Yleistä

Marjalaxin päiväkoti on kannatusyhdistyksen ylläpitämä ostopalvelupäiväkoti. Kannatusyhdistykseen kuuluvat päiväkodissa hoidossa olevien lasten vanhemmat, ja sen jäsenistä valitaan vuosittain syyskokouksessa hallitus. Päiväkodissa on 18 kokopäivähoitopaikkaa 1-6 vuotiaille lapsille. Päiväkodissa on oma keittäjä, joka valmistaa ruoan omassa keittiössämme.

Historia

Päiväkoti perustettiin vuonna 1970 Marjalaxin taloyhtiöön kuuluneisiin tiloihin vastaamaan taloyhtiössä asuneiden perheiden päivähoitotarpeisiin. Vuosien kuluessa päiväkoti on ehtinyt muuttaa kahdesti, 80-luvulla taloyhtiön sisällä suurempiin tiloihin, ja vuonna 2015 nykyaikaisiin, täysin remontoituihin tiloihin parinsadan metrin päähän Sammalkalliontielle.

Toiminta-ajatus

Marjalaxin päiväkodissa annetaan päivähoitoa alle kouluikäisille lapsille pienessä sisarusryhmässä, myönteisessä ja viihtyisässä ilmapiirissä. Toiminnassa painottuvat ilmaisutaidot, leikki, sadut ja vuorovaikutus. Lisäksi toimintaa ohjaa lapsen arvostaminen, toiminnassa kehittyminen ja hyvä perushoito.

Tilat

Päiväkoti sijaitsee keskeisellä paikalla Ylä-Olarissa Ruomelanraitin varrella.

Oleskelutilat jakautuvat kolmeen huoneeseen (toimisto ja kaksi nukkumistilaa) sekä yhtenäisempään oleskelutilaan, josta löytyy kirjasto ja ruokailutila. Tilat mahdollistavat sekä koko lapsiryhmän yhteiset kokoontumiset että jakaantumisen pienempiin ryhmiin vapaan leikin tai ohjatun pienryhmätoiminnan äärelle.

Päiväkodin ulkoilupihana toimii läheinen leikkipuisto, joka tarjoaa oivat puitteet lasten leikille. Puistossa on mm. hiekkalaatikko, kiipeilyteline liukumäkineen sekä keinuja. Myös maaston monipuolisuus ohjaa lapsia luovaan leikkiin.

Päiväkotimme käyttää paljon hyväkseen lähiympäristöä. Retkiä tehdään mm. asukaspuistoon ja muihin leikkipuistoihin. Viereisen koulun kenttä ja läheinen pikkumetsä ovat kovassa käytössä. Espoon keskuspuistossa käymme säännöllisesti ulkoilemassa ja metsäretkillä.

Yhteystiedot:   Jenni Aimola   Sammalkalliontie 5   02210 Espoo   050-408-1042   marjalax@kolumbus.fi