- Te sanotte näkevänne sarjaunia. Mitä se tarkoittaa?
– Unta joka jatkuu yöstä toiseen, pisin kesti muistaakseni kaksikymmentä yötä. Siis ei toistuva vaan jatkuvajuoninen uni.
– Näettekö te tällaisen periodin aikana muunlaisia unia?                                                              – Ikävä kyllä en. Jokaisen rem-vaiheen jälkeen herään ja heti kun olen tajunnut, että tämä on varmaan taas niitä unia, kirjoitan ylös sen mitä muistan. Minulla on muistiinpanoni mukana, ensimmäinen jakso niistä tietysti puuttuu.
– Katsotteko te paljon tv-sarjoja ennen nukahtamista?
– Minä en katso televisiota lainkaan.
– Ovatko nämä unet sitten jotenkin tavallista ahdistavampia tai painostavampia?
– Ensinnäkin rasittaa herätä neljäviisi kertaa yössä. Toiseksi ei tiedä kuinka kauan vaihe kestää ja rasittaa koska ei tiedä pystyykö silloin mihinkään muuhun. Kolmanneksi tuntuu ikävältä että unet avaavat eteeni mahdollisuuksia, joita en haluaisi nähdä, koska ne olisivat niin houkuttelevan helposti toteutettavissa jos vain olisin edes vähän aktiivisempi.
– Mitä te teette työksenne?
– Menetin työpaikkani edellisen unijakson aikana, minut irtisanottiin. Siihen asti olin optiokaupasta vastaava meklari keskisuuressa pankkiiriliikkeessä. Tarkoittaa nopeita ratkaisuja kaoottisessa ympäristössä vailla jatkuvuutta, paljon käsittelemättä jäänyttä ja jätettyä informaatiota, vähän tietoa.                                                                                                        – Tehdään nyt aluksi niin että minä luen muistiinpanonne, te jatkatte niiden tekemistä ja käytte täällä päivittäin kunnes jakso on tältä erää ohitse. Jos jostain syystä katsotte tarvitsevanne sairaslomaa, niin kirjoitan sitä kyllä, mutta se ei tietenkään ole lopullinen ratkaisu pulmaanne.

Täydennys                              Säännöt