Ajankohtaisia asioita 2004
 

* Näitä sivuja ei ole päivitetty pariin vuoteen. Nämä olivatkin tietysti JiiPee-sivut, eikä JiiPeetä ole enää vuoden 2002 fuusion jälkeen enää ollut olemassa. Olen toki sujuvasti siirtynyt kannattamaan fuusioseura Jippoa. Nyt on kuitenkin pienen jutun paikka. Fuusioseura on nyt pelannut kaksi kautta. Kumpikaan kausi ei ole mennyt odotusten mukaan. Kesällä 2002 erotettiin päävalmentaja Pekka Kemppainen kesken kauden ja hänet korvannut tuttu joensuulaisvalmentaja Jari Hyvärinen erosi/erotettiin kaudella 2003.

Fuusion jälkeinen aika on siis sujunut yskähdellen. Yksi syy tähän on se, että fuusion jälkeen todella moni pelaaja on siirtynyt Joensuusta muihin seuroihin pelaamaan. JiiPeen ja Ratanoiden joukkueet yhdistettiin, mutta todellisuudessa iso osa tästä pelaajamateriaalista katosi muihin seuroihin. Tero Tahvanainen siirtyi Rakuunoihin ja Olli Itälä lähti samaan seuraan hieman myöhemmin. Tämä vain esimerkkinä monista lähtijöistä. Pitää myös muistaa, että JiiPee oli viimeisenä kautenaan vahvasti ulkomaalaisväritteinen. Näistä ulkomaalaisista kukaan ei jäänyt Jippoon. Lisäksi kolmosessa pelanneet LehPa ja JoPS veivät osan pelaajista.

Kajaanilaisvalmentaja Pekka Kemppainen ei löytänyt yhteistä säveltä joukkueen kanssa kesällä 2002. Jippo kärsi pahoista maalinteko-ongelmista ja jumiutui sarjan häntäpäähän. Tilanteen pelastajaksi tuli JiiPeeetä ja Ratanoita aiemmin valmentanut Jari Hyvärinen, jonka johdolla Jippo pelasi todella hyvän loppukauden. Tämä hyvä vire katosi kuitenkin seuraavaan kauteen lähdettäessä. Jippo vajosi sarjan pohjamutiin ja kauden ensimmäistä voittoa saatiin odotella pitkään. Tilanne lukkiutui ja ratkaisuna Hyvärinen jätti paikkansa. Joukkueen kokenein pelaaja Jouni Lehtimäki otti valmennusvastuun. Peli ei Lehtimäenkään johdolla heti auennut, mutta loppua kohti peli parani koko ajan ja Jippo säilytti selkeästi sarjapaikkansa. Lohkon kolme viimeistä joukkuetta olivat kuitenkin sen verran huonoja, että putoaminen olisi vaatinut todellista puppelointia.

Kausi 2004? Joensuun seudulle syntyi taas paikalliskilpailua, kun LehPa Kontiolahdelta nousi viime kauden päätteeksi kakkoseen. LehPan kotikenttä on aivan Joensuun rajan tuntumassa ja suurin osa pelaajista on joensuulaisia. Jipon valmentajaksi kaudelle 2004 on palkattu Jarmo Korhonen, joka valmensi JiiPeetä vuodet 2000-01 ja johdatti viime kaudella LehPan sarjanousuun. Korhosen mukana Jippoon siirtyvät myös LehPan avainpelaajiin kuuluneet isokokoinen puolustaja Markku Kallio ja LehPan paras maalintekijä hyökkääjä Jussi Harinen. Raino Harinen jatkaa Jipossa, joten ensi kaudella nähdään kärkiparina veljekset Harinen. Runkopelaajista jatkavat myös ainakin Jaakko Reponen, Markus Hirvonen, Mika Puolakanaho ja maalivahti Mikko Matveinen. Entinen Ratanoiden pelaaja Immo Eronen on liittynyt Jipon rinkiin. Näin ollen Jipon pelaajatilanne näyttää hyvältä. Harjoitteluolosuhteet Joensuussa ovat parantuneet ratkaisevasti kun Areena saatiin käyttöön alkuvuodesta 2004.

Jipon harjoituksissa on käynyt neljä Suomeen loikannutta Sierra Leonen maajoukkuepelaajaa. Heistä varsinkin maalivahti Patrick Pantamoi ja keskikenttämies Mohammed "Midu" Kamara kiinnostavat Jippoa. KuPS on samojen pelaajien perässä. Sierraleonelaiset eivät saaneet pelilupaa, mutta nyt sitä anotaan uudestaan FIFA:lta.

