"Poliisi on eristänyt kylän ja vahvistaa tiedot yli kahdestasadasta kuolleesta, joista osa on löydetty surmattuina kotoaan. Muista yksityiskohdista poliisi tutkinnallisista syistä vaikenee mutta sen tiedetään jo pyytäneen virka-apua armeijalta ja rajavartiostolta lähialueiden tutkimiseksi. Ennen nyt tapahtunutta uskonnollista joukkomurhaa tai -itsemurhaa kylä tunnettiin enimmäkseen väkivallattoman kristillisen fundamentalismin tyyssijana, jonkinlaisena valtiona valtiossa, joka joutui hetkeksi julkisuuden läpivalaisuun muutamia vuosia sitten kun yhden ihmishengen vaatineen terveyskeskusiskun tekijät jäivät pitkällisten etsintöjen jälkeen kiinni ja paljastuivat kyseisen kylän omiksi pojiksi. Iskulla tuskin kuitenkaan on yhteyttä nyt paljastuneeseen uskonnollisesti motivoituun joukkosurmaan, jonka ilmeisimmät esikuvat löytyvät viimeaikaisista tapahtumista niin Ranskassa, Japanissa kuin Yhdysvalloissakin. Unohtaa ei liioin sovi Kansan temppeli -lahkon jäsenten kovaa kohtaloa Guayanassa. Ja nyt yhdistämme studioon, jossa asiantuntijakommentaattorina on karismaan, rajatilapersoonallisuuksiin ja yhteiskunnallisiin ääriliikkeisiin perehtynyt..."
– Sulje se.
En sulkenut ja hetken päästä kuvavirran keskelle ilmestyi ylimääräinen uutislähetys ja presidentin vakavat ihrakasvot tunkeutuivat jälleen kerran kansalaisten olo- ja makuuhuoneisiin.
– Sisäministeriltä juuri saamani  ja poliisiylijohtajalta tarkistamani tiedon mukaan kyseessä ei ole uskonnollinen joukkoitsemurha vaan ulkopuolisten tarkoin suunnittelema ja harkitun julmasti toteuttama terroriteko. Kokonaisen uskonnollisen yhdyskunnan hävittäminen maan päältä ei ole vain moninkertainen murha, se on myös ja ennen kaikkea rikos ihmisyyttä vastaan ja sellaisena rikos meitä jokaista kohtaan.
– Sulje se. Mä en kuuntele tollasta äijältä jonka siunauksella pyyhkäistiin hyvinvointivaltio maan päältä
- Enkä sulje, jos se vaikka julistaa poikkeustilan
- Tietysti se haluaa tärkeillä, tyhmähän se muuten olis.
– Niinpä niin, varhainen mato linnun nappaa.
– Turpa kiinni siellä, onko tiedote valmiina?
– Kyllä vain. Maailma saa pian tietää hallituksen erikoisjoukkojen lahdanneen kokonaisen kyläkunnan viattomia uskovaisia voidakseen syyttää siitä terroristeja voidakseen julistaa maahan sotatilan ja kaapata vallan. Jenkkeihin sen luulis uppoavan hyvin. Jenkkirahaan siis.
– Antaa mennä heti kun mä sanon.
Odotellessamme soittelimme varastettujen kännyköiden avulla anonyymeinä pysytellen sähköisiin ja ei-sähköisiin vihjepuhelimiin ja tekeydyimme milloin fundamentalisti-islamilaisiksi, milloin uusnatseiksi, moottoripyöräjengiläisiksi  tai huumemafiaksi. Muusta huuhaasta poiketen meidän vihjeisiimme sisältyi yksityiskohtia, jotka tässä vaiheessa olivat vain poliisin tiedossa, jos heidänkään. Listoillamme oli neljäsataa kolmen mantereen ja kotimaamme johtavaa mediaa.

Täydennys           Säännöt