Kello 9. Poliisi ottaa uudestaan yhteyttä, mutta tällä kertaa rivien välistä henkivät pikakurssilla opetetut neuvottelutaktiset kuviot. Suostumme asettumaan oletetulle psykologiselle taajuudelle ja vaadimme sähkön palauttamista käyttöömme ja puhelinhäirinnän lopettamista tai ryhdymme surmaamaan panttivankeja. Vaatimukseemme suostutaan vasta kun toisessa päässä ymmärretään että myös media on tietoinen uhkauksemme sisällöstä. Annamme jokaiselle panttivangille kymmenen sekuntia aikaa kertoa poliisille olevansa hyvässä kunnossa ainakin fyysisesti ja katkaisemme yhteyden.

Kello 10. Iltapäivälehtien ensimmäiset painokset ilmestyvät ja ainakin pääkaupunkiseudulla näymme päässeen lööppeihin. Meitä väsyttää ja vedämme muutaman viivan kokaiinia ja pari laitonta laihdutuspilleriä mielemme virkistykseksi. Asunnossamme haisee koska emme ole päästäneet vankejamme kylpyhuoneeseen, sillä luulemme väistämättömän nöyryytyksen lisäävän halua laukoa totuuksia, joita kipeästi tarvitsemme.

Kello 11. Poliisi kolistelee rapussa ja tilanne on jonkin aikaa hyvin kireä. Kerromme valelleemme sätkynukkemme bensiinillä ja harkitsevamme tupakkalakkomme lopettamista jos uhoilu ei heti paikalla lopu. Pysyttelemme poissa ikkunoista ja odotamme milloin tahansa viestiä Sialta tai Siasta.

Kello 12. Poliisi väittää meille Sian ottaneen yhteyttä ja uhanneen tappaa Tiinan, ellemme välittömästi vapauta panttivankejamme. Pyydämme poliisia välittämään elukalle puhelinnumeromme ja sähköpostiosoitteemme jotta voisimme keskustella asiasta. Identifioinnista tulee ongelma koska emme halua antaa poliisille tilaisuutta jatkaa bluffiaan. Päätämme kiduttaa esiin pari perhesalaisuutta.                                                                                               

Täydennys                          Säännöt