Päiväkirja

15.3.2013
Viime vuosi oli niin kiireinen ja tapahtumia täynnä että jäin nämä päivitykset melko vähiin. Täydennän tässä lähipäivinä Mellin ja Mandin nollatulokset sivuille. Nolla sato oli huikee viime vuonna, Mellille 57 ja Mandille 41 nollaa. Tämä vuosikin on alkanut loistavasti, Mellistä tuli Ruotsin Ava ja samalla sitten Pohjoismaiden Aglityvalio 23.2 Luleån kisoissa. Kesäkuussa alkaa meidän espanjanvesikoira-Moonakin kisaamaan, siitä sit myöhemmin lisää. Toivon että saisin päivitykseni pyörimään vähän tiuhempaan tänä vuonna.

6.5.2012
Eilen kisasimme ensimmäiset ulkokisat tälle vuodelle. Itse olin vähän jumissa ja ohjaukseni jäykkää, koiriin ei siirtyminen ulos vaikuttanut. Olemme kisanneet muutamat hiekka alustaiset kisat jo hallissa mutta emme ole vielä harjoitelleet yhtään ulkona hiekalla. Next Levelin leiriltä saamme kovasti ohjeistusta ja läksyjä. Mulla on kova halu oppia ja harjoitella lisää mutta tuntuu että aika ei riitä mihinkään. Moonan kanssa olemme opetelleet ihan käytös juttuja ja toki vähän myös agilityä, lähinnä vaan putkeen lähetystä ja siivekkeiden kiertoa, eipä juuri muuta. Olen menossa Moonan kanssa 17.5 pentunäyttelyyn Tuomarinkartanoon. Uusi kokemus esittää koiraa joka arvostellaan maasta eikä pöydältä. Hampaiden näyttö tullee olemaan se pikku jännityksen paikka, mut onhan tässä vielä puolitoista viikkoa aikaa opetella :)

8.3.2012
Heti perään loistava uutinen, vuoden agiliitycavalier 2011-kisan voiton vei Melli ja toisena niukasti hävinneenä Mandi! Tytöt tekivät viime vuonna tosi monta nollaa, Melli 36, Mandi 37. Mellillä oli sijoituksista enemmän pisteitä, nollaprosentit nousivat molemmilla selkeesti edelliseen vuoteen. Tämä vuosikin on alkanut tosi hyvin, molemmat tytöt nauttivat agilitystä, niin myös minä :)

6.3.2012
Mandi voitti Lempäälässä 4.3. Marjo Heinon radalla, yksi unelma oli saavutettu Mandista tuli FI AVA !!!

Olin ko.radalla viimeisenä lähtijänä vielä Mellin kanssa, näin tulosmonitorista että Mandi johti kisaa. Mellin kanssa lähdin sitten tekemään ihan omaa harjoitusrataa, puomin kohtakti seisotettiin ja maaliin tultii vauhdilla omaa rataa. Melli sai sit paikattua seuraavalla radalla "hyllyradan", se oli kakkonen upealla nollaradalla. Niin loisto päivä!

Moonan kanssa on mennyt mukavasti. Kevättä koti mennään kohisten. Aika on mennyt siivillä.

23.1.2012
Kaikki kolme cavaa kävi lääkärintarkastuksissa ja rokotuksissa. Mellin sydän voi hyvin, Minnillä pieni sivuääni mut onneksi ei vielä oireita, Mandilla löytyi jokin pieni ääni sydämen etuosassa joka vuoksi hätäännyin ja vein sen heti ultratutkimuksiin. Tuloksena lyötyi "valuvirhe", kehkovaltimoläppä vuotaa, mikä on yleinen ja harmiton löydös koiralla, eikä vaikuta harrastukseemme. Muten sydän oli anatomisesti normaali, eikä ns. normaali läppävuotoa ollut. Syvä huokaus kaiken jännityksen jälkeen, kaikki hyvin.

Olen miettinyt tässä jo vuoden että haluan vielä yhden agilitykoiran itselleni, onko se cava vai joku toinen rotu. Sitten kaikkien pienten palasten osuessa kohdalleen, päätös syntyi. Moona espanjanvesikoira pentu tuli perheeseemme 23.1. Moona on musta, pienin valkoisin merkein (siis tosi pienin), Concurrido Osita, synt.4.12.2011. Moonasta enemmän kun se on kotiutunut laumaamme. Pikkasen jännittää, ainaskin mua....

6.12.2011
Melli täyttää tänään 5 vuotta. Onnea ! Onnea myös kaikille Minnin pennuille! Oli se upea päivä ja kiitokseni vielä Ulla Kaukoselle joka tuli avuksemme Minnin synnytykseen ja voi sanoa että pelasti tilanteen, kiitos!

Muutama päivä sitten kisasimme tämän vuoden viimeiset starttimme Hyvinkäällä. Melli ja Mandi näyttivät mitä osasivat, oli niin helppo ohjata niitä, kuudesta lähdöstä tekivät viisi nolla. Olivat lisäksi palkintopallilla vuoron perään. Tämä vuosi on päätetty loistavasti. Saldona niin paljon, niin paljon ihania hetkiä jotka olen saanut rakkaiden koirieni kanssa viettää.

25.11.2011
Lämmin joulun odotus jatkuu, ja niin on jatkuneet vielä meidän kisatkin vaikka niin ajattelin että tässä vaiheessa olisin jo tauolla. Kisoissa olen tössinyt Mandin kanssa, harmittaa kun tosiaan olen jopa kaksi kertaa ns. unohtanut radan Mandin kanssa, en ole pysynyt sen vauhdissa. Koira tekee uskomattoman hienoa rataa mutta mutta... seli seli. Tästä vaan eteenpäin, loistavasti meillä on mennyt kuitenkin. Mandi pääsi NextLevel Agility Teamiin, josta olen ihan hirmu onnellinen. Mellin lähtöharjoitukset ovat edistyneet ja viime sunnuntaina kaikki lähdöt se lähti luvalla. Hyvään suuntaan olemme menossa.

5.11.2011
Top Teamin tulokset tulivat viikolla, emme olleet valittujen joukossa. Siihen valittiin mini koirista 6 + 3 varakoiraa. Kokemus oli kyllä antoisa ja vieläkin lämmittää kun pystyin tekemään tasomme mukaiset suoritukset. Tänään oli sitten mukava kisapäivä Hyvinkäällä järjestäjänä Janakkalan koirakerho. Mukana oli Minni, Melli, Mandi ja Nelli ja Anki. Minni, Nelli ja Melli kisasivat ensimmäisen radan, Nelli teki nollan, Melliltä putosi rima, 5, Minnillä tuli virhepisteitä tälläkertaa 15. Toisella radalla oli sitten Nelli, Melli, Mandi ja Anki, kaikki tytöt tekivät nollat ja nuorin Mandi vei voiton tädeistään ja äitistään. Kolmannella radalla oli sitten Mandin ja Mellin hyllyjen vuoro ja Nellille 10, Anki teki taas vakuuttavan hyvän nollan. Mandi hyppäsi vain ensimmäisen hypyn väärin päin, muuten loistorata. Eka hyppy piti suorittaa poikkeavasti radalta katsottuna katsomoon päin. Melli meni putken väärään päähän, muuten hyvä rata. Sain tehdä kaikki radat sujuvasti ja vauhdikkaasti, jäi hyvä fiilis. Kaiken kruunasi Minnin pentusten näkeminen.

24.10.2011
Lauantaina olin ATT-hallilla Turussa Mellin ja Mandin kanssa Suomen agilityliiton järjestämässä Top Team -valintatilaisuudessa. Top Team korvaa aiemmin olleet A- ja B- maajoukkueet. Ensimmäistä kertaa liitto kutsui koirakoita hakemuksien/
pisteytyksien perusteella testattavaksi. Koirille tehtiin kaksi erillistä tehtäväosioita, ensimmäisessä tehtävässä mitattiin mm. nopeutta/taitotasoa ja toisessa osiossa oli kontaktien testaus. Lisäksi tehtiin ohjaajille lihaskuntotesti sekä juoksutesti 2x 300 m radalla 10 min lepotauolla. Tilaisuuden tulokset ja valitut tullaan ilmoittamaan lähiaikoina. Mini koirakoita Turussa oli 23, noin 10 koirakkoa pääsee Teamiin. Minulle jäi tosi mukavat fiilikset testauksesta.

Sunnuntaina jatkui Jaun agilitykisat, aamupäivän olin toimihenkilönä ja sitten siirryin katsomon puolelle kannustamaan Rediä ja Terhiä. Toiselta radalta tuli nollavoitto, ensimmäinen luva 2:luokasta! Samalla sain viestin kännykkään että Anki oli ollut kakkonen Kirkkonummella ja saanut sertin ja nousivat kolmosiin! Miia ja Nelli olivat tehneet jaun kisoissa la-päivänä tuplanollat. Onnea kaikille!

16.10.2011
Minni yllätti mut täysin eilen ATT-kisoissa. Se liiteli radalla niin hienosti että oli 3/39 ja sai A-Sertin. Voi sitä riemun määrää! Olin jo heittänyt toiveet sen valioitumisesta, mutta tosiaan yksi serti viel puuttuu, voihan se yllätys jonain päivänä olla totta :) Melli ja Mandikin oli mukana kisoissa, niillä molemmilla kaksi starttia. Keskityin nyt lähtöihin ja kontakteihin. Mellin eka startti oli hylly, karkas, ja matkamme päättyi lyhyeen sillä radalla. Toinen oli sit onnistunut lähtö ja nolla, ratana hiukan tahmakka kun keskityin kovasti kontakteihin. Radat olivat kovin nopeatempoisia (alussa, loput suoraviivaista) Mandin lähdöt onnistuivat hyvin, samoin kontaktit. Mut sen tempo oli niin nopsaa että en pysynyt niillä radoilla mukana ja tuli hyllyt molemmista lähdöistä.

8.10.2011
Piti nukkua yön yli ja nipistää, sit lukea uudestaan sähköposti agilityliitolta. TOTTA se on, Mandi ja Melli on valittu Top Teamin valintatilaisuuteen 22.10. Turkun. ATT-hallissa valitaan teami 2011-2012 kaudelle. Tämä on uusi valintamenettely a-ja b-maajoukkueen kokoamiseksi. Se on yhtenäinen Top Team joka tiiviisti harjoittelee leireillä ja on väliajoilla myös yhteydessä valmentajiin. Valintatilaisuuteen otettiin koirakot hakemuksien ja pisteytyksien perusteella sekä "villillä"kortilla. Valittavaksi tulee n. 10 koirakkoa/säkäluokka, uskon että puolet enemmän on kutsuttu Turun tilaisuuteen. Olen mielettömän iloinen kun saan tilaisuuden olla mukana karsinnassa, se tulee olemaan varmaan hyvin opettavainen tilaisuus.

30.9.2011
Tänään Mellin Norjan valioituminen päivitettiin Suomen kennelliiton jalostustietojärjestelmään, Melli: FI AVA NO AVA Fireboy´s My Honey!

Voi miten tuntuu hienolta! Nyt kisailemme vielä lokakuun ja sitten ehkä enemmän eppiksien puolella harjoittelemme lähtöjä ym. ensi kesäksi kuntoon. Kisatuloksiin lisäsin vielä viime viikonlopun Purina kisat, Mellille tuli kaksi nollaa. Mandi kisasi yhden startin ja valitettavasti hyl, yksi hyppy ohi ja sit nopea kääntymiseni sai sen hyppäämään hypyn väärin päin. Mandi on tehnyt hyvää rataa mutta oma ohjaukseni on aina vähän tökkinyt sen kanssa ja tuloksena sitten vitosia tai hyl.

23.9.2011
Elokuun lopulla lensimme pienkoneella kisaamaan Maarianhaminaan, yhden yön reissulle. Veljeni toimi kapteenina, olimme nelipaikkaisella tälläkertaa reissussa, mukana kälyni ja minä & koirat. Reissu oli ihana, kisatuloksissa ei ollut kyllä hurraamista. Mukava pikaloma kuitenkin. Seuraavalla viikolla lähdin jo Ylläkselle pariksi päiväksi ja sieltä paluureissulla Rovaniemen kisojen kautta kotia. Melli ja Mandi loikki kaikki kontaktit ykskas sit Rovaniemellä. Lähtö- ja kontakti - harkat alkoivat sitten oikein tehostetusti, eppiksiä ym... SenioriCupin finaali oli Turussa 11.9. Melli karkasi lähdöstä (kuitenkin) ja radan alussa tuli sit hyl, Mandin kanssa olin tarkkana, se tekikin sitten loistavan nollan, kontakti oli tosin hidas mutta riitti kuitenkin voittoon! Kontakti harkat jatkuvat. 17.9 oli Helsingin piirin mestaruuskisat Vantaalla. Siellä oli kolme kisaa joista kaksi kuului mest.kisaan. Melli teki kaikilla radoilla nollat, mest.kisojen yhteistuloksissa se oli hienosti 4/48. Mandilla tuli kaikilta radoita vitonen, se oli yht.tuloksissa kuitenkin 10/48. Mandin virheet oli pieniä kieltoja, yhdeltä radalta tuli kontaktivirhe. Molemmilla koirilla on nyt arvokisanollat kasassa, lisäksi kaikki ns. tärkeät kisat tältä kesältä on nyt ohitse, katse on jo ensi kesässä.

23.8.2011
20.8 oli uudenmaanpiirin mestaruuskisat, olin seuramme joukkueessa mukana Mellin ja Mandin kanssa. Teimme kaikki upeat nollat kisassa. Fiilis oli mahtava, Melli oli ankkurikoirana ja saimme lähteä viimeisenä kisaan, koska neljännet koirat menivät käänteisessä järjestyksessä ja johdimme jo kolmen kierroksen jälkeen. Melli oli loistava ja oli upea ohjata sitä nollaradalla joukkue voittoon, kultaa tuli! Henkilökohtaiset piirinmestaruuskisat Mellillä ja Mandilla on 17.9, Helsingin piirin puolella johon kuulumme asuinpaikkakuntamme mukaan. 21.8 osallistuin Mandin kanssa AST:in kisoihin Espoossa, kaksi ensimmäistä rataa jaksoin keskittyä ja Mandi teki tuplanollat. Ensivuoden arvokisanollat tulivat näin täyteen. Viimeinen kisa meni sitten täysin pepuille, olin onnellinen mutta mielettömän väsy. Jälleen mahtava viikonloppu, kuin unta.

