Elämää ennen ja nyt 

Muinaiset egyptiläiset ovat tehneet kaikenlaista samaa mitä ihmiset nykyäänkin tekevät.

He ovat tuolloinkin metsästäneet ja kalastaneet huvin ja hyödyn vuoksi ja  he kalastivat jo verkoilla, niin kuin nykyään.

Muinaisessa Egyptissä osattiin jo maanviljelyä Niilin varsilla ja siellä myös kasvatettiin karjaa. Tulvat lannoittivat peltoja ja sillä aikaa ihmiset korjailivat majojaan, tekivät temppeleitä jumalilleen, ja palatsia ja hautaa kuninkaalleen. Kun tulva oli laskenut oli aika tarkistaa rajamerkit ja sitten kylvettiin siemenet. Kun vilja oli kypsynyt, oli sadonkorjuun aika. Egyptissä viljellään maata tänäkin päivänä.

Muinaiset egyptiläiset osasivat myös kirjoittaa ja tehdä paperia, papyrusta. Se tehtiin jonkinlaisesta kaislasta. Jotkut nykyiset egyptiläiset osaavat tehdä papyrusta samalla tavalla kuin sitä tehtiin Muinaisessa Egyptissäkin, ja jotkut osaavat myös kirjoittaa hieroglyyffejä.
Eräällä Asyrian kuninkaalla oli oma kirjastokin, mutta se ei ollut mikään yleinen kirjasto.

Babylonialaiset harrastivat jo tähtitiedettä ja heillä oli oma tähtitorni, jossa he tutkivat avaruutta.

Babylonialaisten lait olivat hyvin ankarat, heidän rangaistuksensa olivat myös hyvin 'julmia', esim. Jos poika löi isäänsä niin että tältä katkesi käsi, niin oli pojan käsi jolla hän oli lyönyt, katkaistava.
 

Elviira Helminen