Ossequente Yam Yam
                AD BH HK3
 
                TOKO AVO1  ::  AGI MAXI3
                                SERT-A
 
 
Metkan kanssa harjoittelemme agilitya RIMAssa. Agilityn lisäksi olemme panostaneet tottiksen rakentamiseen, hakuun ja jälkeen. Niiden lisäksi käymme raunioilla harjoittelemassa ilmaisuja ja nenänkäyttöä. Talvisin vetohiihdämme. Hauskuutamme myös muita tokoilemalla satunnaisesti. Metka saatetaan nähdä myös näyttelyissä vielä joskus...
 
Metka on aina positiivinen ja energinen harrastuskaveri. Se on samalla herkkä, hektinen ja ohjaajapehmeä, joka on minun osaltani vaikeuttanut kouluttamista melkoisesti. Metkan kyky oppia uusia asioita on todella hyvä, mutta suoritusvarmuuden rakentaminen on haastavaa herkkyyden ja nopeuden vuoksi. Rohkeutta ja toimintakykyä kaipaisin Metkaan lisää. Parhaimmillaan Metka on kuitenkin äärimmäisen kuuliainen, viettikestävä, taistelutahtoinen, nopea ja miellyttämisen haluinen koira! Tämän koiran kanssa treenatessa ei voi kuin olla hyvällä tuulella!
Agilityssa Metkan vahvuutena on kuuliaisuus ja nopeus. Metka ottaa kontaktit kuuliaisesti, mutta hallittavuus kärsii hyppytekniikan vuoksi. Kaarteiden pienentäminen ja vauhti tuovat ohjattavuuteen haastetta. Aina ei ehdi sinne, mihin on kuvitellut ehtivänsä sitä kääntämään. Metka starttasi kesäkuussa 2010 ensimmäiset agilityn SM-kilpailut. Metkaa on myös ohjannut muutaman startin verran lainaohjaaja Malla Laapotti.
Haussa Metkan vahvuus on metsässä liikkuminen, pistotyöskentely ja nenän käyttö. Ilmaisut ovat Metkan heikkous ja niiden harjoitteluun olemme panostaneet paljon. Olemme myös kokeilleet erilaisia palkkausmuotoja. Esineille tarkennus sujuu useimmiten todella nopeasti. Tottelevaisuudessa Metka tekee pääosin erittäin hyvää ja erinomaista tulosta. Harmillisesti kokeisiin on sattunut aina yksi jäävänliikkeen virhe, mikä on pudottanut pisteitä. Metka reagoi myös hieman laukauksiin, jonka työstäminen on myös tuonut lisähaastetta kouluttamiseen.
 
Jälkikoirana Metka ei ole parhaimmillaan pellolla, mutta uskoisin tarkkuuden riittävän hyvin metsässä. Toistaiseksi olemme ajaneet jälkeä vain pellolla. Metka ajaa useita satoja metrejä jälkeä, jossa on tyhjää, esineitä ja kulmia. Piikkejä emme vielä ole harjoitelleet. Jäljen siirtäminen metsään on vaiheessa.
 
Toko ei ole ohjaajan suosikkilaji, joten siksipä se on jäänyt vähemmälle. Ykköstulokset on kuitenkin haettu alaluokista sillä silmällä, että joskus vielä seuraaviin luokkiin mennään tulosta hakemaan. Metka osaa voittajaluokan liikkeistä suurimman osan. Tunnari ja ruutu ovat ainoita, joita emme juuri ole harjoitelleet. Sillä ei taida vielä kannattaa mennä kokeeseen- ainakaan ykköstuloksen perässä...
 
Vetohiihtoa olemme pari talvea päässeet harjoittelemaan ja se on todella hauskaa! Kilpailut korkkasimme helmikuussa 2010 Tuuloksessa.
Tietokanta
Terveys
Tulokset
Etusivu  ::  Metka  ::  Raisu  ::  Neilikka  ::  Muistoissa  ::  Kuvia  ::  Treeni-blogi  ::  Ota yhteyttä  ::  Linkit