8.8.2011
Niin paljon on kesän aika tapahtunut, valitettavasti en ole ehtinyt tänne kirjoittelemaan, facebook taitaa olla tällähetkellä päiväkirjani :) Pikainen katsaus kesään; Kesäkuun alussa tapasimme M-pentueen roturacen merkeissä, on aina yhtä ihana nähdä Minnin pentuja. SM-kisat oli sitten seuraava kohokohta, ensin oli joukkuekisat, Melli ja Mandi olivat molemmat seuramme joukkueessa. Mellille tuli vitonen ja Mandi teki hyvän nollan, koko joukkue sijoittui 14. Henkilökohtaiset kisat olivat seuraavana päivänä jossa pääsin tavoitteeseeni, finaalipaikat molemmilla koirilla. Mandi sai finaalissa tuloksen 15 ja sijoittui 41, Mellille tuli hylly. Seuraavat viikonloputkin vietin kisojen merkeissä aina siihen toiseen kohokohtaan mm-karsintoihin. Seinäjoella vain Melli oli mukana kisassa. Se oli niin täydellistä ja itseni ylittämistä koko viikonloppu, saimme kisata aina finaaliin asti, lopulta sijoitus oli 11. Se oli aivan mahtava kokemus!

Seinäjoelta lähdin suoraan kohti lappia, Yllästä. Jo parin päivän päästä lähdin sieltä kohti Norjan Tromssaa ja siellä tietysti agilitykisoihin, to-su kisasin kaikkiaan 18 lähtöä, mukana oli Mandi, Melli ja Minni. Loistava neljä päivää! Mellistä tuli Norjan agilityvalio, lisäksi se teki 5 nollaa joista kolme oli voittonollia. Mandi sai neljä nollaa, joista kaksi oli voittonollia, lisäksi yksi yliaika voittonolla. Minnille tuli kaksi yliaika nollaa, aivan loistavilla radoilla. Ylläksen lomaviikon kautta sitten Kemin kisojen kautta kotia, Melli teki taas vakuuttavaa tulosta, yksi voittonolla ja vitonen. Mandi ei päässyt kisaamaan, koska oli juoksussa. Nyt on sitten lähetetty valioarvoanomus Norjaan, katsotaan kuinka kauan heidän käsittelynsä kestää, Suomen valioarvon käsittelyä odottelin 5 kk.

Kisakuvia karsinnoista ja Norjan reissusta on kuvat osiossa.

1.5.2011
Huhtikuu vierähti harjoitellen ja kisaillen, päivittelin nollatuloksia Mellille ja Mandille agilityosioon. Melli sai Pellosta ensimmäisen H-sertin :) Mukavasti Pellon kisat sopivat Ylläksen lomaviikolle joten olihan Pellon hallikin sitten testattava, mukava lomaviikko. Ensi viikolla alkaa ulkoharkat ja kisatahti jatkuu tiivinä kohti sm-kisoja.

29.3.2011
Olin viime sunnuntaina kisaamassa Imatralla Mellin ja Mandin kanssa. Kisat menivät nappiin, Mandille tupla nolla, nyt on SM-nollat kasassa! Mellille nolla ja vitonen hyppäriltä. Tytöt pääsivät kumpikin palkintopallille agiradalta, ensimmäinen kerta kun ne oli molemmat yhtäaikaa sijoittuneita, Melli voitti tälläkertaa tyttärensä ollen 2 ja Mandi siis 3. Oli niin rento ja ihana fiilis tulla kotia, voi nämä onnistumiset kantavat taas pitkään!

23.3.2011
Päivitin agilitytuloksia pitkästäaikaa, kaikki nollatulokset on nyt kirjattu kaikille koirilleni agility-osiossa. Kisakirjoissa oli toisien tuomareiden nimet kirjoitettu niin epäselvästi että en saanut niistä selvää, samoin tuloksiin ei ollut kirjattu kuin suoritusaika eikä ihanneaikaa, joten nollia tulokset olivat mutta miinusaikaa en saanu kirjattua ylös. Jatkossa täytyy kirjata tulokset heti kun ne on tuoreessa muistissa :)

13.3.2011
Melli on vuoden 2010 agility cavalieri! Arvostan tätä voittoa tosi paljon. Mandi oli ASB-lehden TR-listalla noussut hyvin, jakson aikana (02/11) se oli kolmanneksi eniten kerännyt pisteitä. Kevät tulee ja kisakalenteri suunniteltu, kisaa pukkaa tosi mukavasti. Suunnitelmissa Eestin ja Norjan valloitukset, Suomi ristiin rastiin. Pääsiäisenä lähdemme lomalle Ylläkselle niin tietysti pitää käydä Pellon kisoissa :).
Minni kävi 9.3 hammaskiven poistossa, samalla sydän kuunneltiin, sieltä kuului pieni sivuääni. Ääni on vielä niin pieni että ei vaadi mitään toimenpiteitä, Minnillä ei ole ollut minkäänlaisia oireita sivuäänestä. Tilannetta tarkkaillaan. Minni täyttää 7 v huhtikuun alussa, se on hyvässä kunnossa ja toivottavasti pysyykin vielä pitkään.

6.2.2011
Viime viikonloppuna Mandi sai toisen agility sertin, sijoittuen 5/53. Onni oli läsnä jälleen kerran, kaksi muuta rataa oli 5, joissa ohjaajan maltti olisi pelastanut,mutmutmut... Tänään kävin jälleen yrittämässä onnea, eka rata Mandilla hyvää menoa, sit ohjaajan muisti petti keskivaiheilla ja Mandi kiersi yhden hypyn taakse odottaen ohjausta, sit pääsin taas kartalle ja loppu sujui hyvin, sij. kuitenkin 4/45 :). Toinen Mandin rata oli sitten onnenväreilyä, tulos nolla ja sij. 3/54. Jihuu miten kutkutti selkäpiitä! Melli oli myös tällä toisella radalla ja sit viimeisellä radalla joista tälläkertaa hyllyt. Pieni side puuttui yhteistyöstä ja vähän hapuilua, ei mitään kaottista mut jäin paljon parannettavaa. Huomasi että Melli on ollut tauolla.

27.1.2011
Tänään Mandi täyttää 2 vuotta! PALJON ONNEA! Onnea koko Fireboy´sin S-pentueelle. Mandi on edelleen kuin 6 kk vanha viikari, joka hyppii, loikkii ja tekee kiusaa Mellille. Minnin on sit välillä puututtava sen touhuihin ja sit Mandi saa kyytiä niin Minniltä kuin Melliltäkin. En ole Mellin nähnyt yksinään koskaan kurittavan Mandia. Kyllä sillä äitillä on pitkä pinna! Mandi saisi pysyäkkin aina meidän "kakarana" niin eipä tule uutta pentukuumetta:)

17.1.2011
Eilen kisasin Mandin kanssa Lempäälässä. Meitä onnisti ensimmäisessä startissa, Mandi oli 4:s hienolla nollatuloksella, kisaajia oli yli 40. Mandi sai Sertin upeasta suorituksesta, JEH, AVA-kello on käynnitynyt!! Toinen startti oli sitten pikkasen sekavaa ohjausta joten yhden kiellon jälkeen tuli sit väärä este ja hyl. En pystynyt kokoamaan itseäni starttiin kun olin juuri saanut tietää edellisen lähdön sertistä. Tunteet veivät mukanaan, kesäksi olisi paljon opittavaa; kuinka nollata edellinen startti ja kaikki muu pois kisasuorituksesta.

6.1.2011
Viime vuosi oli agilityharrastuksessa melkoista menestystä vaikka toi myös pettymyksiäkin ns. minulle tärkeissä kisoissa. Onnistumisia ei tullut sm, mm-karsinnoissa, senioricup-kisassa eikä cavojen mestaruuskisoissa. Kaikessa muussa sitten ylitinkin toiveeni. Mellistä tuli agilityvalio, se sai mielettömän hyvän nollaputken kesällä, 9 peräkkäistä kisaa suoritti puhtaalla radalla, sai tämän vuoden arvokisanollat kasaan syksyllä. Melli oli Jaun piirimestaruus-joukkueessa ja saimme hopeaa. Mandi aloitti kisaamisen 29.7 ja nousi kolmosiin jo 5.9, ehti vielä 2010 kerätä kaksi nollaakin kolmosissa. Mandi sai yhtenä päivänä kolme nollavoittoa, toki kaksi oli siis ykkösluokasta ja se kolmas sit jo kakkosluokasta. Loistavia suorituksia kaikki. Minnin kanssa kisasin tosi vähän, saimme loistavia ratoja mutta vain kaksi nollaa koko vuodelle. Kolmen koiran kanssa kisaaminen on melkoinen haaste.

7.6.2010
Puolitoista kuukautta on vierähtänyt viime päivityksestä, paljon tapahtumia mahtuu tuohon aikaan. Aloitan tuoreesta uutisesta: Eilen 6.6 Melli valioitui Salossa, FI AVA Fireboy´s My Honey, Melli oli agiradalla 2/32. Loistava päivä :) On vieläkin aivan mieletön fiilis, yksi suurista unelmista on toteutunut, ihanaa!

30.5 Mandi oli Järvenpään koiranäyttelyssä, nuorten luokassa, saaden EH arvostelun, josta olen erittäin tyytyväinen.

25.4 kävin Imatralla kisaamassa Minnin ja Mellin kanssa senioricupin osakilpailussa. Minnille tuli hylly, Melli sai kontaktivirheen puomilta mutta se riitti osakilpailun voittoon, joten pääsen Mellin kanssa cupin finaaliin 26.9 Riihimäelle.

18.4.2010
Kesäkausi on avattu ulkokisoilla! Eilen olin Riihimäellä kylmässä hallissa joka oli totuttelua tämän päiväiseen varsinaiseen ulkokisaan, Mikkelissä. Eilen Minnillä oli kaksi lähtöä. Ekalta radalta tuli hylly mut hyvä sellainen, toinen rata meni ilman ratavirheitä mut muutama kaarros ja pelastus mahtui joukkoon, hyppäriradan tulos oli yliaikainen 2,91. Mellillä oli eilen yksi agirata, upea nolla sij. 5/45. Loistavaa menoa, olin tosi tyytyväinen. Tänään oli sit femmapäivä. Minnillä yksi rata jolta keinulta 5, aika - 1,26. Melliltä hyppäriltä esteen ohitus ja palautus, vitonen, -1,77. Toiselta radalta joka oli agirata tuli puomin 5 ja sit sähläystä keinulla kaarroksineen muuten hyvä rata, -3,22. Keli Mikkelissä oli kolea vesisateen ja rännän kera.

8.3.2010
Pääsiäinen vietettiin Ylläksellä lomaille, kotia palattua on ollut taas arkisia askareita niin että en ole ennättänyt tänne kirjoittelemaan. Minnin 6 v. synttärit juhlittiin kotiväen voimin 6.3, Minniä hemmotellen :) Minni on ikinuori, velmu ja ketterä arvonsa tunteva mummo, pitää valtikkaa tiukasti hallussan.

28.3.2010
Kotkasta käynnistyi meidän kevään agilitykisailumme. Minni teki ensimmäisellä radalla tasaisen varmaa, puomin alastulolta jälleen vitonen, en enää laske edes mones kerta kun saamme 5. Meillä oli mukavaa radalla, Minni meni hyvin, kuunteli ohjauksiani hyvin. Harmi tuo 5, kun muuten pääsimme alle ihanneajan. Melli starttasi sitten kaksi seuraavaa, ensimmäiset kisat sitten leikkaustaon. Ekalta radalta upea nolla, sija 4/38. Se oli agirata ja mielestäni hyvin suoraviivainen ratakuvio. Se oli vaivattoman mukavaa menoa :) Mellin toinen rata oli hyppäri, tein heti ohjausvirheitä jotka kostautuivat niin että Melli haki väärän esteen, jopa parikin kertaa radan aikana, no mut virheistä oppii. Oli mukava pitkästä aikaa kisata, onneksi kisat oli lämpimässä kuplahallissa kun ulkona satoi vettä ja koirat kastuivat aina lämmittelylenkillä. Seuraavat koitokset taitaakin sitten olla huhtikuun puolessa välissä.

21.3.2010
Talvi alkaa hiljalleen taittua ja kiireinen kevät ja kesä odottaa tuloaan. Olen harjoitellut ahkerasti kaikkien koirieni kanssa seuramme hallissa. On ollut aivan mahtavaa että seurallamme on ollut jälleen loistava harjoituspaikka tänäkin talvena, lämmin keinotekonurmialustalla oleva halli. Minnin kanssa olen käynyt myös muutamia kisoja, nollasaldo ei ole lisääntynyt. Tuloksena on ollut useasti vitonen puomilta tai hylly väärältä radalta, tasaisen iloista menoa kisat ovat kuitenkin olleet ja meillä on ollut kivaa yhdessä. Ensi viikonloppuna on sitten tarkoitus aloittaa kisat myös Mellin kanssa, kisaan myös Minnin kanssa Kotkan kisoissa. Mukava nähdä miten kisat lähtevät käyntiin pitkän tauon jälkeen Mellin kanssa. Olen tehnyt kisasuunnitelmat koko kesälle kaikille koirille, ohjaajalla pitää kiirettä. Mandi aloittaa kisauran heti heinäkuun lopulla kun saavuttaa tuon 18 kk iän. Joitakin epävirallisia kisoja käymme jo keväällä sen kanssa.

27.1.2010
Joululomat on vietetty ja palattu tammikuun pakkasiin kotia. Heti loman loputtua oli Mellille varattu aika munasarjojen poistoon Mäntsälään. Leikkaus onnistui hyvin ja Melli toipui nopeasti. Leikkautin Mellin munasarjat, koska Mellillä oli valeraskaudet joissa se tuotti runsaasti maitoa ja sen keho joutui niin koville sen vuoksi. Valeraskaudet eivät vaikuttaneet onneksi mielialaan kovinkaan paljon. Melli on jo saanut liikkua ilman hihnaa lenkillä ja pikkuhiljaa alamme palata normaalirytmiimme.
Olemme olleet kisatauolla, mutta onneksi toiset sisarukset ovat niittäneet mainetta kisoissa, Anki sijoittui viime viikonloppuna toiseksi upealla nollalla ja nousivat kakkosluokkaan, Onnea Kirsi ja Anki!
Tänään Mellin ja Sulon pennut täyttävät vuoden. Onneksi olkoon kaikille! Mandi aloitti päivän käymällä vuositarkastuksessa ja rokotuksissa. Painoa oli 7,6 kg . Jalomäki teki viralliset sydän, polvet ja silmätarkastukset. Sydän ja polvet olivat moitteettomat, silmistäkään ei löytynyt perinnöllisiä sairauksia mutta muutamia ylimääräisiä ripsiä oli molemmissa silmissä, lisäksi lääkäri mainitsi että luomet voisivat olla tiukemmat ja toisen silmän yläkyynelkanava oli kiinni. Nämä pienet huomautukset eivät vaikuta koiran elämään eikä jalostussuunnitelmiin. Loistavasti olivat asiat, tästä on hyvä taas ponnistaa eteenpäin.
Mandi on edistynyt kovasti agilityharkoissa. Olemme päässeet jo harjoittelemaan pientä rataa, melkosen vikkelä vipeltäjä se on ja mukava harkkakaveri. Muutama poseeraus 1-vuotiaasta kuvakansiossa.

