Splinter

Kauko Koistinen

 

 

Splinter-hyppy lupaa singeltonin tai renonssin tarjotussa värissäja valttituen partnerille.  Se on täyspelivaatimus ja osoittaa ainakin jonkin verran kiinnostusta slammiin.  Splinter tehdään hyppäämällä tarpeettomasti uudessa värissä.  Esim.

 

Avaaja    Vastaaja            Avaaja    Vastaaja

1S            4C                     1D            1H

                                            4C

 

Kummassakin tapauksessa hyppy neljään ristiin on "tarpeeton".  Kolme ristiä riittäisi kertomaan vahvan käden ja ristivärin.  Joten neljä  ristiä on näin ollen Splinter, kertoo lyhyen ristin ja herttatuen.

Splinter auttaa löytämään sellaisia slammeja, joissa yhteistä arvopistevoimaa ei ole lähelläkään kolmeakymmentä, mutta joissa parin kortit sopivat hyvin yhteen.  Ja toisaalta voidaan välttää sellaiset slammit, missä on huono korttien yhteensopivuus ("fitti"), esim.  KQJ singeltonia vastaan tai AQ renonssia vastaan.

Jos käytätte partnerinne kanssa edellä esitettyä versiota Stenbergin konventiosta, lupaa tällöin vastaajan suora Splinter renonssin tarjotussa värissä.  Valttituki ja singelton sivuvärissä kerrotaan kahden sangin kautta.

Vastaajan yksi-yli-yhden vastauksenjälkeen avaajan Splinter kertoo vahvan käden -hyppy lyhyessä värissäjohtaa aina täyspeliin ja vastaajahan on luvannut vasta vain väli. kuuden pisteen käden.  Kaksi-yli-yksi vastauksenjälkeen Splinter ei lupaa avaajalta paljoakaan lisävoimaa.

 

Avaaja Vastaaja
1H 1S
?
Avaaja 1 Avaaja 2
KQ95 KQ52
AJ852 AQIO52
Q53 AQ6
8 8
2S 4C
Avaaja Vastaaja
1S 2H
?
Avaaja
AQ962
A1087
KJ6
8 Avaaja tarjoaa 4C

 

 

Jos vastustajat kahdentavat Splinter-tarjouksen, lupaa vastakahdennus ensimmäisen asteen kontrollin.  Eli splinterin tehneeltä pelaajalta renonssin, ja tämän partnerin tekemänä ässän kyseisessä värissä.  Myös kontrollitarjouksen vastakahdennus lupaa ensimmäisen asteen kontrollin.