Myös Jiposta LehPaan päin on ollut liikennettä, kun Jouni Lehtimäki siirtyy sinne jatkamaan pitkää uraansa pelaajana. Myös puolustaja Tero Turunen ja keskikenttäpelaaja Mika Vänskä menevät LehPaan. Mielenkiintoista nähdä, että miten kolmosessa pelaavalle JoPS:ille käy pelaajamarkkinoilla kun Joensuun alueella on kaksi kakkosen joukkuetta.

Talvikauden harjoitusottelut ovat sujuneet hyvin. Joensuun Areenan ensimmäisessä virallisessa ottelussa Jippo voitti LehPan 5-0 (0-0). Viikkoa myöhemmin samalla kentällä kaatui Kajaanin Haka.

Kakkosen itälohkoon ei tule kaudeksi 2004 yhtään ykkösestä pudonnutta joukkuetta. MP nousi viime kauden päätteeksi ykköseen, sen sijaan lohkovoittaja Kings ei onnistunut nousussa. Kings tulee varmaan olemaan ensi kaudellakin lohkon kovimpia joukkueita. Warkaus JK on aina hyvä ja Jyväskylään on syntynyt uusi joukkue, nimittäin SäyRin paikan on ottanut Jyväskylä United. Se on tehnyt kovia pelaajahankintoja. Itälohkoon sijoitettu TP-Seinäjoki on perinteinen seura eikä voine olla kovin huono. Jonnekin näihin kärkikahinoihin Jipon pitäisi ensi kaudella yltää.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vanhoja uutisia

* FUUSIO TOTEUTUU! JiiPee ja Ratanat ovat tehneet periaatepäätöksen toimintojensa yhdistämisestä. Kauden päättänyt 0-0 kotitasapeli oli siis JiiPeen historian viimeinen ottelu. Uuden seuran työnimenä on FC Joensuu, mutta nimestä järjestetään vielä avoin kilpailu. Lopullisen päätöksen tekee uuden seuran johtokunta. Joensuulaisten tavoitteena on nousu ykköseen kahden vuoden kuluessa. Valmentajaksi tulee viime vuosina Kajaanissa valmentanut Pekka Kemppainen. Myös JiiPeen nyt kaksivuotisen työnsä Joensuussa päättänyt valmentaja Jarmo Korhonen tuli Kajaanista. Lähde: Karjalainen

* Katso "season in review"-juttu osastossa Viimeisin ottelu.

* Kausi on päättynyt. JiiPee sijoittui sarjan puoliväliin kuudenneksi.

* Puolustaja Michele Paccani matkusti viikolla takaisin Italiaan pelaamaan Serie D;hen. JiiPeen aseman sarjassa ollessa vakaa kotiinpaluulle ei ollut esteitä. JiiPee otti lauantaina jo kolmannen peräkkäisen vierasvoiton, kun Pallo-Lahti kaatui 0-1. Maalin teki Juha Leskinen ensimmäisellä puoliajalla rangaistuspotkusta. Kauden viimeinen peli on ensi lauantaina kotona sarjan kovinta joukkuetta ja nousunsa jo varmistanutta KooTeePeetä vastaan.

* Sunnuntaina varmistui KooTeePeen nousu ykköseen ja PePon putoaminen kolmoseen.

* JiiPeen pistepörssin kärki Warkaus JK ottelussa jaetun lehtisen mukaan: Olli Itälä 3+8=11, Jaakko Reponen 6+4=10, Raino Harinen 8+1=9, Marko Kuosmanen 1+8=9, Simone Colantonio 5+3=8, Siksten Kasimir 1+5=6, Juha Purmonen 0+6=6, Bashkim Kelmendi 3+1=4, Ivan Pantic´ 2+2=4, Tommi Piipponen 0+4=4.

* FUUSIO TULOSSA? JiiPee ja Ratanat ovat aloittaneet neuvottelut seurojen välisen yhteistyön aloittamisesta. Asiaa selvittämään on asetettu työryhmä, johon kuuluvat mm. molempien seurojen puheenjohtajat. Sanomalehti Karjalaisessa julkaistujen juttujen ja seurojen edustajien kommenteista päätellen fuusio ei ole mitenkään mahdoton ajatus. Tällöin fuusioseuralle pitäisi tietysti keksiä uusi nimi. Onko kenelläkään hyviä ehdotuksia?