6.12.2009
Tänään Minnin pentue täyttää 3 vuotta. Isot onnittelut kaikille! On ollut ihanaa kun neljä pennuista on jäänyt tänne lähelle, ja on mahdollisuus tavata niitä harrastuksen parissa. Nelli, Ralli ja Melli tapaavat agitreeneissä viikottain. Harmittavasti harkka-aika on meillä sellaiseen aikaan että Anki ei pääse mukaan. Tänään olin Mellin kanssa synttärikisoissa Purinalla, tulos oli kylläkin hylly, mutta se ei harmittanut kun iloksemme tapasimme sisarusparven muut (paitsi Rosie joka asuu Englannissa) synttärisankarit. Koko potretin kuvat kuvagalleriassa.

27.11.2009
Tänään Mandi täyttää jo 10 kk, huh miten aika menee. Olen käynyt agilityharkoissa Mandin kanssa lokakuun alusta lähtien seuramme hallilla. Tapaamme Minnin ja Mellin jälkeläisiä siellä viikottain yhteisten harkkojen merkeissä. On ollut tosi mukava opettaa esteitä Mandille, sillä on kova into kentälle ja se on motivoitunut harjoittelemaan. Se on tempperamenttisempi kuin äitinsä ja ei aina malta kuunnella mitä pitäisi tehdä vaan päättää tehdä omia kierroksia radalla. Tämä on tosi mukavaa vaihetta, aika näyttää mitä siitä sitten tulee, toivottavasti haastaja äipälleen. Melli ja Minni kisaavat vielä pari kisaa ja sitten jäämme joulutauolle ja samalla varmaan vähän pidemmälle kisatauolle.

21.10.2009
Lokakuun alussa Melli päätti aloittaa juoksut. Olin suunnitellut kovasti Mellille ja Minnille kisoja 18.10 Tampereella pidettäviin cavalier mestaruuskisoihin. Ajattelin että kisat jäävät meiltä kokonaan väliin kun itsekin sairastuin ja en millään alkanut toipua. Tampereelle sitten kuitenkin päästiin Minnin kanssa. Ensimmäinen rata, jolta oli saatava tulos että pääsi mestaruuskisan finaalin, oli hyvää menoa. Harmittava puomin alastulolta kontaktivirhe ja 5. Taisi olla jo viides peräkkäinen 5- puomilta. Luulen että puomin kontaktitreenit Minnille on nyt talven suurin juttu. Finaalissa Minni paineli taas mukavasti, nollatuloksella se sijoittui kolmanneksi. Ei ollut turha reissu :)

28.9.2009
Eilen oli Helsingin kennelpiirin piirimestaruuskisat Purinalla. Olin mukana Minnin ja Mellin kanssa. Kahden radan yhteistulos ratkaisi mestaruuden. Kisaajia oli kaikiaan 59 joista 53 osallistui mestaruustaistoon. Lähdöt onnitui Melliltä nyt loistavasti ja niin myös molemmat radatkin, ei ratavirheitä. Ihanneaika oli agiradalla normaali tai jopa löysä kun taas hyppyradalla voittajakin pääsi niukin alle ihanneajan, vain neljä pääsi alle ihanneajan. Yhteistuloksemme oli loistava 6 sija. Minnin ensimmäinen rata meni hyvin, mutta puomilta tuo 5 alasmenokontaktilta, yli 5 sek alle ihanneajan. HR -radalla oli sitten Minnin vuoro varastaa lähdöstä, joku katsomosta huusi et nyt se tulee, olin selkä Minniin päin. Nopeasti koiraan kontakti ja menoksi, kaiken haparoinnin jälkeen Minni hyppäsi ensin hyppyjä väärinpäin ja väärään päähän putkea jne.... melkonen seikkailu koko rata, yhteistuloksena sit hyl.

19.9.2009
Nyt sit leijutaan! Aivan uskomaton päivä Tampereella, Mellin mm-karsintanollat on nyt kasassa! Tuloksena tänään upeat maltilliset lähdöt, tuplanollat sijoituksin 1 ja 2. Viikko sitten en olisi uskonut että pystymme tekemään tämän, aivan mahtava fiilis. Olen saanut tosi hyviä ohjeita lähtöongelmaan ja se antoi uskoa että saan ongelman kuriin, Melli istui lähdössä ja odotti lähtökäskyä haukkumatta. Olen aivan mykistynyt, tuloksista olin vielä enemmän mykistynyt koska ne tulivat siinä "sivussa". Olin keskittynyt täydelliseen lähtöön ja siitä se sitten lähti kulkemaan hyvin. Minnillä oli yksi lähtö, olin eka lähtijä ja jotenkin ohjasin sitä löysästi jolloin se hyppäsi hypyn väärin päin, hylly, taisi siinä sitten mennä muutama muukin hyppy väärin päin. Iloinen vesseli Minnikin oli kuitenkin maalissa, nyt vaan tarkempaa ohjausta sillekin.

14.9.2009
Kohta on syyskausi jo ohitse ja alkaa ns. halliharjoittelukausi. Vielä muutamat kisat ja sitten jäämme pienelle kisatauolle. Olen sitkeesti käynyt vielä kisoissa vaikka Mellin kanssa on nyt parhaillaan melkoinen "lähtö-ongelma" ja Minnille rapisee puommin kontakteilta vitosia. Melli sinkoaa kisoissa lähdöstä niin et minä en ehdi mukaan koska lähtee sieltä aina ilman lupaa, tuloksena yleensä jo 3-4 esteen kohdalla hylly, väärä rata. Harjoitukset meillä on mennyt tosi hyvin, toivottavasti saan tämän ongelman kuntoon pian, yritän käydä epävirallisissa palauttelemassa sitä lähtöön. Minnin kontaktit toimivat myös hyvin harkoissa, mut mut.... välillä tämä on tätä....Kärsivällisyyttä vaan, tiedän et tämä on taas pienestä kiinni että saamme palaset kohdalleen ja tuloksia. Niitä odotellessa nautimme harjoituksista.

10.8.2009
Edellisenä viikonloppuna kisasin seuramme omissa kisoissa saaden molemmille koirille tuplahyllyt. Nyt olimme 8-9. päivä kisaamassa aurinkoisessa Vaasassa. Melli sijoittui nolla-tuloksillaan kaksi kertaa toiseksi ja kerran oli seitsemäs. Yhdeltä radalta tuli hylly. Saimme nyt ensivuoden sm-nollat kasaan :) Minni teki lauantaina 15 ja puhtaan radan yliajalla 0,73 ja sunnuntaina 10 ja hyllyn. Minnin suoritukset olivat myös loistavia, mut taas niin pienistä asioista kiinni. Hellettä riitti koko viikonlopuksi ja teki kisoista entistäkin vaativammat. SenioriCup finaali oli kisojen päätteeksi sunnuntaina, pääsimme Mellin kanssa hopeatilalle miniluokassa vitos tuloksella. Seurakaverini Soile ja Rico veivät kullan. Päivän kruunasi Mellin Maksi-isukin näyttelytulos FI MVA! Lisää onnellisia uutisia vielä Mellin tyttären Bertan saavutus pentuluokassa ollen ROP-pentu.

26.7.2009
Viikonloppu on vietetty näyttelyissä Tuomarinkartanossa.Perjantaina oli pentunäyttely, johon osallistuin Mandin kanssa. Mandi sij. kolmanneksi loistavalla arvostelulla, voiton vei sisko Redi, ollen myös ROP-pentu. Bertta oli 4:s ja Jymy 4:s. Kasvattajaryhmämme oli ROP ja BIS3. Marjutin sivuilla www.fireboys.fi on kuvia ja arvostelut pennuista. Tänään oli vuorossa Minni ja Miian Nelli, menestys jatkui, molemmat saivat ERI -arvostelun ja Nelli sijoittui toiseksi AVO- luokassa jossa oli mukana 15 muuta narttua. Kerrassan loistopäivä! Taitaa mennä taas tovi ennenkuin meitä näkyy seuraavan kerran näyttelykehässä vaikka menestys ylitti odotukset, jopa kelitkin suosi niin että emme saaneet vettä niskaamme edes taivaalta:)

16.7.2009
Unohtui ihan täysin, käytin Mellin luonnetestissä 7.7. Lempäälässä, tuomareina olivat Pekka Orava ja Pasi Halme. Pisteet 137 -25 loppupisteet 112, jotka muodostuivat: toimintakyky -1, terävyys +1, puolustushalu +3, taisteluhalu -1, hermorakenne +1, temperamentti +3, kovuus +1, luoksepäästävyys +3, laukauspelottomuus +++ .

15.7.2009
Nyt vasta alan herätä hurmoksesta jonka sain Kokkolassa viime viikonloppuna. Kokkola Klag 2009 oli enemmän kuin osasin odottaa. Perjantaina kisasin vain Mellin kanssa iltakisan, jossa Melli sijoittui toiseksi saaden toisen agilitysertin! Lauantaina Minni loisti iltakisassa, se oli jotain sellaista hurmosta mitä en ole osannut edes odottaa, Minni oli kolmas, häviten 0,2 sek agilitysertin. Sunnuntaina Melli teki vielä yhden nollan sij.6. Minni teki kaksi 5 rataa upealla ajalla ja yhden hyllyn, Mellillä oli muut hyllyjä. Melli varasteli lähdöissä josta johtui että en saanut sitä otteeseen vaan se meni menojaan, iloisesti häntä hulmuten. Mä olin niiiin onnellinen kun ajoin kotia kohti maanantaina. Agility on :)

6.7.2009
Nastolan agirotu-kisat käytiin viikonloppuna. Olen tyytyväinen viikonloppuun vaikka nollia ei tullutkaan. Perjantaina Melli teki hyl, lauantaina molemmista lähdöistä tuli 10, kielto ja keinun alastulo. Lähdöissä Melli ei malttanut odottaa lupaani vaan pinkoi esteille, minulla piti kiirettä päästä sen rytmiin. Minnillä oli kaksi lähtö viikonloppuna, ekalta tuli 5 ja toiselta 10. Minnillä oli riemu ja vauhti mukana radalla, oli tosi kiva tehdä töitä sen kanssa. Erittäin positiivinen mieli jäi koko turneesta. Redi kävi myös kisoissa kannustamassa äippäänsä, samalla Mandi sai mukavaa leikkiseuraa. Sunnuntaina oli epäviralliset seniorikisat jossa Melli teki 5 ja Minni 10 sijoitukset olivat 9/32 ja 16/32. Mellin aika oli kisan toiseksi nopein mut harmittava keinun alastulo toi virheen... tästä on hyvä jatkaa! Selkänikin on jo parempi.

29.6.2009
Olis ollut parempi pysyä poissa kisoista eilen, neljä hyllyä, kolme Mellille ja yksi Minnille. Ei ollut kovin hauska kotimatka Lappeenrannasta, selkää/kylkeäni vihloi ajaessa ja ajatuksissa omat töppäilyt radalla. Mellikin oli jotenkin kysyvä taisi vaistota mun kipuni ja varovaisuuteni. Ohjasin itse kaikki lähdöt. Minnillä oli vain yksi lähtö ja se olisi ollut kylläkin vedossa, mut,mut... parempaa päin nyt vaan! Tuloksiin ei tullut nyt päivityksiä koska kirjaan sinne vain nollatuokset.

27.6.2009
Mandi täyttää tänään 5 kk. Huh, niin se aika menee, kohta ei erota kumpi on äippä ja kumpi pentu, Mandi on kasvanut kovasti, jalkoja :) Tässä välissä olemme kisanneet SM-agilitykarkeloissa ja Porvoon iltakisoissa, lomailleet töiden merkeissä viikon Ylläksellä jne..... Huomenna on tarkoitus lähteä Lappeenrantaan kisaamaan jos vain oma selkäni sallii sen, olen potenut yllättävän kovaa selkäkipua vuorokauden verran, jonkinlainen lihaskramppi tod.näköisesti, joten voi olla että huomenna joku toinen ohjaa koiriani, katsotaan kuinka käy...

8.6.2009
Kisasta toiseen olemme nyt menneet, Mellikin pääsi jo kisaamaan. 30-31.5 olin Nokialla, sieltä Minnille nollatulos. Mellin kanssa emme vielä löytäneet samaa säveltä, hyl ja 10. Mellin kisat jatkuivat Tampereen iltakisoissa, rankassa vesisateessa, loistavia ratoja jotka ohjaaja tietysti mokas, hyl. Samanlaiset tunnelmat sitten myös Salossa onneksi sain Kouvolassa muutaman onnistuneen radan. Nolla ja 5 (keinulta) ja yksi hyl. Minni oli myös Salossa jossa, hyl, mukava rata kuitenkin. Nyt sitten katseet jo Tornion kisoihin.

28.5.2009
Mandi ja Redi kävivät tänään ensimmäistä kertaa koirien kylpylässä uimassa. Äippä ja mummo sekä Ricky näyttivät esimerkkiä pennuille. Redi ja Mandi olivat melkoisia vesipetoja, vanhemmat olivat valppaina seuraamassa kuinka pikkuiset selviävät allasuinnista. Uittajan opastuksella pennuilla oli turvallinen olo ja olihan monta "huoltajaa" paikalla. Pennut saivat kehuja uimataidoistaan, aivan luonnollinen juttu niille.

24.5.2009
Poikkesin tänään mökillä, koirat saivat telmiä ja uida jopa Mandi heitti ihka ensimmäisen uintiturkkinsa, kuvakimara lisätty kansioon. Melli on ollut juoksutauolla kisoista. Eilen kisasin Minnillä yhden lähdön Vihdissä, tulos hyl, tosi kivasti meni, tosin putken väärään päähän :) muuten olen tyytyväinen. Nyt kisa-allakka näyttää tosi täydeltä, muutama näyttely mahtuu kesään, totta kai!

10.5.2009
Aina ei voi mennä niinkuin toivoisi. Eilen satoi ja tuli kovasti, ensimmäiset sadekisat Mellillä. Ensimmäinen rata oli vähän vaisu, ohitus hypyllä ja sain sen palautettua takaisin hypylle ja saimme vain 5 + vähän lisäaikaa. Toisella radalla oli jo iskut paikallaan mutta töpeksin niin että sain sen väärään päähän putkea, muuten hyvä rata. Nollanmetsästyksessä huono tulos, mut kuitenkin olen iloinen et se keli ei kuitenkaan vaikuttanut Melliin kovinkaan paljoa, minuun ehkä enemmän. Minnillä kisasin yhden lähdön, hylly, väärä rata. Tiukassa kaarroksessa hyppäsi ensin hypyn väärin päin ja sit viel puomille josta sitten juoksimmekin iloisesti maaliin:) Minni oli tosi iloinen maalissa, sillä oli kivaa, vaik vettä satoi, jeh.. tästä on hyvä jatkaa ylöspäin.

