Toimisto oli pieni mutta viihtyisä ja kaukana kaupungin melusta.
- Te olette kuulemma hyvä tällaisissa jutuissa.
- Jos te nyt kuitenkin ensin kertoisitte mistä oikein on kysymys.
- Laittomasta uhkapelistä.
- Eikö sellaisen selvittäminen kuulu enemmän poliisin toimenkuvaan.
- Vähän myöhemmin voi kuuluakin jos se muuttuu murhiksi, pahoinpitelyiksi tai vahingonteoiksi kuten meillä on syytä pelätä.
- Hyvä on. Aloitetaan alusta.
- Vuosi sitten me vielä toimittiin kuin sudenpennut. Järjestettiin perinteisiä ja vakiomuotoisia sotaleikkejä, joissa kilpailevat ryhmät saivat ampua toisiaan väripanoksilla. Suosio kasvoi heti kun me ymmärrettiin monipuolistaa tarjontaa eli lisättiin epävarmuutta ja stressiä aiheuttavien elementtien määrää
- Siis henkistä rasitusta myös.
- Aivan niin, sääntöjen rikkomisia ja tulkintaristiriitoja, ilmiantajia, pettureita, vakoojia, loikkareita, sooloilijoita ja kilpailevia johtajia, maltillisia ja radikaaleja, epäselvyyksiä pelin kulusta, vuoroista tai päättymisen seurauksista
 - Ei varmaan oikein vakuutusyhtiön mieleen
 - Me pyydämme luonnollisesti jokaiselta osallistujalta vastuuvapauden ennen pelin käynnistämistä, mutta sellaisen saaminen vaatii suurta luottamusta kummaltakin osapuolelta, koska yhteenkään virhearvioon ei kerta kaikkiaan ole varaa. Mutta nyt jotkut mulkut ja ääliöt ovat alkaneet lyödä omin päin vetoja pelien voittamisesta, nimenomaan tietysti sellaisten, joissa ne itse on mukana. Panosten suuruutta tai luonnetta on vaikea arvata, mutta mistään nappikaupasta ei ole kysymys.
- Ymmärrän ja minun pitäisi hienovaraisesti selvittää ketkä sitä pyörittävät ennen kuin tulee ruumiita.
- Jokseenkin niin. Hienovaraisuus on kaikki kaikessa. Täällä juoksee ja ryömii kansliapäälliköitä, kansanedustajia ja yritysjohtajia sen verran tiuhaan, ettei niitä oikein voi kuulustelemaankaan ruveta. Mutta ennen kaikkea me emme halua kenenkään tai minkään, teidän tai heidän, sotkevan kuvioitamme juuri nyt kun olemme saaneet mittavan määrän rahaa muutaman idean edelleen kehittelyyn.
- Saanko olla utelias?
 - Se ei ole kovin hienotunteista. Sanotaan nyt sitä vaikka etnometodologisen peliteorian huvipuistoksi. Meillä on videolla kooste niistä ihmisistä, joiden arvelemme sotkeutuneen tähän. Aikaa on vain pari viikkoa, palkkiokin on sen mukainen, me aiomme olla valmiina kun ne tulevat kokeilemaan onneaan seuraavan kerran.
- Sitä minä vain että mistä te keksitte palkata minut.
- Te varmaan muistatte Annan, hypnoterapeutin, joka pestasi teidät tarkkailemaan potilaitaan päästäkseen selville oliko näiden kertomuksissa siteeksikään totta.
- Ei Annaa voi unohtaa. Viime viikolla hänestä tehtiin minulle tarjous, josta katsoin viisaammaksi kieltäytyä.
- Millainen?
- Ei kovin diskreetisti kysytty. Yksityisyrittäjä ei tarvitse samoja valtuuksia kuin viranomainen, niin asia minulle esitettiin vaikkei se totta olekaan. No, minä sitten raportoin.
- Videot voidaan katsoa tuolla sivuhuoneessa mutta muuten sähköposti on hyvä tapa myös niinä kertoina kun teille tarjoutuu mahdollisuus leikkiä leikkejämme hyvässä seurassa.

 Täydennys                                    Säännöt