hertha Hafer oli jo useita vuosia perehtynyt ravintotutkimuksiin, kun hän luki luki kalifornialaisista äideistä, jotka nimittivät tarkkaavaisuushäiriötä ”hotdog-taudiksi”. Aikaisempien tutkimustensa perusteella hänellä oli tietoa ravinnon koostumuksesta. Hän päätteli, että hotdogeissa oli vain yksi aine, joka voisi aiheuttaa ongelmia. Se on fosfaatti (lihatuotteissa tavallisesti 'mineraalisuoloja' -nimellä).

Fosfaatti on alkuainefosforin muoto. Se on välttämätön ravinne, jolla on tärkeä tehtävä monissa kehon toiminnoissa, erityisesti solutasolla. Fosfaattimolekyylit toimittavat energiaa edistäen solujen elintoimintoja. Se näyttää olevan erityisen tärkeä keskushermoston soluille. Fosfaatteja on luonnostaan sangen monessa erilaisessa ravinnossa, joten saamme tarvitsemamme fosfaatin ravinnostamme.

Fosfaatti on kuitenkin erittäin mielenkiintoinen aine nykyaikaiselle ravintoteollisuudelle. Fosfaatti soveltuu erinomaisesti (valmistajien kannalta) käytettäväksi puskuroinnissa, emulgoimisaineena, stabiloijana, saostajana, antioksidanttina jne. Tämän vuoksi sitä käytetään monipuolisena ja tehokkaana lisäaineena. Lihateollisuus käyttää fosfaattia (mineraalisuolat) makkaroissa ja muissa pientuotteissa. Fosfaattia on myös juustolevitteissä ja sitä käytetään emulgointiaineena kaupallisissa keitoissa, kastikkeissa, kermoissa ja suklaissa. Sitä käytetään jauhojen parantajana, irtotavaran juoksevuuden parantajana ja tärkkelyksen ainesosana. Monissa leivissä se esiintyy lesitiininä. Cola-pohjaisten juomien, muiden virvokkeiden ja hedelmäjuomien fosforihappopitoisuudet ovat erikoisen korkeat.

Koska fosfaattia käytetään lisäaineena laajasti ja koska tehdasvalmisteisten ruokien määrä lisääntyy nopeasti, 'kehittyneen' maailman ihmiset nauttivat fosfaattia jopa kolminkertaisesti luonnollisen ruokavalion sisältämään määrään verrattuna sukupolvi sitten. On yhä enemmän todisteita siitä, että ravinnon fosfaatti on näissä maissa lisääntynyt 300 % 30 viime vuoden aikana.

Kun rouva Hafer pani Michaelin vähän fosfaattia sisältävälle ruokavaliolle, tämän käyttäytymisongelmat hävisivät vähitellen.

Hafer kertoi löydöstään ongelmalasten vanhemmille. Vanhemmat kokeilivat Haferin ruokavaliota ja se tehosi myös heidän ongelmalapsiinsa. 

Hänen kirjansa on hiljattain käännetty englanniksi nimellä The Hidden Drug Dietary Phosphate – Cause of Behaviour Disturbance, Learning Difficulties and Juvenile Delinquency (vapaasti: Ravinnossa piilevä fosfaatti käyttäytymishäiriöiden, oppimisvaikeuksien ja nuorisorikollisuuden syynä)

Saksassa kirjasta on otettu jo kuusi painosta ja sitä on myyty yli 70 000 kappaletta. Se on käännetty myös italiaksi.
Nuorison suosimista virvokkeista cola-juomat sisältävät eniten fosfaattia.

Sivun alkuun

Tuotehinnasto
Kirjahinnasto

Alfalipohappo & asetyyli-L-karnitiini 

Elämäneliksiirikö? (ote Daily Mail -lehden artikkelista 19. helmikuuta 2002)

Pillerit jotka voivat auttaa saamaan takaisin vuosia
”Kaksi reseptivapaata pilleriä voi tarjota parannuksen vanhenemiseen. Nämä lisäravinteet palauttavat kipinän vanheneville rotille. Pillerit ovat asetyyli-L-karnitiini, jota käytetään voimattomuuteen ja sydäntautiin, ja rasvahappo, alfalipoiinihappo, jota käytetään suojaamaan silmiä...”

Alfalipoiinihappo on rikkipitoinen aine, joka toimii koentsyyminä. Se saattaa hyvin olla täydellinen antioksidantti. Keho tuottaa sitä, mutta sen nauttiminen täydennyksenä tarjoaa etuja hiilihydraattianeenvaihdunnassa. Esimerkiksi se pystyy tekemään toimettomaksi niin vesi- kuin rasvaliukoisia vapaita radikaaleja ja näin suojaamaan sekä lipoproteiineja ja kalvoja. Minkään muun antioksidantin ei tiedetä pystyvän tähän ja siksi se saattaa auttaa parantamaan hyvinvointia.