1.5.2009
Pikainen päivitys, tulin just kisoista Hakunilasta ja samantien olen lähdössä jaun koulutusleirille Punkalaitumelle viikonlopuksi. Mut tämä hehkutus on pakko laittaa ennenkuin lähden. Melli teki tänään loistavan radan, tuloksena NOLLA VOITTO!! JEEEE! Tuntuu tositosi ihanalta :) paikalla oli melkoinen "kerma" ja Melli voitti! AVA-kello on käynnistetty. Mut nyt koirat autoon ja menoks´ kohti Punkalaidunta... Ai niin edellisen vkonlopun tulokset oikaistiin ja saimme Mellin kanssa senioricup finaalipaikan.

28.4.2009
Kisakausi on nyt avattu molemmilla koirilla. Jaun omissa kisoissa starttasi Melli kaksi lähtöä, toisesta 0! Molemmat olivat mukavia ratoja, toisesta tuli 10, kontakti ja kielto. Olin käynyt parissa eppiksissä ennen virallisia ja ne olivat menneet vähän huonommin joten päivän tulokset yllättivät. Sunnuntaina olin ensin omissa kisoissa töissä aamusta asti ja iltapäivällä suuntasin sitten Hämeenlinnaan senioricup -osakilpailuun. Mellillä 5,sij.12/48 ja Minniltä hylly. Mellin 5 tuli puomin ohituksesta onneksi sain sen kääntymään ja takaisin puomille. Tänään tulokset tulivat nettiin ja harmittavasti järjestävä seura oli unohtanut meidät senioricup kisasta pois. Paikanpäällä meille hävinnyt koirakko sai oikeuden finaalipaikkaan, olisimme olleet 4 seniorikisassa, cupissa oli mukana 11 koirakkoa, koko kilpailussa minejä oli 48. Nyt ei auta kuin toivoa että tulokset oikaistaan. Hyppyradalla Mellille tuli 5, se törmäsi suoraan mun jalkoihin putkelta tultaessa (hidas minä) ja siinä hässäkässä ajautui ohi seuraavan hypyn, saimme kiellon. Minnillä oli vai yksi lähtö, koska se on vielä toipumassa maaliskuun törmäyksestä. Melli ja Minni törmäsivät kovalla vauhdilla juostessaan putkeen, menivät molemmat eri päistä sisään, mutta tulivat molemmat Minnin sisäänmeno aukosta ulos. Törmäyksessä Minni sai siipeensä josta nyt alkaa toipua, vielä kun sen usko vaan palautuisi.

5.4.2009
Viikonloppuna kävin Miian kanssa mökillä cava-lauman kanssa. Mökillä olikin yllätykseksi vielä lunta mutta onneksi löytyi paljasta nurmeakin jo kivasti. Kevään tuoksuja olikin mukava tuoksutella, Nelli ja Melli siskokset kirmasivat kovasti, Mandi pyöri joukossa pistäen kapuloitaan rattaisiin, Minni mummolla oli muut takaa-ajot mielessä. Lauma on yhdistynyt mukavasti.

27.3.2009
Jymyn ja Remun olemme nyt pesseet ja viimeinen yhteinen ilta telmitty. Huomenna koitaa poikien muutto uusiin koteihin. Ilta on hiljentynyt pentulassa ja huomenna koittaa jännittävä päivä niin pennuille kuin heidän perheilleen. Niin ja Marjutilla ja minulle, syksystä asti on jokainen vaihe kerrallaan odotettu ja jännitetty ja nyt viimeiset pienokaiset ovat lähdössä kohti omaa jännittävää elämäänsä. Minulle jää kotiin Mandi jota hoivaamme Minnin ja Mellin kanssa kilvan. Marjutin elämän täyttää nyt Maksi ja Ossi ja suuren ikävän tullen matka meille tai Bertan luokse on onneksi lyhyt. Kiitos Marjut tästä pentulan ajasta jonka sain jälleen kokea kanssasi.

21.3.2009
Tänään Bertta ja Redi lensivät pesästä. Jännittävä päivä pennuille sekä Marjutille ja minulle ja tietysti vielä pentulaan jääville pennuille. Haikeata, hiljaista...niinkuin jotain olisi hukassa, kaikilla... Toivotan onnea Bertan ja Redin perheille!

13.3.2009
Pennuilla oli eilen lääkärintarkastus, kaikilla olivat asiat niinkuin pitikin. Nyt on taas yksi jännittävä päivä takana. Reilu viikko niin ensimmäiset pennut lähtevätkin jo uusiin koteihinsa. Vielä monta oppimisen ja ohjauksen päivää saavat viettää pentulassa. Minni-mummo on kovasti ollut mukana ohjauksessa josta kuvia
galleriassa.

8.3.2009
Peetsa, Pertti Vilander kävi tekemässä pentutestin pennuille 6.3. Tähtiä joukosta löytyi onneksi useampikin, ja kirkkain agility-lupaus jää kotiin, "puna-Paula" ristittiin Mandiksi! Mandi omaa hyvän saalis ja taisteluvietin, lisäksi se osoitti että ei alistu ja on määrätietoinen. Joten luonne sopii hyvin agilityyn ja tietää minulle haastavaa työtä sen kouluttamisessa. Viime päivät ovat olleet kovin vilkkaita pentujen enegisen toiminnan vuoksi ja taitavat vain vilkastua entisestään. Onnistuneiden valokuvien määrä on kutistunut minimiin. Ostin hiljattain itselleni uuden järjestelmä- digi-kameran ajatuksena että saan varmasti paljon kuvia pennuista. Kuvagalleria taisi kasvaa alkupäivinä tiiviiseen tahtiin, mutta nyt taitaa paras taltioimiskeino olla nopea videokamera :)

19.2.2009
Pennut ovat saaneet ensimmäisen matokuurinsa ja ovat opetelleet parina päivänä jo kiinteän ruuan syötiä. Kävely on aina vaan varmempaa ja pientä kisailuakin jo ilmenee pentujen kesken. Leikkihetki on tosin vielä kovin lyhyt ennenkuin uni yllättää ns. suorilta jaloilta. Mellistä on ollut mukavaa kun on saanut pennuista leikkiseuraa, kivasti se houkuttelee pennut pois laatikosta lattialle leikkimään. Minnikin on jo saanut olla samassa huoneessa ihmettelemässä pikkusia, mutta ei vielä ole saanut osallistua hoitamiseen, askel kerrallaan..

13.2.2009
Pennut kehittyvät kovaa vauhtia. Suurimman osan ajasta ne vielä toki nukkuvat ja syövät, mutta jo neljällä jalalla kävelykin onnistuu pienen pätkän ennenkuin jälleen on mahalaskun vuoro. "Bertta" oli ensimmäisenä tänään karkaamassa pentulaatikosta omille seikkailuilleen, ja tätä kirjoittaessani huomasin kun "Lilliputti" tuli yli pentulaatikon laidan. Luulenpa että tästä seikkailut vai seuraa toisiaan :)

8.2.2009
Pennuilla on kaikilla jo silmät auenneet. Eteneminen tapahtuu vielä sukellusliikkeillä mutta kova harjoittelu nousta jaloille on käynnissä. Pieni kuvasarja tämän aamun punapaulan seikkailusta ja harjoittelusta löytyy kuvagalleriasta. Melli pitää edelleen loistavasti pentulaatikon puhtaana ja hoivaa pienokaisiaan upeasti. Minni odottelee malttamattomana portin takaa koska pääsisi mukaan hoitamaan pikkusia.

1.2.2009
Mellin pennut syntyivät 27.1.09. Ruby tyttöjä kaksi ja yksi B/T tyttö sekä kaksi ruby poikaa. Pennut ovat nyt 5 vrk vanhoja. Kaikki pennut ovat terhakkaita ja ovat kasvaneet mukavasti. Yksi poika on muita vähän pienempi, mutta taitaa olla aika pippurinen, ei anna toisten jyrtä maitobaarissakaan vaan pitää hyvin puolensa. Melli hoitaa pentuja hyvin tarmokkaasti, Minni ei ole päässyt tutustumaan vielä lapsenlapsiinsa. Pieni vahinko meinasi jo kyllä käydä ja Minni tepasteli pentulaan niin silloin Mellissä heräsi leijonaemon elkeet ja Minni sai kyytiä. Minnin on nyt maltettava hoivaamisen halunsa ja odotettava että pennut kasvavat ja saa sitten tutustua niihin.

22.1.2009
Mellin h-hetki lähenee, ultrassa näkyi useampi pentu. Melli on voinut hyvin koko tiineyden ajan. Pentueen tapahtumia voi seurata www.fireboys.fi sivuilta. Pentue on yhteistyö projekti Marjut Aallon kanssa ja pennut tulevat Fireboy´s kennelin nimiin. Mikko on uudistanut kotisivumme, Kiitos! Pyrin opettelemaan näiden päivityksen, mutta olen pikkuisen tumpelo joten voi vierähtää vähän aikaa.....

20.12.2008
Vielä muutama päivä niin vien Mellin ultraan, jonka jälkeen suunnistamme kohti lappia joululomalle. Vietämme lomaa aina loppiaiseen asti valkoisten hankien keskellä. Sivujani en pääse päivittämään lomalla mutta Marjut päivittää www.fireboys.fi sivuille ultratuloksen. Muutenkin pentueen uutiset löytää parhaiten fireboysin sivuilta. Olen päivittänyt Mellin agitulokset nyt myös tulososioon, laitan ainoastaan molempien nollatulokset taulukkoon. Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta vuotta kaikille.

27.11.2008
On ollut pitkä marraskuu....odotusta päivästä päivään...Mellin juoksut alkoivat ja h-hetken odotus...jokainen päivä tuntui kuin olisi elänyt kaksi pitkää päivää...Mutta vihdoin koitti suuri hetki! Melli ja Sulo kohtasivat 26.11, siinä ei aikailtu. Sulo tiesi miksi Melli oli tullut kylään. Upeasti molemmat suorittivat tämän suvunjatkamiseen tarvittavan seremonia, vaikka olivat siinä ensikertalaisia. Nyt alkaa sitten se seuraava odotuksen vaihe, saammeko pentulaatikkoon tammikuun viimeisellä viikolla pieniä palleroita.

3.11.2008
Eilen toteutui yksi unelmistani. Minni sai viimeiset SM-nollat vuodelle 2009 kasaan tuplanollien voimin. Meillä oli jo aiemminkin tuplanollat joten ne tuli varmistettua oikein kunnolla. Ensi kesänä SM-kisat on Torniossa, jonne sitten lähdemme kisaamaan. Silloin kuin aloitin agilityn en osannut edes unelmoida että pääsisimme koskaan SM-kisoihin. Mutta askel kerrallaan vaikeuksienkin kautta olemme Minnin kanssa nyt menossa elämäni ensimmäisiin agility SM-kisoihin. Tämä nollien kasaan saaminen tuli aivan loistavaan hetkeen, antaa harjoittelulle rauhan. Mellin astuksen ja toivotun mammaloman jälkeen keväällä alkaa Mellin nollien kerääminen :). Melli oli eilen myös kisaamassa, tehden kaksi hyllyä. En ollut käynyt kuin parikertaa Mellin kanssa harjoittelemassa 1,5 kk aikana. Jätin sen tauolle syyskuussa odottamaan juoksuja loka-marraskuun vaihteessa alkavaksi. Melli oli kisassa niin innoissaan että unohti kumman meistä piti ohjata radalla. Runsas lukuinen yleisö sai nähdä iloista vipellystä radalla jossa ohjaaja yritti pysyä koiran perässä, huonolla menestyksellä. Nyt sit kisatauko alkaa...ja juoksut pikapuolin...

5.10.2008
Minni ja Melli kävivät 1.10 lääkärintarkastuksessa, molemmilta kuunneltiin sydänäänet , sydän pumppasi molemmilla iloisen terveesti. Viikonloppuna sitten nautimme mökkeilystä ja pääsin harjoittelemaan uuden kameran käyttöä. Kohteet vilistivät pitkin ruohikkoa tehden kuvauksen haasteelliseksi. Mutta vanhakin näyttää pikkuhiljaa oppivan, nyt kuvista erottaa että kohteena on koira:). Tässä mallia kuinka Minni ja Melli nauttivat ja kirmailivat lelun perässä. Lisää kuvia latasin kuvat-osioon.


30.9.2008
Viikonloppuna istuin tiivisti MM-agilitykisakatsomassa kannustamassa suomalaisia. Koirat jäivät vähälle lenkille ja sen kyllä huomasi, heti riehuttiin sisällä ja ulkona enemmän kuin tavallisesti. Sain otettua muutaman kuvankin "nyrkkitappelusta" uudella kamerallani. Lisäsin kuvat kuvat-osioon. Melkosta opettelua tuo kameran käyttö, huh hidasta meikäläiselle. Tänään Melli ja Minni kävivät Maarella (osteopaatilla) nauttimassa hoidosta, kaikki oli kohdallaan. Minnin kanssa aloitan harjoittelun kun seuramme hallivuorot alkavat, muuten keksimme kaikkea kivaa metsälenkeillä ja kotipihassa, kylpyläänkin ennätämme uimaan vielä ennen Mellin juoksua.

23.9.2008
14.9 Melli sai ensimmäisen nollan kolmosluokassa, rata oli monien pelastuksien summa, mutta upeasti tulimme maaliin puhtaalla radalla. Viime viikonloppuna oli Mellillä agilityleiri Ristinummella. Nyt sitten siirryimme tauolle molempien koirien kanssa. Minulla on ollut aivan mahtava kesä Minnin ja Mellin kanssa, Minnillä 5 sm-nollaa kasassa ensivuotta varten ja Mellilläkin jo yksi. Melli on tehnyt kaikkiaan 7 nollaa sitten juhannuskisojen. Nautimme syksyn metsälenkeistä ja keräämme voimia tulevaan talveen. Marjut on jo julkaissutkin sivuillaan (Fireboy´s kennel) seuraavan pentusuunnitelman. Mellin sulhanen on Sulo (Visakoivun So What), komea b/t uros. Fireboy´s kennelin sivuilta voi parhaiten seurata suunnitelman etenemistä. Harjoittelen kovasti sivujeni ylläpitämistä mutta paljon on vielä oppimista, Mikko poikkesi kylässä ja sai taas korjailla sotkujani. Nyt saatiin taas uudempi kuvagalleria näkyviin. Toivottavasti saan lähiaikoina päivitettyä uusia kuvia sinne.