* JiiPeen sarjapaikka varmistui myös teoriassa kun PePo kaatui Lappeenrannassa runsasmaalisessa ja kummallisessa pelissä 3-4. JiiPee johti ensimmäisen jakson jälkeen 0-2 Jaakko Reposen ja Raino Harisen maaleilla. Toisella jaksolla ote herpaantui ja PePo tuli takaa ja meni 3-2 johtoon. Janne Pieviläinen kuitenkin tasoitti 79. minuutilla ja 90. minuutilla Juha Leskinen iski JiiPeelle voittomaalin. Nyt JiiPee voi pelata jäljellä olevat kolme ottelua vapautuneesti vailla paineita. Joensuulaiset pääsevät vielä mittaamaan sarjan kärkipään syyskunnon Warkaus JK;ta ja KooTeePeetä vastaan. Lahdessa kohdataan säilymisestä taisteleva Pallo-Lahti. Hyvä JiiPee!

* JiiPee haki ilahduttavat kolme pistettä Kiuruvedeltä 2.9. JiiPee voitti KiuPan 0-4. Raino Harinen ja Jaakko Reponen tekivät kaksi maalia mieheen. Voitto oli tärkeä, koska nyt saatiin tehtyä eroa alapuolella oleviin joukkueisiin, jotka kaikki hävisivät viikonlopun ottelunsa. JiiPeellä on mahdollisuus varmistaa sarjapaikka lopullisesti Lappeenrannassa PePoa vastaan. Loppukauden pelit: PePo - JiiPee, JiiPee - Warkaus JK, Pallo-Lahti - JiiPee, JiiPee - KooTeePee.

* Juha Purmonen sai kahden ottelun peilkiellon punaisen kortin johdosta, joten joukkueen kapteeni huilaa pelit SäyRiä ja vieraissa KiuPaa vastaan. Purmonen pääsee pelaamaan Lappeenrannassa PePoa vastaan. Siksten Kasimirilla on viisumiongelmia, joten hän on ollut sivussa. Seuraava kotiottelu on vasta kolmen viikon kuluttua 16.9. vieraana Warkaus JK.

* Keskiviikkona 22.8. on luvassa todellinen jännitysottelu kun pelataan Joensuun paikalliskamppailu Ratanat-JiiPee Rantakylässä klo 18.

* Toivottavasti edessä on tiukka, mutta rehti joensuulaisten keskinäinen. Ensimmäinen kohtaaminen kesäkuussa päättyi 1-1.

* Kiivaan peliviikon päätteeksi sunnuntaina 26.8. JiiPeen vieraaksi tulee SäyRi.

* JiiPeellä on edessä kiivastahtinen peliviikko. Sunnuntaina 19.8. klo 18.30 Rantakylän ruoholle saapuu vieraaksi sarjan heittopussi Keuruun Pallo, joka ei ole onnistunut nappaamaan yhtään pistettä. Näin ollen JiiPeellä on erinomainen tilaisuus ottaa täysi pistepotti, mikä olisi erittäin tervetullut, sillä JiiPeellä on takanaan kuusi ottelua ilman voittoa. Joukkueen vire on kuitenkin taas lupaavasti noususuunnassa, siitä todistaa viime viikonvaihteen 1-1 tasapeli Kuopiossa Kopareita vastaan. JiiPee johti peliä pitkään Jaakko Reposen osumalla, mutta Kopareiden painostus tuotti tasoituksen viitisen minuuttia ennen loppua.

* JiiPeestä on lähtenyt jo kolme ulkomaalaista pelaajaa. Colantonion lisäksi poistuneet ovat keskikenttämiehet Ivan Pantic´ ja Maximiliano Pizzato. Seurajohdon antamien tietojen mukaan Pantic´ lähti suorittamaan asevelvollisuuttaan. Pizzato puolestaan oli loukkaantunut. Nähtäväksi jää, miten joukkueen rivien harveneminen näkyy peliesityksissä. Ensimmäinen ottelu miesten lähdön jälkeen sujui ainakin JiiPeeltä hyvin, tuloksena oli 1-1 tasapeli Jyväskylässä JJK;ta vastaan. JiiPeen maalin teki Olli Itälä, jolle maali oli kauden ensimmäinen. Seuraavaksi on vuorossa vaikea vieraspeli Kuopion Kopareita vastaan.