Asetyyli-L-karnitiinia (ALC) käytetään kuljettamaan pitkäketjuisia rasvahappoja soluihin, missä ne ’palavat’ tuottaen energiaa. Se lisää lihasvoimaa ja energiaa rasvan polttamiseen tehokkaammin. Se toimii hyvin alfalipohapon kanssa parantaen energiatasoja.

Berkeleyn yliopiston molekyyli- ja solubiologian professori Bruce N. Amesin johtama tutkijaryhmä syötti vanhemmille rotille kahta kemikaalia, joita tavataan normaalisti kehon soluissa ja joita on saatavana myös lisäravinteina: asetyyli-L-karnitiini ja antioksidantti alfalipoiinihappo.
Proceedings of the National Academy of Sciences -julkaisun numerossa 19. helmikuuta Ames ja hänen kollegansa raportoivat hämmästyttävistä tuloksista. Vanhemmat rotat eivät ainoastaan onnistuneet paremmin muistikokeissa vaan olivat myös pirteämpiä, ja niiden energiaa tuottavat soluelimet toimivat paremmin.
”Näillä kahdella lisäravinteella vanhat rotat piristyivät,” sanoi Ames, joka on myös Oaklandin tutkimuslaitoksen lastensairaalan tutkija, ”aivot näyttävät paremmilta, ne ovat energiset – kaikkien tutkimustemme mukaan rotat näyttävät nuorilta eläimiltä.”

”Eläimet näyttävät paljon tarmokkaammilta ja ne ovat aktiivisempia kuin ne eläimet, jotka eivät saa näitä lisäravinteita. Tämä on merkki näiden eläinten terveyden ja hyvinvoinnin valtavasta parantumisesta,” sanoi Berkeleyn yliopiston tutkija tohtori Tory M. Hagen, joka on nykyään Linus Pauling -instituutin apulaisprofessori Oregonin valtionyliopistossa Corvallisissa. ”Ja havaitsemme myös muistin parantuneen. Tämä merkitsee kaksinkertaista parantumista, mikä on merkittävää ja ainutlaatuista. Tieto alkaa levitä todella räjähdysmäisesti ja siirtyä perustutkimuksen alueelta ihmisten hyväksi.”

Yksi PNAS:n kirjoituksista tarkastelee tämän nuorentumisen syitä ja päättelee, että nämä kaksi kemikaalia ”tahdistavat” energiaa tuottavia soluelimiä, jotka ylläpitävät kaikkia soluja, mitokondrioita. Molempia kemikaaleja käytetään normaalisti mitokondrioissa. Ames nimittää mitokondrioita ”heikoksi lenkiksi vanhenemisessa”. Todistusaineistoa on keräytynyt runsaasti. Hän sanoi, että mitokondrioiden rappeutuminen on merkittävä vanhenemisen syy. Hän uskoo, että merkittävä syy tässä rappeutumisessa on tuhoisien normaalin aineenvaihdunnan sivutuotteiden vapaiden radikaalien kasautuminen, mikä haittaa entsyymien ja muiden kemikaalien toimintaa.

Hoito näillä kahdella aineella kohdistuu mitokondrioihin tuhoisien radikaalien poistamiseksi ja tuhoutuneen entsyymin, asetyylitransferaasikarnitiinin, toiminnan tehostamiseksi. Asetyylitransferaasikarnitiini näyttelee avainroolia polttoaineen polttamisessa mitokondrioissa. Tutkijat toivoivat, että alfalipohappo-antioksidantti tekisi edellisen ja että runsas asetyyli-L-karnitiini solussa saisi aikaan jälkimmäisen. Asetyylikarnitiin on toinen valkuaisista, johon entsyymi vaikuttaa.
Kokeet osoittivat, että tämä ohjelma toimi. Tutkijat Jiankang Liu, David W. Killelea ja Ames osoittivat, että asetyylitransferaasikarnitiini-entsyymi vaikuttaa vähemmän vanhoilla rotilla kuin nuorilla ja että se sitoutuu vähemmän tiukasti asetyylikarnitiiniin vanhemilla rotilla. 
Asetyylikarnitiinin ja alfalipoiinihapon nauttiminen yhdessä palautti entsyymin toiminnan lähes samaksi kuin nuorilla rotilla ja edisti merkittävästi sitoutumista asetyylikarnitiiniin. 

”Asetyylikarnitiini suojaa valkuaista ja kun sitä on enemmän, se mahdollistaa valkuaisen paremman toiminnan alfalipoiinihapon eliminoidessa happiradikaaleja,” Ames sanoi. ”Kumpikin kemikaali ratkaisee erilaisen ongelman – molemmat yhdessä ovat parempia kuin jompikumpi yksin.”

Ames ja Haven ovat pitkään olleet kiinnostuneita mitokondrioista, koska ne liittyvät vanhenemiseen. He kiinnostuivat vuonna 1999 tehdystä italialaisesta tutkimuksesta, jonka mukaan rotille syötetty asetyylikarnitiini paransi mitokondrioiden toimintaa.