31.8.2008
Hakunilan kisoissa eilen Melli nousi kolmosiin nolla voitolla(-10,03)! Olin aivan mykistynyt. Ensimmäisessä lähdössä tuli vitonen kun lähetin väärin kepeille, Melli meni väärään väliin jouduin uusimaan, olimme tuloksella kuitenkin kolmansia. Toisessa lähdössä minua onnisti ja sain ohjattua puhtaan radan, ei sekään ollut kaunis mut selvisin siitä kuitenkin :) Voittonolla ja serti kruunasivat päivän. Olin ollut kisoissa jo ykkösten kisatessa kannustusjoukoissa, Nelli-sisko oli Miian kanssa mukana radalla ja he saivat nollan sijoittuen kakkoseksi. Loistava päivä. Tänään oli sitten vuorossa Minni-mamma, kaksi kertaa hylly ja yksi nolla tulos sij.8, rata oli muuten hyvä mutta yhdessä kohdassa olin taas kovin myöhässä ja Minni kaarsi kovin kauaksi ja ei tullut kovin mielellään takaisin, aikaa kului niin että nollatulos oli tipalla koska yliaikaa tuli 0,19, joka kelpuutetaan onneksi nollatulokseksi. Nyt Minnillä on kasassa 5 nollatulosta ensivuoden sm-kisoja varten.

18.8.2008
Kesä alkaa olla lopuillaan niinkuin reissukisaviikonloputkin tältä vuodelta. 9.8 olin Janakkalassa päiväreissulla ja nyt 16-17.8 olin viikonlopun Lappeenrannassa kisaamassa cavalier-mestaruudesta. Janakkalassa kisasi vain Minni saaden tuplanollat ja yliaikaisen nollan. Lpr:ssa sitten oli molempien vuoro, la sai Minni nollan sij.5 ja su oli vuorossa Melli komeasti sijoittuen kakkoseksi venäläisten kisakumppaneiden väliin, parhaana suomalaisena :). Sunnuntaina oli cava-mestaruustaisto jossa minä en päässyt finaaliin kummankaan koiran kanssa, koska ohjaukseni johdosta molemmat tekivät hyllyt perusradalla. Tämän vuoden mestariksi leivottiin ansioituneesti Sanna Karjalainen, tuplamestarina, Neleh oli ykkönen ja Eo kakkonen. Muutama kisaviikonloppu vielä ennenkuin jäämme tauolle lepäämään ja odottelemaan Mellin juoksua ja tulevaa astutusta. Sulhanen on b/t. Pennut tulevat kasvamaan Melli¬emon kotona yhteistyössä Marjut Aallon kanssa, syntyvät pennut saavat Fireboy´s kennelin nimen. Toivottavasti perheemme kasvaa näin yhdellä tulisella cavalierilla.

4.8.2008
Minua onnisti lauantaina Mellin kanssa Kirkkonummen kisoissa. Saimme ensimmäisen nollan kakkosluokasta ja se tuli hienosti voitolla. Muutenkin Melli meni hyvin toisetkin lähdöt mutta oma ohjaukseni oli liian hidas. Melli ohitteli esteitä, saimme kieltoja. Niistä tuli 10 virhettä/per lähtö. On niin erillaista ohjata Melliä, se on vauhdikkaampi kuin Minni mutta ei osaa vielä läheskään kaikkia. Harjoituskertoja on niin vähän. Sen kanssa on myös ihana tehdä töitä, se on sataprosenttisesti mukana! Sunnuntaina Mellillä oli yksi lähtö josta 10 vp hyvällä ajalla, kontakti puomilta ja kielto. Minnillä ensimmäinen lähtö hylätty ja toiselta saimme keinulta vitosen(?) muuten hyvät ja vauhdikkaat radat. Oli kiva todeta että vesisade ei vaikuttanut Minnin suoritukseen ja kontaktit onnistuivat hyvin kummassakin lähdössä. Pikkuposeeraukset kotoa alla.

29.7.2008
Nyt olemme sitten saaneet muuttotouhut jo paremmalle puolelle, paljon on vielä tekemistä mutta kaikki ajallaan. Olen nauttinut nyt kesästä ja siirtänyt sisustamisen syksyyn. Olemme kiertäneet kisoissa Minnin ja Mellin kanssa viikonloppuisin. Olemme ennättäneet kiertää jo Lieksan, Tampereen, Kokkolan, Nokia ja edessä ainakin yksi pidempi kisaviikonloppu elokuussa, Lappeenrantaan. Rokualla kävimme juhannusaattona starttaamassa Mellin kanssa ensimmäisissä virallisissa kisoissa. Neitonen yllätti minut (tai minä yllätin itseni!) ja Melli voitti loistavalla ajalla. Voitimme samalla upean Hemmon Maljan. Kiertopalkinto komeilee meillä nyt seuraavan vuoden. Seuraavat kisat olivatkin sitten agirotu, Ylöjärvellä. Siellä tein vaihtelevia ratoja Minnin, Mellin kanssa, lainaohjasin myös Nelliä. Miia ei päässyt itse ohjaamaan Nelliä koska jäi kotia hoitamaan Nasua. Nasulta oli 3.7 leikattu pahanlaatuinen kasvain pernasta. 11.7 oli kuitenkin Nasulle viimeinen päivä täällä meidän maailmassa. Surullisena kisasin samana päivänä Kokkolassa sekavin tuntein, tehden molemmilla koirillani hyllyt. Kokkolan taivaalle syttyi samana iltana kirkkain näkemäni sateenkaari tummaa taivasta vasten. Uskoin että Nasu lähetti minulle vielä viimeiset terveiset. Sen elämä loppui niin yllättäen vaikeaan sairauteen 4,5 vuotiaana.
Melli sai kolmannen nollansa ykkösluokassa voittaen Kokkolassa ja siirryimme kakkosluokkaan pikavauhdilla. Toinen nollatulos tuli agirodussa, sijoitus siellä 2. Minnin kanssa saimme Kokkolassa myös nollatuloksen.
Kokkolan reissun jälkeen olen lenkkeilyt koirieni kanssa ja mökkeillyt, keräillyt voimia syksyyn.

7.4.2008
Kahdet kisat on kisattu viime päivityksen jälkeen. Minni on ollut loistavassa vedossa, kuuliaisena se toimii käskyjeni mukaan. Minulla ei vaan ole sitten kulkenut niin hyvin. Nyt olen itse kovassa flunssa joka haittasi eilisiä kisoja, saimme kuitenkin tuloksen. Olisi se ollut mukavaa saada nollatulos Minnin 4-vuotissynttäreiden kunniaksi. En jaksanut ottaa sankarista valokuviakaan. Lahjan olin onneksi ostanut hyvissä ajoin. Lahjalelu oli mieluinen josta tulikin heti kisa Mellin kanssa.

25.3.2008
Olemme palanneet lomalta kotiin onnellisesti. Muutama lomakuva koiraenergiasta alla. Yritin päivittää sivujani jo lomalla mutta se ei onnistunut kännykän välityksellä, mutta toivottavasti nyt saan iloiset uutiset päivitettyä.

19.3.2008
Viime viikonloppu oli ns. tähtihetkiä täynnä. Lauantaina olin Mellin ja Minnin kanssa KV-Tampereen näyttelyssä, Minnille Eri, Mellille Eh, loistavin arvosteluin. Sijoituksia ei tullut mutta olen hyvin tyytyväinen arvosteluihin. Minnin ja Maksin Ralli-pentu sai myös näyttelystä Eri:n joka nosti tunnelmaa entisestään, upea päivä. Sunnuntaina olimme jo sitten agikisoissa Kotkassa, Kari Jalosen radoilla. Minnin ensimmäinen startista tuli 15 virhettä, kontakti jälleen ja pari kieltoa koska oma ohjaukseni meni leveäksi, mutta siinä tunsin jo kuinka meillä yhteistyö toimi hyvin. Varmana lähdin toiseen starttiin, josta upea Nolla! Sijoitus oli 3. Sitten viimeiseen starttiin riemulla suoraan palkintopallilta, rata meni hyvin puoleen väliin jossa minulle tuli hetkellinen muistikatkos, että minne nyt, onneksi se kesti tosi lyhyen ajan ja Minni ei ennättänyt suorittaa muita esteitä ja jatko oli yhtä juhlaa, Nolla VOITTO! Nyt on AVA-titteliä varten sitten ensimmäinen nollavoitto! Tästä on tosi hyvä jatkaa. Kotkasta suoraan lähdimme ajamaan lomalle Ylläkselle, matka ei ole ollut koskaan näin lyhyt :) riemun sekavin tuntein matka sujui hyvin. Unelma on nyt vähän lähempänä. Pääsiäisen vietämme lepäillen ja nauttien vielä talvesta Ylläksellä.

9.3.2008
Eilinen naistenpäivä vietettiin Turussa agilitykisoissa. Starttasin kolme lähtöä Minnin kanssa, kaksi ensimmäistä oli hyvää yhteistyötä, niistä jäin taas hyvät väreet. Kisa 1 oli kuitenkin hylly koska tiukassa käännöksessä olin myöhässä ja Minni meni siitä suoraan putkeen. Kisa 2 oli muuten puhdas mutta puomin kontaktilta tuli virhe. Kisa 3 oli sitten jo alkuunsa tuomittu hyllyksi koska se oli sen verran vaativa minun ohjaustaidoilleni että en lähtöviivallakaan ollut oikein varma miten ohjaan parissa vaikeassa kohdassa. Eihän siitä voinut sitten muuta tulla kuin hylly, väärä rata. Turusta jäi ihanat tunteen väreet, uskon että niin Minnillekin, sen aistii.

3.3.2008
Olin 1.3 Porvoossa kisoissa jossa ensimmäinen rata oli taas Minnin ohjauksessa ja toisessa radassa minä sain päättää minne mennään. Joskaan minun ohjaus ei mennyt ihan nappiin joten molemmista tuli hyllytulos. Olin tyytyväinen toiseen lähtöön, siinä oli yhteenkuuluvaisuuden tunne. Sunnuntaina seuramme järjesti epäviralliset jossa starttasin Minnin kanssa. Minni hyppäsi puomin kontaktin yli ja minä en uusinut sitä, se jäin harmittamaan. Muutama esteohitus tuli vielä ko.radalta koska ohjaukseni vähän repsahti puomin jälkeen. Mellin kanssa en voinut startata koska olemme nyt puomin kontakti-harjoituksessa sellaisessa vaiheessa että se pitää saada ensin niin varmaksi ennenkuin voin startata sen kanssa. Tänään oli Minnin rokotukset ja virallinen sydänkuuntelu, sydän oli terve ei sivuääniä. Mellille tehtiin samalla virallinen polvi ja silmätarkastus. Melli oli myös täysin terve, lääkärillä ei ollut minkäänlaista huomauttamista. Mellin virallinen sydänkuuntelu oli tehty jo joulukuussa rokotuksien yhteydessä joka oli myös täysin terve.

18.2.2008
Kevättä kohti mennään kovaa vauhtia ja almanakka täyttyy kovaa vauhtia kisoista ja maaliskuussa olemme menossa vielä yhteen näyttelyynkin molempien koirien kanssa. 10.2 Purinan kisoissa Minni ei kuunnellut minua ollenkaan, ja hyllyt tietty tuoksena. Siitä alkoi sitten jääkausi Minnille ja siitä joutui sitten samalle kuurille myös Melli. 16.2 Masalan kisa meni jo hyvin, sain olla pomo kentällä ja Minni meni niinkuin ohjasin. Eka rata oli hylly kun liian myöhään käänsin sen putkelle joten siinä meni väärään päähän. Toinen lähtö oli hyppyrata, parissa käännöksessä annoin käskyn liian myöhään ja se kaarsi pitkältä, ratavirheitä ei tullut mutta tiukassa ihanneajassa sai yliaikaa +1,82. Olin haljeta riemusta kun oli niin ihanaa ohjata Minniä pitkästä aikaa niin että se kuunteli ohjeita kisoissa. Harjoitukset on meillä menneet kokoajan loistavasti ja ongelma on ollut vain kisat. Olen käyttänyt Minniä ja Melliä uimassa koirakylpylässä kerran viikkoon. Minni on oppinut uimaan hyvin, ei enää läpsyttele etutassuja, ui ilman pelastusliivejä hyvin. Melli ei malttaisi koskaan lopettaa uimista vaan sen joutuu ottamaan altaasta väkisin pois.


20.1.2008
Tänään olimme cavalier-tapaamisessa Aptus-kylpylässä Hyvinkäällä. Tilaisuuden oli järjestänyt cavalierpalsta-foorumin jäsen, Aliina, kiitos hänelle. Mukana oli n. 30 cavalieria. Ensin olimme harjoitushallissa, agilityn ja tokon merkeissä, sitten tilaisuuden kruunasi uinti. Melli on täysi vesipeto ja tiesin sen nauttivan siitä suunnattomasti, mutta että Minnikin ui ilman mainittavia jaarituksia, oli yllätys. Minnin uinti vaatii vielä hiukan hiomista, mutta se varmaankin korjaantuu talvenaikana koska uinnista saimme nyt uuden harrrastuksen. Saimme uusia ystäviä päivän aikana, tilaisuus oli kaikin puolin onnistunut ja olimme tyytyväisiä.

12.1.2008
Olimme Kirkkonummella agikisoissa Minnin kanssa. Meidän suoritus oli kyllä pohjanoteeraus. Minni karkas heti kolmallella esteella väärälle esteelle ja en saanut siihen mitään otetta koko aikana, tulimme sitten kesken radan pois. Tuntuu että nyt on peiliin katsomisen paikka, toki meillä on kolmen viikon tauko takana ja vain pientä harkkaa tällä viikolla hallilla. Olemme lomalla harjoitelleet tokoa josta ei nyt tuntunut olevan mitään apua. Minni säntäsi aivan ominpäin esteille ihan niinkuin minua ei olisi koko kentällä ollutkaan! Mutta yksi iloinen yllätys oli, tapasimme Ankin kisapaikalla ja mamma ja tytär ennätti poseeraamaan minulle, niin samikset:)

3.1.2008
Meidän vuosi vaihtui Ylläksellä pakkaskelissä. Onneksi kovat pakkaset eivät ole kiusanneet meitä jokapäivä joten olemme lenkkeilleet ja nauttineet puhtaasta lumesta. Mellillä alkoi juoksu sopivasti loman kunniaksi. Koirat nauttii lumesta, muutama kuva niiden riennoista. Rokista ja minusta on kuva Kellostapulin huipulta jonka valloitimme lumikenkä vaelluksella.