* JiiPeen tämän kauden paras maalintekijä Simone Colantonio on saanut potkut joukkueesta. Syynä on sanomalehti Karjalaisessa julkaistusta yleisönosaston kirjoituksesta alkanut kohu. Kirjoituksessa nimimerkin suojasta esiintynyt nainen väitti Colantonion kopeloineen häntä takapuolesta. JiiPee myöntää asian tapahtuneen, mutta tilanne ei seuran mukaan ollut ollenkaan niin paha kuin kirjoituksessa annettiin ymmärtää. Colantonio oli kuitenkin tapahtuma-aikaan JiiPeen verkkareissa eikä seura voi hyväksyä tällaista käytöstä. Seuran maineen takia kova rangaistus oli tarpeen. Lähde: Karjalainen. Sivujen ylläpitäjä pitää tapahtumaa hyvin ikävänä. Jotenkin tuntuu, että erottaminen on liian kova sanktio. Parempi rangaistus olisi ehkä ollut esim. useamman ottelun pelikielto ja henkilökohtainen anteeksipyyntö. Naisen kirjoitus vaikutti tarkoitushakuiselta ja siinä mollattiin koko joukkuetta yhden pelaajan töppäilyn takia. JiiPeen seuraava ottelu on sunnuntaina 29.7. klo 18.30 Rantakylässä Kingsiä vastaan. Tiedossa on tiukka ylemmän keskikastin kamppailu, joka on myös vakiokohteena.

* JiiPeen valmentaja Jarmo Korhonen selvitti joukkueen tavoitteita Karjalan Heilissä. Korhosen mukaan JiiPeen pitäisi ehtiä kolmen parhaan joukkoon.
 
* PePo-ottelu oli viimeinen Kontiolahden puolella Lehmossa. Kotiottelut pelataan tästä lähtien remontoidulla Rantakylän kentällä.

* JiiPeen futissirkus veti jäähalliin 3500 ihmistä, lippuja oli myyty 4000. Hyväntekeväisyysottelussa nähtiin paljon julkkiksia mm. Kapaset Hannu, Sami ja Kimmo, Pasi Nurminen, Heidi Willman, Jani Soininen sekä tapahtuman vakiovieraat Hanski Kinnunen ja Tommi Läntinen. Epävirallisten tietojen mukaan ottelun lopputulos oli JiiPee All Stars - Julkkis All Stars 10-10.

* Kuuma paikalliskamppailu JiiPee - Ratanat pelataan su 3.6. Pitkästä aikaa Joensuussa kova paikallisottelu.

* JiiPeen mahtava futissirkus ke 6.6. jäähallissa. Hyväntekeväisyysottelussa mukana paljon julkkiksia. Ennakkoliput myynnissä.

* UUSI KAUSI ALKANUT! Avauspelissä JiiPee onnistui hakemaan pisteen Kuopiosta, jossa kohdattiin Kings. Kotiavaus on sunnuntaina 20.5. JJK;ta vastaan.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kauden 2000 uutisia

* JiiPeelle voitto! Joensuulaiset ottivat tärkeän avausvoiton kakkosessa voittamalla SäyRin maalein 1-2 vieraissa. Kyseessä oli jo kuudes sarjaottelu. Cupissa on toki tullut jo kolme komeaa voittoa. Cupissa JiiPee kohtaa seuraavaksi kakkosessa pelaavan VJS;n Vantaalta. Kyseessä on ilmeisesti jo neljäs peräkkäinen cup-ottelu vieraissa, mikä pistää jo epäilemään arvontojen luotettavutta...

* JiiPeen Futis-sirkus keräsi maanantaina 5.6 ennätysyleisön, noin 4000 katsojaa Joensuun keskuskentälle. Hyväntekeväisyysottelussa kohtasivat toisensa paikallisista kuuluisuuksista koostunut JiiPee Allstars ja Hanski Kinnusen kokoama Julkkis Allstars. Julkkisten joukkueessa pelasivat mm. Sami Hyypiä, Antero Mertatanta, Tommi Läntinen ja Apulannan Sipe.   Leppoisan ottelun voitti JiiPee maalein 3-1. Isäntien maaleista vastasivat salibanbyn MM-hopeamies Esa Jussila kahdesti ja juoksijalupaus Jukka Keskisalo. Julkkis Allstarsin ainokaisesta vastasi Tommi Läntinen. Ottlun tuotto jaetaan tasan JiiPeen juniorityön ja Irti Huumeista- yhdistyksen kesken.

* KuPS:n nuori hyökkääjä Jiska Länsivuori hakee pelituntumaa JiiPeessä loukkaantumisen jälkeen. Miehen vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi. Länsivuoren odotetaan tuovan erityisesti pääpelivoimaa muuten niin pienikokoiseen hyökkääjistöön.

* JiiPeen 'vieraskiertue' jatkuu edelleen. Suomen Cupin 5. kierroksen vastustajaksi arvottiin MiPa. Ottelu pelataan Mikkelissä, joten joensuulaisyleisö ei vieläkään näe omiaan Cup-taistossa. Muutenkin JiiPeen ohjelma on erittäin vieraspainotteinen. Lähiviikkojen ainoa kotiottelu on FC Kuusankoskea vastaan to 1.6.2000.
 

    päivitetty 29.9.2001