Molemmat ajattelivat, että tällä voitaisiin estää vanhenemisen vaikutuksia mitokondrioissa, ja useissa kokeissa he totesivat sen toimivat jossain määrin. Vapaat radikaalit vahingoittivat kuitenkin solua edelleen, joten he päättivät yhdistää siihen yhden niistä harvoista antioksidanteista, joka pääsee mitokondriaan, nimittäin alfalipohapon. Mitokondriat tuottavat alfalipoiinihappoa, joka lisää muiden antioksidanttien määrää.

Toisessa PNSA:n tutkimuksessa Hagen, Ames ja kollegat vertasivat 2–4 kk:n vanhoja rottia 24–28 kk:n vanhoihin rottiin, jotka olivat saaneet asetyylikarnitiinia vedessään ja alfalipoiinihappoa ravinnossaan.

”Jo kuukauden kuluttua lisäravintoa saaneet vanhat ja letargiset rotat muuttuivat pirteämmiksi,” Ames sanoi.
”Palautimme vanhojen rottien heikentyneen kokonaistoiminnan 7–10 kuukauden ikäisten nuorten tai keski-ikäisten rottien tasolle,” Haagen sanoi. ”Tämä merkitsee 75–80 -vuotiaan toimimista keski-ikäisen tavoin. Olemme osoittaneet vain lyhytaikaisia vaikutuksia, mutta tulokset antavat meille perusteen tutkia näitä seikkoja pitkällä aikavälillä.”

He totesivat myös, että lipoiinihapon ja asetyylikarnitiinin yhdistelmä paransi mitokondrioiden toimintaa ja siten soluaineenvaihduntaa sekä nosti eri kemikaalien mm. ascorbiinihappoantioksidantin määrää, jonka tiedetään laskevan iän myötä.

Kolmannessa tutkimuksessa Liu, Hagen, Ames ja työtoverit syöttivät rotille molemmista lisäravinteista koostuvaa samanlaista ravintoa ja tutkivat muistin toimintaa. He havaitsivat, että lisäravinteet paransivat sekä spatiaalista (tila) että tilapäistä muistia ja vähensivät oksidatiivisia vaurioita RNA:ssa (ribonukleiinihappo) aivojen hippokampuksen (aivoturso) alueella, joka on tärkeä muistissa.

Vuodesta 1970 lääketieteen tohtori Robert Atkins on johtanut kahdeksankymmenen hengen vaihtoehtoisen lääketieteen laitosta New Yorkin keskustassa nimeltä Atkins Centre for Complementary Medicine. Hänellä on todennäköisesti enemmän kokemusta vitamiinien ja ravinteiden käytöstä kuin kenelläkään muulla lääkärillä. Hän ja muut ovat keränneet parhaimman vaihtoehtolääketieteen aineiston ympäri maailmaa ja ovat todellisuudessa toteuttaneet sen.
Tohtori Atkins sanoo: ”Haluatteko tietää mitä ravinnetta itse käytän eniten joka päivä? Se on karnitiini...ette löydä tarpeellisempaa ravinnetta.”

Tohtori Atkins jatkaa: ”Asetyylikarnitiini on eräänlainen ”superkarnitiini” monin tavoin samanlainen kuin alkuperäinen aminohappo, mutta muilla tavoin paljon erilainen. Se imeytyy paremmin ja on tehokkaampi kuin tavallinen karnitiini. Sen käyttöalueita ovat: mieliala, aivosolut, ja Alzheimerin tauti.”

Tohtori Atkins sanoo myös: ”Otan sekä ALC:tä että karnitiinia joka päivä kuten sadat potilaanikin. Optimaalisilla annoksilla havaitsin aineenvaihdunnallisen vaikutuksen: energiatasoni on vakaampi ja minulla on enemmän tarmoa. Ravinteiden käyttöni näkyy myös painonhallinnassani; harvempia retkiä jääkaapille. Sadantena syntymäpäivänäni minulla on ilo ilmoittaa, hidastaako se vanhenemista.”
Mitä muilla on sanottavaa?

Lääketieteen tohtori Ray Sahelian puhuu erityisesti ALC:n suunnattomista eduista ja suosittaa, että enemmäkseen kasvisruokavaliota noudattavat ihmiset voivat hyötyä suunnattomasti ottamalla 100–300 mg päivässä. Hän sanoo, että ALC ylittää aivoveriesteen paljon paremmin kuin tavallinen karnitiini ja sillä on paljon enemmän havaittavia kognitiivisia vaikutuksia.

Tohtori Sahelian sanoo, että ALC parantaa energiatasoa, mikä johtuu sen vaikutuksesta aivoihin ja solujen mitokondrioihin. Hän sanoo, että kliinisesti sen käyttökohteita ovat olleet Alzheimerin tauti, Parkinsonin tauti, muistin heikkeneminen sekä masennus, myös verbaalinen sujuvuus, valppaus ja tarkkaavaisuus.

Sivun alkuun

Kirjahinnasto

Tilaukset 
Jussi Yli-Panula
Länt. Pitkäk. 3 B 14
65380 Vaasa
06-3567873, 050-3137046
lootuskirja@kolumbus.fi