10.12.2007
Voittajanäyttely on nyt sitten käyty. 8 päivä oli Roki areenalla ja tuloksena JUN2, EH:lla. Roki esiintyi niin kauniisti josta olin erittäin onnellinen, se sai loistavan arvostelun ja ihailijoita kehän reunalta. 9 pvä oli sitten Mellin vuoro, tulos H, mutta hyvän arvostelun jossa kenties miinuksena pitkä runko. Nelli sai EH:n ja loistavan arvostelun. Viikonloppu oli jännitystä täynnä ja sunnuntai-iltana kaaduin sänkyyn rättiväsyneenä ja koiruudet hiipivät jalkojeni päälle nukkumaan yhtä väsyneenä. Kylpykuva siskoksista valmistumassa näyttelyyn ja Rokin poseerauskuva näyttelyssä.

6.12.2007
2.12. olimme Purinalla kisaamassa Minnin kanssa pitkästä aikaa. Se oli eka kisa kohdunpoistoleikkauksen jälkeen. Minni kulki innolla radalla ja minä olin vähän jäljessä ohjauksessa ja niin Minni valitsi väärän putken pään ekassa startissa ja toisesta lähdöstä tuli myös hylly kun hyppy tuli suoritettua väärin päin. Mutta hyvillä mielin tulimme pois kisoista, meillä oli kivaa...mutta sitten tämä suuri päivä 6.12 Melli täyttää 1 -vuotta. Mellin tassu on parantunut hyvin ja voimme ulkoilla jo ilman suojatossua. Melli on vauhdikas neitonen ja odottelee jo malttamattomana päästä agiradalle. Synttärit vietimme Purinalla Minnin kisoissa. Valitettavasti emme saaneet toista juhlimisen aihetta, koska tuloksena oli hylly. Minni varasti lähdössä ja olin kokoajan myöhässä ja lopulta niin että Minni meni hyppyesteen väärinpäin. Minni oli vauhdikkaan riehakas ja teki sitten ihan oman loppuradan. Nyt tulee sitten kisoihin kuukauden tauko ja harjoittelemme joululomalla tottelevaisuutta.....

20.11.2007
Olen päivittänyt kuvagalleriamme. Sieltä löytyy vanhoja ja vähän uudempiakin kuvia. Tarkoitukseni on lisätä ja vaihdella kuvia siellä olevissa albumeissa. Tällähetkellä kuva- arkistoni on vähän sekaisin, osa on minulla cd:llä osa työkoneella ja osa tietysti tällä uudella MAC:illä, joten kun löydän mukavia otoksia niin lisään niitä. Näyttelykansio on vielä vähän hukassa, mutta löytänee vielä paikkansa. Käykää tutustumassa :)

18.11.2007
Mitä isät edellä sitä lapset perässä....lähes tulkoon, Melli loukkasi etutassunsa metsälenkillä eilen,kun Maksi-isukin nenän pää alkaa olla juuri parantunut. Vasta kotiin päästyämme huomasin kun lattialle tuli verisiä tassun kuvia. Mellin etutassun iso antura oli saanut n. sentin pitkän syvän haavan. Eläinlääkäri Hertan päivystyksessä se sitten ommeltiin kiinni koska se oli niin syvä. Operaatio tehtiin ns. "lievillä aineilla" koska voittaja näyttely häämöttää niin lähellä. Minulle ei olisi näyttely ollut niin tärkeä mutta kun se voitiin tehdä sellaisillakin aineilla, niin lääkäri käytti niitä. Mielestäni joissakin asioissa se doping-säännös on tosi tyhmä ja ylireakoiva. Nyt toivon että Mellin tassu paranee hyvin ja siitä tulee vahva ja hyvä antura. Alla kuva potilaasta lähdössä pissilenkille, jalka muovipussiteippauksessa. Nyt sitten toivotaan että seuraavat pari viikkoa kun Mellillä on tikit niin olisi kuivat pikkupakkaset.

9.11.2007
Talviharjoittelu on täydessä käynnissä JAU:nvuokraamassa sisähallissa. Minni on innoissaan kun viimeinkin harjoittelen myös sen kanssa. Mellin kanssa käymme lisäksi Ullan käytöskoulua jossa se onkin edistynyt kovasti. Koska se on luonteeltaan kovempi ja tietysti oma persoona joudun minä myös opiskelemaan kovasti. Lisäksi olen harjoitellut myös meidän perheen "kovanaaman" Rokin kanssa käytöstapoja. Ei uskoisi että tässä ennättää käydä vielä töissä, mutta kaikki muu touhu on nyt jäänyt tuonnemmaksi. Uskon että tämä tiivis opiskelu tuottaa tulosta ja jatkossa meillä on vieläkin mukavampaa :) Seuravat koitokset ovat vasta joulukuun alussa, agikisat ja näyttelyt. Niin ja tietysti nämä päivitykset tulee nyt sitten minun omalta mac-kannettavalta. Toivottavasti opin päivittämään myös muitakin osioita kuin päiväkirjaa.
12.10.07
Sunnuntaina 6.10 tuli vuosi siitä kun Minnin ja Maksin pentue sai alkunsa. Samana päivänä pennut täyttivät 10 kk ja Minni 3 ja puoli vuotta, tätä juhlapäivää vietimme pentutapaamisen merkeissä. Perhe oli koolla lukuunottamatta Rosieta joka ei päässyt mukaan perheen matkan takia. Pesue temmelsi syksyisessä metsässä riemulla. Kokeilimme verijäljestystä kaikille, Ralli näytti muille esimerkkiä kuinka homma toimii. Kaikkien n enät lopulta näyttivät missä saalis oli, uutta juttua tytöt aluksi ihmettelivät, reippaina kaikki kuitenkin oivalsivat jäljetyksen. Märkinä ja väsyneinä oli sitten kiva palata sisälle "pentulaan".
Nyt alamme sitten päästä normaalin päiväjärjestykseen koirien kanssa. Minni on toipunut hyvin leikkauksesta ja on saanut luvan aloittaa agility harjoitukset. Mellin kanssa käymme Ullan käytöskoulussa ja agilitytreeneissä. Melli on oppinut kaikki esteet tosi hyvin, kepit se osaa jo itsenäisesti. Estesarjoja ja hyppyjä emme ole vielä harjoitelleet koska ikää on vasta niin vähän. Harjoittelemme nyt vasta yksittäisiä esteitä varmoiksi, esim. puomin kontaktit tulee teettämään töitä :)

13.9.07
Lauantaina olimme Minnin kanssa kisoissa Purinalla. Ensimmäinen startti oli hylly väärän radan takia. Toinen lähtö oli sitten ok, rata oli sellainen että siinä koira piti olla kokoajan "kädessä", hyppyjen jälkeen takaisin otto ja taas lähetys toiselle hypylle, Minni pääsi vauhtiin vasta toiseksi viimeisellä esteellä, puomilla, se hyppäsi kontaktin yli maalihypylle. Jäin hyvä mieli syksyn viimeisestä startista. Sunnuntaina olimme sitten lähes koko kopla näyttelyssä Porvoossa, Minni eh4, Melli eh3, Nelli eh2, Anki eh4, Ralli h, Maksi-isukki eh2. Kaikilla tosi hyvät arvostelut vaikka tuomari olikin kovin tiukka linjassaan, junnunartuissakaan ei kukaan yltänyt eriin. Minä jännitin niin että puhua pälpätin kokoajan. Melliä se ei tuntunut haittaavan, Minni oli vähän ihmeissään, onneksi esiintyivät kuitenkin ok. Ralli oli meidän porukkamme mallikelpoisin kehässä.

Minua taisi kylläkin jännittää enemmän maanantain operaatio kuin näyttely. Minnillä oli kohdun poistoleikkaus. Päätös oli minulle vaikea. Minnillä oli taipumus valeraskauksiin, nytkin kesällä se tuotti kuukauden maitoa. Pitkän harkinnan ja asiantuntijoiden kanssa käytyjen keskusteluiden jälkeen päädyin tähän ratkaisuun. Minni on toipunut onneksi hyvin leikkauksesta, mikä sujui ilman ongelmia. Joten Melli tullee olemaan perheemme seuraava mamma kunhan ikää karttuu..

4.9.07
Syyskuu alkoi kisaviikonlopulla Ylöjärvellä. Kisasin lauantaina Minnillä ja Miia kisasi sunnuntaina Nasulla. "pikkuset" Nelli ja Melli saivat kannustaa kentänreunalla. Meillä kaksi hyllyä ja yksi tulos, kaikki agiratoja. Se tulos oli 5 ja lisäaikaa 3,46 sek. uusin kepit joissa tiukasta kulmasta Minni eteni kolmanteen väliin josta vedin sen sitten pois ja aloitimme alusta. Hyllyt tuli väärästä radasta. Viimeinen rata oli mielestäni paras. Olimme Nokian leirintäalueella yötä. Yöllä satoi kovasti ja sunnuntaina sade jatkui melkein koko päivän. Oli haikea ajaa kotiin kun tiesi että takana oli viimeinen koko viikonlopun kestävä kisareissu tältä kesältä.

28.8.07
Meidän seura järjesti viikonloppuna agikisat jossa kisasimme Minnin kanssa sunnuntaina kolme starttia. Olin kisoissa töissä la ja nyt lupauduin su töihin vasta Minnin starttien jälkeen että sain rauhassa keskittyä kisaamiseen. Ensimmäinen lähtö oli tosi hyvä, mutta hylly, en ollut tarpeeksi ajoissa lähettämässä Minniä hypylle (takakautta hyppy) joten se tuli suoritettua väärinpäin. Muuten ok. Toinen rata lähti myös hyvin liikkeelle mutta sarjaesteellä ohitus, varmistin liian aikaisin että Minni ei mene putkeen joka oli suoraan edessä ja siinä tuli sitten se ohitus ja jouduin palaamaan sarjaesteen alkuun josta johtui yliaika. Hyppyradalta hylly, olin taas väärässä linjassa ja Minni suoritti yhden hypyn väärin päin. Minnillä oli iloinen pilke silmäkulmassa kaikissa lähdöissä, eikä se varmaankaan edes huomannut että tulosta ei tullutkaan, menimme sujuvasti kaikki radat. Kyllä oli taas kiva kisata.

19.8.07
Jälleen toiminnallinen viikonloppu meillä. Eilen olimme Minnin kanssa luonnetestissä Oulunkylässä. Jännittävä kokemus molemmille. Tulos 101, toimintakyky -2, terävyys +1, puolustushalu +1, taisteluhalu +2, hermorakenne +1, tempperamentti +3, kovuus -2, luoksepäästävyys +3, laukaisupelottomuus +++. Tulos kuvaa Minniä hyvin, itselleni jäi miellyttävä tunne koko testistä koska loistavat tuomarit Malmisalo ja Heikkilä ottivät hyvin huomioon että kyseessä on cava eikä palveluskoira. Järvenpäässä sitten muutama tunti la ja su Minnin kanssa agilitykoulutuksessa ja sen jälkeen molemmat koirat metsälenkin päätteeksi uimaan. Melli nauttii uimisesta aivan valtavasti, Minnikin pulahtelee jo vähän ja tutustuu uinnin nautintoihin.

13.8.07
Lauantaina olimme helteisessä kelissä Riihimäellä agilitykisoissa Minnin kanssa. Kaksi lähtöä olivat vaudikkaita hyllyjä, väärä este syynä, niinkuin niin monesti kun meille hylly tulee. Muuten taas hyviä ratoja ja varsinkin viimeinen. Nyt voin sanoa rehellisenä itselleni että pikkuisen harmitti, kun en käskyttänyt tarpeeksi ajoissa ja Minni tuli kovalla vauhdilla putkesta ja eteni niin pitkälle että en saanut sitä tulemaan hypylle oikeasta suunnasta, ja se hyppäsi hypyn väärinpäin, muuten puhdas rata. Sunnuntaina oli sitten vuorossa Melli. Pentunäyttely Tuomarinkartanossa, mukana neljä Minnin pennuista, myös kasvattajaluokka. Melli ei sijoittunut mutta sai hyvän arvostelun. Tuomari kehui vielä Mellin päätä kätellessään meidät pois kehästä, Nelli sij.2 ja KP, Anki sij.3 ja KP, Ralli sij.3 ja KP. Kasvattajaluokassa olimme kahdesta se kakkonen. Arvostelut olivat kaikilla pennuilla hyvät, oli mukavaa luettavaa, lisäksi kaikki esiintyivät hyvin.

6.8.07
Seinäjoen reissulta on palattu väsyneenä mutta onnellisena. Ensimmäinen nolla kolmosissa on totta, ja sijoituksen kera (3). Minni on ollut vähän vaihteleva kisoissa koska sillä on valeraskaudesta johtuen maito noussut tisseihin. Yllättävästi se on kuitenkin syttynyt kisoissa, joskin on vähän muissa mietteissään. Lauantaina cava-mestaruuskisoissa onneksi eka rata meni nappiin ja saimme nollan ja pääsyn finaalin joka oli sitten hylly kun Minni kurvasi taas väärään putkeen. Voitto siellä meni ansaitusti Minna Karjalaisen Kaapolle, joka otti cava-mestaruuden näytöstyyliin. Seuravana päivänä kisasimme Lapualla. Siellä molemmat startit olivat nopeita ja loistavia, ekalta radalta taas hylly kun Minni ampui suoraan putkeen joka oli täysin tyrkyllä keppien jälkeen. Muuten virheetön rata. Toisessa radassa saimme kepeiltä kiellon kun Minni kääntyi liian tiukkaan ja meni sitten kakkosvälistä sisään jouduin ottamaan sen takaisin ja sitten virheetön nopea rata :) siinä oli taas meillä yhteistä meininkiä, se rata oli parempi kuin meidän nollarata edellisenä päivänä. Lisäksi on ilo kertoa että Minni on saanut olla mannekiininä Royal Caninin kasvattajalehdessä, lehti jaetaan kasvattajakerholaisille. Tässä linkki http://www.royalcanin.fi/Kasvattajalehdet_ja_infot/Jasenlehti1_07.pdf

30.7.07
Kisa viikonloppu Mikkelissä takanapäin. Majoituimme as.autolla ihan kentän viereen koko viikonlopuksi. Starttasin Minnin kanssa neljä lähtöä. Loppuakohden radat onnistuivat aina vain paremmin ja viimeinen lähtö oli sitten jo se ns. hyvä hylly, siinäkin Minni ampui suoraan puomilta renkaalle kun yritin saada sitä tiukkaan mutkaan hypylle, loppu rata meni sitten loistavasti vaikeine mutkineen ja kaarroksineen. Radat olivat vaikeimpia sunnuntaina ja lauantaina oli melkosen tiukat ihanneajat. Meillä oli paljon tuttuja kisoissa ja tunnelma oli hyvä. Näimme jopa Anki -neitosen perheineen sunnuntaina kisoissa, mikä oli tosi kiva yllätys!

