Muinaisen maailman ihmeitä

Babylonian riippuvat puutarhat - Hanna Sinkkonen

Niistä teki varmaan ihmeen se, että miten ne kestivät kuivatkin kaudet. Kukkia oli niin paljon, että riippuivat. Tästä varmaan johtuikin nimi riippuvat puutarhat. Kukkia ja kasveja oli erittäin laajalla alueella ja niitä hoidettiin erittäin hyvin. Puutarhaa varten oli varta vasten tehty pengerrys. 

Mausoloksen hautamuistomerkki - Elviira Helminen 

Seitsemäksi ihmeeksi on valittu sellaisia rakennelmia ja patsaita joita on ihmetelty sen vuoksi miten ne on voitu tehdä, kuten Mauseleumi oli n. 50 metriä korkea ja sen katolla oli 4 metriä korkeat patsaat. Mauseleumin tekemisessä oli nähty suuri vaiva, vain siksi että joku halus tehdä itsensä ja hallintokautensa muistomerkin. 
Ettekö te muka ihmettele sitä miten nämä seitsemän ihmettä oli tehty? Miten jotkut jaksoivat nähdä niin suuren vaivan niiden tekemiseen?
Se että monet ihmettelevät jotain, voi tehdä siitä ihmeen.

Ninni

Babylonian muurit - Päivi Vihersaari 

Luulenpa, että näihin muureihinkin liittyy jokin taru tai legenda, joka ei ole säilynyt meidän aikaamme asti. Kun Babylonialaiset rakensivat näitä muureja, täytyi heillä olle jokin syy rakentamiseen. Mutta miksi se on ihme? Osaako kukaan vastata tuohon kysymykseen. No,
jos mietitään tarkkaan niin voisi luulla, että se on ihme siksi, että se on saatu rakennettua ilman meidän koneitamme, mutta mielestäni se ei ole tarpeeksi hyvin perusteltu ihmeeksi. Voihen se olla osa syytä miksi se on päässyt ihmeiden joukkoon, mutta enemmän luulen ihmeen siitä tehneen se miten samankaltaisia he ovat olleet kuin me. He ajattelivat suojella kaunista kaupunkiaan ja päättivät rakentaa muurit suojelemaan niitä. Eli ovisimme kai sanoa, että ihmeen siitä tekee koko, rakennustapa, syy miksi se on rakennettu, syy miten se on rakennettu, sekä se kuinka vanhat ne ovat.

T:Päivi

Zeun patsas - Tiina Parkkinen

Zeuksen patsaan kohdalla ehkä sen katoaminen tekee siitä niin ihmeellisen. Samoin se, että se tehtiin niin koreaksi jalokivillä, norsunluulla ja kullalla, sekä sen teki yksi aikansa kuuluisin kuvanveistäjä. Se, joka määritteli elämän seitsämän suurta ihmettä, luultavasti ihastui patsaan kohdalla myös sen valtavan kokoiseen ja maalauksilla, pienemmillä patsailla ja kohokuvilla koristeltuun temppeliin.

T. Tiina

Artemiksen temppeli - Teemu Ruuska 

Artemiksen temppelistä teki ihmeen varmastikkin se, koska se oli niin suuri. Sen pituus oli 125 metriä ja vastaavasti leveyttä tällä temppelillä oli kokonaiset 67 metriä. Se ei tee siitä varsinaisesti ihmetttä vaan se, että se on rakennettu lihas voimin ja vielä kun palat painoivat 25 tonnia kappaleelta. Kaiken lisäksi ne raahattiin 23 metrin korkeuteen. Rakennus vuosi oli 540ekr.

T: Teemu

Rhodoksen kolossi - Pauliina Solanne 

Rhodoksen kolossi oli iso patsas, joka sijaitsi Rhodoksen sataman suulla. Siitä teki ihmeen varmaan koko ja tyyli. Patsas oli 70 kyynärää korkea ja pysyi pystyssä 56 vuotta. Maanjäristyksen tuhottua, niin 900 vuoden päästä arabivalloittajat veivät rauniot pois. Kuljettamiseen tarvittiin 980 kamelia! Patsas oli päällystetty pronssilla ja sen sisässä oli rautainen tukirakenne ja kivenlohkareita. Sitä pidetään ihmeenä varmaan koon ja rakennuksen puolesta, sillä vuonna 304 eKr. tuskin oli tavaroita, joita me nykyään käytämme rakentamiseen.

Aleksandrian faros - Veera Kaskia 

Siitä tekee ihmeen sen suuruus, sen kaikkien kerrosten erilainen muoto ja ajatus siitä miten kaikki ne isot tiilenmurikat on saatu ylös asti. Ihmeellistä siitä teki myös se, kuinka pitkälle sen tuli näkyi.
 
T: Veera

Pyramidit - Pauliina Solanne

Pyramideista tekee ihmeen niiden suuruus, rakennus ja kaikki käytävät sisällä. Myöskin egyptiläisten työ, kun he kuljettivat joka ikisen kivenlohkareen aivan pyrämidin huipulle. Sekin on aika ihmeellistä, kuinka hyvin ne ovat säilyneet. 

T: Pauliina