18.7.07
Olemme palanneet kisamatkalta loistavin tuloksin, Minni siirtyi Vöyrillä agirodussa mini 3-luokkaan ja Nelli sai KP:n pentunäyttelyssä Kokkolassa. Menimme ensin Vöyrille ja nautimme agirodun tunnelmasta ensimmäisen viikonlopun. Olin haljeta onnesta kun heti ensimmäinen startti siellä toi toisen sertin ja luokkanousun kolmosluokkaan kakkossijalla. Minni oli aivan loistava, nopea täynnä riemua niinkuin Minni parhaimmillaan on. Sieltä jatkoimme hiljalleen kohti Kokkolaa jossa oli Klag-kisat ja pentunäyttely Nellille. Markku esitti Nellin loistavin tuloksin, sijoitus kolmas ja KP hyvin arvosteluin. Minnin kanssa meillä oli loistavia nopeita ja hyviä "hylly" rataja, se oli niin pienestä kiinni että jäimme vain yhteen tulokseen viikonlopun aikana. Fiilis oli aivan mahtava koko ajan, pysyimme hyvin sykkeessä kolmosten radoilla.

2.7.07
Viikonloppu Varkaudessa. Agikisat lauantaina, jossa kisasin kaksi starttia. Hyppyradan jätin väliin koska Minnin tassut olivat vielä vähän arat juhannuksena lapissa tehtyjen vaelluksien takia. Eka startti oli heti kolmannen esteen jälkeen hylly, kahden putken välistä olisi pitänyt saada kääntymään puomille, olin itse myöhässä ja Minni ampui suoraan toiseen putkeen. Toka startti eteni vähän pidemmälle mutta sielläkin putken pää houkutti ja hylly siitäkin radasta. Suoritin radan loppuun joka sujui hyvin ja vauhdikkaasti. Kaikki tuntuu olevan Minnillä nyt kohdallaan kunhan saadaan minuun lisää vauhtia ja tarkkuutta. Agirotu Vöyrillä ja Kokkolan reissu seuraavina.

19.6.07
Agilitykisat Porvoossa. Rata meni loistavasti, oli vauhtia ja hyvä yhteinen rytmi säilyi toiseksi viimeiselle esteelle jossa taisi hyvänolo tunne nousta pintaan liian aikaisin ja Minni meni putken väärästä päästä sisään joten tuloksena hylly. Edellinen este oli ollut puomi jossa sain Minni tekemään hyvän kontaktin ja hehkutin sitä mielessäni liikaa ja ote herpaantui hetkeksi. Tämä kuului taas niihin niinsanottuihin hyviin hyllyihin. Meillä molemmilla oli taas säpinää radalla ja mulle jäi uskomattoman hyvä fiilis, tuomarina oli Mia Laamanen, joten pikku pyörrityksiäkin radalta löytyi joista suoriuduimme loistavasti. Seuraavat kisat sitten Varkaudessa 30.6. Minni ja Melli toivottavat kaikille hyvää juhannusta kera Mellin uintikuvan.

10.6.07
Lauantaina kisoissa Riihimäellä kovassa helteessä, +30. Hyppyrata oli ensin josta nolla ja toinen sija. Minni oli innoissaan, pikkusen pitkillä kaarroksilla, oli kova ihanneaika. Toinen sitten agirata jossa heti kolmas este oli puomi jolle Minni tuli kovalla vauhdilla ja kulma puomille oli vino, Minni liukastui jotenkin ylösnousussa ja putosi alas kontaktiosuuden jälkeen. Tilanne näytti tosi pahalta ja tuomari katsoi vähän että voimmeko jatkaa mutta sain Minnin jatkamaan ja loppurata meni sitten ilman virheitä pikkuisen varovaisesti, saimme vain 0,76 yliaikaa kaikesta huolimatta, sijoitus 8. Sieltä sitten mökille jossa pidimme agilitykavereiden kanssa koulutusviikonlopun, Ulla oli meitä siellä kouluttamassa. Leiri oli onnistunut, koirille oli ehkä hiukan liian kuuma keli, onneksi väillä pääsivät mereen jäähdyttelemään.

5.6.07
Viime viikonloppuna olin Minnin kanssa StadiGames-kisoissa Helsigissä. Lämpimässä kelissä Minni syttyi todella hyvin, mutta omassa ohjauksesta puuttui tarkkuus. Lauantaina meillä oli tosi hyvä rata: rima putosi , Minni hyppäsi yhdessä kaarroksessa tosi kaukaa ja keinun alastulossa Minni hyppäsi ennenkuin keinu ennätti alas asti. Muuten nappi suoritus. Sunnuntaina sitten itse unohdin radan jolloin seisahdin ja Minni meni hypyn ohi, sain sen kuitenkin takaisin ja rata jatkui, keinulla alastulolta virhe ja puomin kontakti, rata oli muutenkin huonompi kuin edellisenä päivänä. Olin tyytyväinen kuitenkin viikonloppuu, meillä oli kivaa yhdessä.

19.5.07
Minnin kanssa Turussa agilitykisoissa. Ensimmäinen rata meni tosi loisteliaasti kovassa tuulessa jonka takia esteet kaatuilivat. Lähtömme estettiin viime tipassa kun kaksi estettä kaatui ja ne nostettiin pystyyn. Rata oli nopea ja virheetön, tai ainakin luulin niin maaliin tullessamme. Yksi rima oli pudonnut. Se on Minnille harvinaista, joten ihmettelen moista. Myöhemmin samaisen esteen rima putosi toisen koiran ylittäessä sitä mutta silloin tuomari tulkitsi sen tuulen aihuttamaksi eikä antanut vitosta. joten sen verran jäimme luokkanoususta, ihanneaika alittui reilulla 8 sekunnila, sijoitus kuitenkin 3. Toinen rata meni sitten ihan mun piikkiin ja saimme hyllyn , sekoilustani. Pikkusen harmissani matkasin sieltä kotiin.

17.5.07
Olimme Tampereellä pentunäyttelyssä Mellin kanssa. Kaikki Minnin pennut olivat myös siellä, meillä oli kasvattajaluokkakin. Melli oli 3 saaden KP. Saimme myös KP- kasvattajaluokasta sijoitumme toiseksi. Oli mielettömän ihana nähdä kaikki pennut niin reippaina kehässä. Se oli herkkä päivä. Kaikki saivat hyvät arvostelut. Erikoiskiitosta tuomarilta Marjut sai pentujen väristä.

4.2.07
Minnin pennut ovat 8 ja puoli viikkoisia. Rosie, Ralli, Anki ja Nelli ovat jo omissa kodeissaan, Melli-ihanainen jäi meidän iloksemme ja tulevaksi agilitykisakumppaniksi. Kiitos aivan mahtavasta yhteistyöstä Marjutille, pentueen Fireboy`s kennelin kasvattajalle. Meillä oli niin tiivis ja hyvä lataus tähän pentueeseen, me molemmat rakastamme omia koiria ja toistemme koiria ja koko pentuetta niin valtavasti että tunnelataus oli melkoinen kun pennut siirtyivät uusille omistajilleen. Meillä oli aivan valtavan hyvä onni kun saimme niin rakastavat perheet pennuillemme! Olemme niin onnellisia siitä. Minni leikittää Melliä nyt sitten viiden edestä ja päin vastoin. Päivääkään en vaihtaisi pois...en edes tätä haikeutta... tiedän että tulen näkemään pentuja näyttelyissä, kisakentillä niin ja jopa pahimpina kilpakumppaneina.. aika näyttää, nyt on aika alkaa palailemaan harjoituksiin Minnin kanssa ja metsästämään siirtoa kolmasluokkaan..

26.11.06
Minnin odotus on sujunut hyvin, massu on pyristynyt melkoisesti joka tuottaa vähän ihmetystä Minnille kun ei mahdu oikein nukkumaan kuin suorana. Marjut piipahti katsomassa meitä ja Minni oli niin ihastunut Marjuttiin, kiehnas ja pörräs kokoajan lähellä, taisi tuoda Maksin tuoksuja tullessaan ja ihania muistoja :).

10.11.06
Minnin massu pyöristyy mukavasti. 2.11. tehdyssä ultrassa näkyi viisi pennun alkua. Kaikki on sujunut hyvin, ihan oppikirjojen mukaisesti. Kaiken tämän onnen lisäksi sain kuulla että uudessa Cavalier-kirjassa on julkaistu Minnistä kuvia. Löytyipä sieltä kirjasta myös Maksi-isän kuva. Maksi komeilee vielä Cavalieryhdistyksen syksyn lehden kansikuvassa ja Minni sisäsivuilla. Jännittää kovasti tämä odotusaika ja vähän pelottaakin että kaikki menisi loppuun asti hyvin.
9.10.06
Syksyn viimeiset kisat menivät hyvin, Minnillä oli vauhtia ja intoa, valitettavasti parissa kisassa tuli sitten kontaktivirhe puomilla jonka johdosta emme ole vielä nousseet kolmosiin. Minni on astutettu 6.10 Maksin (Mangnumin Agent) kanssa ja toivomme kovasti että saisimme perheeseemme Minnin jälkeläisen. Pennut tulevat Maksin omistajan Marjut Aallon tulevalle kennelnimelle. Maksin ja Minnin pentueen asioita voi seurata parhaiten Maksin sivuilta

25.8.06
Olimme Tampereen kisoissa 26.7 ja saimme sieltä hyppyradalta LUVA-nollatuloksen. Minni on nyt entisellään mutta nyt on ongelmana oma ohjaamiseni. Oli niin pitkä aika jolloin Minni oli hidas ja mietteissään sen valeraskauden kanssa niin ei päästy oikein harjoittelemaan kunnolla. Jotenkin on vain niin vaikea sitten itse ykskaks osata ohjata taas sitä reipasta Minniä. Se "lukee" esteitä itse ja suorittaa kaikki mitä edessä näkee jolloin tulee sitten vääriä ratoja kun en ole ennättänyt kääntämään sitä oikealle esteelle. On taas ilo työskennellä Minnin kanssa kun se menee niin riemulla, voin sanoa että meillä on ollut kisoissa ilosia "hyllyjä" pitkä putki mutta tiedän että sitten kun se loksahtaa niin siitä seuraa hyvä tulos. Minnille tehtiin virallinen lääkärintarkastus 23.8 jossa tutkittiin silmät, polvet ja sydän. Kaikki oli kunnossa ja nyt on sitten tarkoitus etsiä Minnille sulhanen ja astuttaa se seuraavan juoksun aikana. Haluan Minnin jälkeläisen itselleni toiseksi kisakumppaniksi ja toivon sen helpottavan Minnin valeraskauksia.


21.7.06
Saa nähdä milloinka Mikko saa päivitettyä nämä sivuillemme, koska on armejassa parasta aikaa ja lomilla tuntuu olevan jotain muuta tekemistä. Viestitän välillä vieraskirjan kautta ajankohtaisia tuloksia.
Olimme Agirotu-karkeloissa Janakkalassa 8-9.7. Oli aivan upea tunnelma, hellettä piisasi +30, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Käytin ensimmäistä kertaa Minnillä märkää pyyhettä loimena sekä kastelin sitä hanan alla, se piristi kummasti. Minnissä oli virtaa joka lähdössä joskin ajoittain jopa minulle liikaa, saimme hyllyjä väärän radan suorituksesta. Sunnuntaina sitten meidän radat OpenClass-rata ja joukkuerata menivät sitten niin päällekäin että tyhmyydessäni ryntäilin niille peräkkäin, eli ensin joukkuerata ja sieltä suoraan Open rata. Ne menivät sitten täysin pieleen, ekassa Minnillä oli aivan mieletön fiilis ja se ryntäs väärille esteille tehtiin monta hyllyä, Open rata meni sitten hitaammin ja pysähdellen. Makselin jälleen oppirahoja.

14.-16.7.06
kävin Kokkolassa Klag -kisoissa. Olosuhteeet olivat aivan mahtavat, olimme asuntoautolla leirintäalueella n. 100 m päässä radoista. Minni oli iloinen, pirteä ja nopea joka kisassa. Myöhästelin itse ohjauksessa, saimme 4 hyllyä ja yhden tuloksen viikonlopun tuloksena. Hyllyt tuli vääristä radoista, ja se ainut tulos oli 5 + vähän lisäaikaa (jäi haistelee vähän maata mun sähläilyjen takia) mutta harmitti kun se 5 tuli puomin kontaktilta. Olemme tehneet niin paljon töitä sen kontaktin kanssa ja se toimi jo ennen valeraskaudesta johtuvaa hitausjaksoa jolloin en ottanut tarkkaan sitä pysähdystä kontaktipinnalle joka kostautuu nyt. Teimme kylläkin iloisia hyllyjä Minnin kanssa, oli niin kiva ohjata sitä kun se kulki ja riemuitsi koko touhusta.
15.6.06
Olimme eilen epävirallisissa kisoissa Hakunilassa. Oli jälleen sellainen vaisu startti, Minni eteni kyllä kokoajan mutta jarrutellen, josta johtuen sitten A:lle mentäessä vauhti hiipui ja tuli kielto, sitten uudella yrittämällä ok. Kun tulimme maaliin niin sitten kyllä vauhtia olis piisannut, menimme viereiselle kentälle vähän irroittelee, siellä kaikki onnistui tosi hienosti. Meidän hienosäätö senkun jatkuu...

14.6.06
Minni alkaa olla jo oma itsensä, pirteä ja nopeuttakin on jo tullut lisää. Viikonlopun startti Turussa lähti vielä verkkaisesti liikkeelle (4 estettä) jonka jälkeen sitten saimme nauttia mukavasti sujuvasta radasta, vauhti oli ihan kohdallaan. Oli tosi nautinnollista ohjata kun Minni eteni reippaasti. Nautimme kesästä harjoitellen ja pikku kisamatkoja tehden. Odotan innolla Agirotu viikonloppua, olemme siellä ensikertalaisia, on hienoa että saimme cava-joukkueen kasaan.

6.6.06
Minnin valeraskauskaudesta toipuminen on erittäin hidasta. Kotioloissa se on jo lähes normaali. Vedätin( paha mokani) sitä harjoituksissa ja kisoissa pahimpana(hitaimpana) aikana joten nyt sen vauhti on sitten radalla erittäin hidasta. Joka kisa menee kuitenkin jo paremmin ja paremmin kun maltan pysyä sen perässä ja lähettää sen edellä esteelle. Viimeisimmissä kisoissa on jo loppu esteet menneet normaaliin tapaa vauhti lisääntyy aina loppua kohti ja maalissa jopa se on riemukas eikä haluaisi lopettaa. Toukokuun alusta lähtien kaikki kakkosen radat ovat olleet erittäin poikkeuksellisia, oma kokemattomuuteni vain lisää niiden vaikeutta, onneksi minulla on nyt JAU:ssa erittäin hyvät kouluttajat jotka ovat auttaneet meitä.

20-21.5.06
Oh-hoo millainen viikonloppu. Ongelmat eivät tunnu loppuvan. Mielestäni Minni oli jo pirteämpi ja siksi ajattelin että lähdemme kisaa Hämeenlinnaan, jälkeenpäin ajatellen olin väärässä. Minni oli niin haluton radalla että sain vaivoin ekan radan suoritettua, toisella vauhti senkuin hiipui, otin sen välistä maaliin hyllyllä. Sitten näyttelyt sunnuntaina Helsingissä sujuivat kyllä mielestäni hyvin, vaikka sielläkin Minni oli tosi vaisu ennen kehää mutta kehässä piristyi ja mielestäni kaikki meni hyvin ja saimme hyvän arvostelun. Nyt päivä päivältä Minni on piristynyt valeraskaudestaan ja alkaa olla kotioloissa jo normaali.

18.5.06
Vapun sertin jälkeen on sitten Minnillä alkanut valeraskaus joka on hiivuttanut sen vaudin tyystin. Nummelan ja Purinan kisat olisi ollut parempi jättää väliin mutta en uskonut että sen on todella niin vaisu. Oli erittäin vaikea ohjata sitä kun on tottunut että koira juoksee kunnolla eikä tarvitse houkutella esteille. Onneksi sain sen Purinalla jotenkin kulkemaan kun aktivoin sitä ennen starttia kovasti (ennen olen rauhoitellut sitä ennen lähtöä). Viime viikonloppuna olimme agilityleirillä jossa toinen päivä meni vähän kuunteluoppilaana olemiseen mutta toisena päivänä Minni kulki sit vähän paremmin ja sain vedettyä radat läpi sen kanssa. Olemme menossa Hämeenlinnaan ensi viikonloppuna katsomaan kuinka siellä kulkee vai jätämmekö kisan väliin.

29.-30.4. sekä 1.5.06
Vastoinkäymisten jälkeen voittoon! Viikonloppu alkoi Porvoon tuulisesta kisasta. Aurinkopaistoi mutta tuuli oli välillä niin kovaa että esteet kaatuilivat kentällä. Kentällä lenteli kuivuneita lehtiä joita Minni koitti kovasti jahdata. Ensimmäinen startti menikin lehtien perässä juoksuun jolloin tuli väärä rata ja hylätty suoritus. Toinen startti oli sitten jo vähän parempi yhdeltä esteeltä ohitus (silloinkin roskan perään) tulos 5. Sunnuntaina sitten tallasin Minnin tassulle keinun alastulon jälkeen jolloin tuomari keskeytti suorituksen, hän tarkisti Minnin tassut, onneksi kaikki oli ok, jatkoimme radan vauhdikkaasti, puhtaasti loppuun. Puomin kontaktit sujuivat mallikkaasti joka lähdössä (2on2off). Wappukisat Purina-Areenalla oli sitten se voitto! Voitimme puhtaalla radalla, saimme sertin ja nousun 2-luokkaan.
23.4.06
Erittäin vaiheikkaan viikonlopun helpotuksen päivä. Eilen luulin vielä että Minnillä on kohtutulehdus. Vein sen päivystykseen lauantaina kun se ykskaks pysähty lenkillä istumaan eikä halunnut kävellä, ulahteli ja vapisi. Lääkärissä olo oli jo rauhallisempi. Minnin juoksu oli juuri loppunut minkä takia pelkäsin sitä kohtutulehdusta. Kohtu ultrakuvattiin, onneksi kaikki oli kunnossa, eikä lääkäri ensin löytänyt muutakaan syyttä kipuiluun. Tarkisti anaalirauhaset koska Minni istui hänen mielestään oudosti. Sieltä sitten löytyi syy, anaalit olivat aivan täynnä. Helpotus löytyi. Minni juoksi iltalenkillä jo reippaasti(tosin vähän vaisunoloinen) samoin sunnuntai aamuna. Olin ajatellut jättää koko kisaamisen väliin, mutta tein sitten toisen radan harjoitusmielessä koska Minni tuntui olevan jo ok. Vaisunoloinen rata meni ok siihen asti kunnen putkelta tultaessa ennen keppejä maassa oli jotain herkkua ja Minni pysähtyi etsimään namia, siinä sitten haisteltiin ja etsittiin niin kauan kunnes sitten herkkupala löytyi ja sai syötyä ja sitten jatkettiin kepeille (10 virhettä) ja maaliin. Aikaa meni rataan tosi kauan. Puomilla pysähdyttiin tosi hienosti, josta olen todella onnellinen samoin siitä että Minni on nyt terve ja pääsimme pelkällä säikähdyksellä kaikesta.
9.4.06
Olimme pitkästä aikaan näyttelyssä tällä kertaa Kankaanpäässä. Siellä oli paljon cavalier koiria, kaikkiaan 65, narttujakin 36. Saimme loistavan arvostelun tuomarilta (ERI). Koska Minnillä alkoi juoksu emme pääse nyt harjoituksiin emmekä agilitykisoihin muutamaan viikkoon.

25.3.06
Ihana keväinen aamu, lähdin Minnin kanssa Lohjalle epävirallisiin kisoihin koska Minnin juoksuaika ei vaan tahdo alkaa silloin kuin minä niin ajattelin. Olemme harjoitelleet puominkontaktia tiiviisti 2on2off periaatteella. Nyt olisi tarkoitus saada Lohjalla varma pysähtyminen ja odottaminen kontaktilla. Puomi oli radalla noin puolessavälissä, Minni tuli vauhdilla alas (vaikka vauhti radalla muuten oli jotenkin vaisua), uusin puomin. Muuten rata sujuin ongelmitta. Otin myös lisästartin, sama juttu, jouduin uusimaan puomin. Jotenkin alkaa usko mennä kisapysähtymiseen...harkoissa pysähtyy 99,9 %. Ei vaan, harjoitusta ja kisoissa aina uusinta jos ei onnistu, uskon että kyllä se sieltä sitten...

4.3.06
Lähdimme aamulla Miian ja Nasun kanssa Turkuun. Olin luottavaisella mielellä. Normaali valmistautuminen, pakkasta n. 10 astetta, Minni odotteli asuntoautossa kun tutustuin rataan. Lähdössä Minni oli tosi malttamaton, odotti kylläkin käskyä "kuumilla hiilillä". Vauhi oli kova heti alustalähtien, olin ajatellut taas muutaman kohdan radasta joihin keskyttyisin, yksi oli tietysti puomin kontakti, MUTTA, siitä tuli sitten virhe, vauhti oli niin kova ja jotenkin minun käskyt jäivät niin vaisuksi siinä, se olikin sitten ainut virhe radalla, muuten tuntui tosi rennolta ja hyvältä koko lähtö.
Toinen startti, koitin rauhotella Minniä pitämällä sitä sylissä ja hieromalla sen korvia ennen starttia, lähtö olikin sitten pikkusen malttavaisempi. Rata oli minusta loistavaa, vauhdikasta yhteistyötä, josta kumpikin nautti. Minni ei haukkunut minulle kummassakaan startissa, luottaminen oli molemmin puolista. Keinulla tuli sitten siinä ja siinä tilanne, kun keinu ei "ihan" ennättänyt laskeutua kun Minni jatkoi matkaa. Meillä oli loistava rata parhaimmalla ajalla. Sijoituimme kakkosiksi, eka sai nousunollan. Palkintopallilla tuomari sanoi meille että se oli pikkuisesta kiinni, ajatteli että harjoittelisimme vielä lisää... oikein Palanderin suoritus! Olin erittäin iloinen; startit tuntuivat luistavan todella hyvin. Nyt sitten keskitymme kontaktiharjoitukseen ja pidämme kisaamisessa pikku tauon, Minnillä alkanee juoksuaikakin tässä välissä ennen seuraavaa starttia.
4.3.06
Lähdimme aamulla Miian ja Nasun kanssa Turkuun. Olin luottavaisella mielellä. Normaali valmistautuminen, pakkasta n. 10 astetta, Minni odotteli asuntoautossa kun tutustuin rataan. Lähdössä Minni oli tosi malttamaton, odotti kylläkin käskyä "kuumilla hiilillä". Vauhi oli kova heti alustalähtien, olin ajatellut taas muutaman kohdan radasta joihin keskyttyisin, yksi oli tietysti puomin kontakti, MUTTA, siitä tuli sitten virhe, vauhti oli niin kova ja jotenkin minun käskyt jäivät niin vaisuksi siinä, se olikin sitten ainut virhe radalla, muuten tuntui tosi rennolta ja hyvältä koko lähtö.
Toinen startti, koitin rauhotella Minniä pitämällä sitä sylissä ja hieromalla sen korvia ennen starttia, lähtö olikin sitten pikkusen malttavaisempi. Rata oli minusta loistavaa, vauhdikasta yhteistyötä, josta kumpikin nautti. Minni ei haukkunut minulle kummassakaan startissa, luottaminen oli molemmin puolista. Keinulla tuli sitten siinä ja siinä tilanne, kun keinu ei "ihan" ennättänyt laskeutua kun Minni jatkoi matkaa. Meillä oli loistava rata parhaimmalla ajalla. Sijoituimme kakkosiksi, eka sai nousunollan. Palkintopallilla tuomari sanoi meille että se oli pikkuisesta kiinni, ajatteli että harjoittelisimme vielä lisää... oikein Palanderin suoritus! Olin erittäin iloinen; startit tuntuivat luistavan todella hyvin. Nyt sitten keskitymme kontaktiharjoitukseen ja pidämme kisaamisessa pikku tauon, Minnillä alkanee juoksuaikakin tässä välissä ennen seuraavaa starttia.
18.2.06
Turkussa TSAU:n järjestämissä kisoissa. Olin päättänyt että keskityn puomin kontaktiin ja kepeille lähetykseen. Olen harjoitellut puomin kontaktia uudella tavalla nyt noin kuukauden, pysäytän Minnin kontaktille kaksi tassua maassa, kaksi kontaktilla. Valmistuminen kisaan sujui hyvin. Radan toinen este oli heti puomi, Minni hyppäsi puomille mentäessä alas??? kielto, sitten kontakti meni täydellisesti, kepeille lähetys sujui loistavasti, sitten pussilla pienoinen ohitus, radan loppuosassa tuli tiukka käännös jossa käskytin Minniä tiukasti jolloin se alkoi haukkua minulle ihan niinkuin olisi ollut vihanen että ei sitä sinne pidä mennä vaan hän haluaisi jatkaa suoraan, seurasi kuitenkin käskyäni hyvin, maalissa Minni oli valtavan tohkeissaan, rata loppui liian aikaisin.?! Kisa oli ohi, hiihtoloma alkoi matka suoraan kohti Yllästä.

25.2.06
Matka Ylläkseltä kohti kotia Keminmaan epävirallisten agilitykisojen kautta. Arctic Agility Teamin järjestämä kisa pidettiin Keminmaalla raviradan totokeskuksessa, kaksi starttia, toisessa hylly koska uusin puomin kontaktin kun Minni ei pysähtynyt kontaktille, muutenkin takkuili. Toisessa hyppyradassa saimme nolla tuloksen. Oli mukava käydä kisaamassa aivan uudessa ympäristössä, tunnelma siellä oli valtavan rento.
11.2.06
Aamulla aikainen herätys ja kohti Turkua, ATT-kisaa. Miia lähti mukaan tukijoukkoihin. Valmistautuminen sujui hyvin, olin luottavaisin mielin. Eka startti meni kuitenkin täysin puuroksi, tein kaikki mahdolliset virheet, Minni oli hyvin energinen, poukkoili radalla kun käskyni eivät tulleen ajoissa, haukkui minulle, uutta käytöstä, osoitti minulle että HALOO.. käskytä kunnolla. Saimme hyllyn ekasta sekä toisesta startista. Toinen startti oli kyllä sitten tarkempaa työskentelyä, mutta 13 este oli A, jonne oli tiukka mutka muurilta, mokasin lähetyksessä, samoin kepeille (16-este) lähetyksessä myöhästyin, saimme näiltä esteiltä 3 kieltoa. Nyt täytyy harjoitella tiukkaa haltuunottoa, seuraava koitos on sitten TSAU:n kisa viikon päästä, sitten viikon loma lapissa.

14.01.06
Herätys 4.45, matka kohti Turkua, kisat alkavat siellä 9.00. Valmistuminen kisaan sujui lähes normaalisti. Olin ensimmäistä kertaa kisassa ilman "apujoukkoja". Minni odotteli yksinään kentän laidalla kun tutustuin rataan. Mukana oli vain 3 kilpailijaa Mini 1:ssä. Lähtöalueella toimitsija astui vahingossa Minnin jalan päälle ennen lähtöä, siksi Minni ei tahtonut rauhottua lähtöviivalle vaan pyöri kuin hyrrä, sitten kuin sain sen odottamaan, oli oma keskittyminen herpaantunut ja lähdin liian myöhään liikkeelle, Minni "kiersi" minut ennen kolmatta estettä, sähläsin koko radan, kepeille lähetyksessä taas ajauduin liian lähelle keppejä siinä tuli ohitukset ja uusinnat,hylly, lopussa vielä olisi tullut kontakti puomilta. Valitettavasti mulla ei ollut kuvaajaa mukana kisassa joten nyt en pääse katsomaan nauhalta mitä kaikkea tyhmää tein radan aikana, toivoa täytyy että tästäkin olisin oppinut jotain. Harjoitteluinto senkun kasvoi, sen tiedän että minulla on tosi hyvä koira, itse tarvitsen vaan kovasti lisää kokemusta ja oppeja.

9.1.06
Olemme palanneet kotiin reilun kahden viikon loman jälkeen lapista. Reissu meni mukavasti, ulkoilimme ja lepäsimme. Tänään menemme pitkästä aikaan käymään Purinalla harjoittelemassa tulevan viikonlopun kisaa varten.

6.12.05
Purina Areenalla mini 1 kisassa oli mukana 21 koiraa, kilparadalla oli kaikki esteet mukana. Sijoituimme viidenneksi 15 virheellä. Minni lähti startista ennakkoon mutta onneksi olin valppaana ja sain ohjattua sen oikeille esteille, että ohituksia ei tullut. Riman pudotus radan keskivaiheilla, loppuradan kolme viimeistä estettä oli pöytä, puomi ja hyppy, pöydälle meillä oli liian kova vauhti ja Minni ei saanut pysäytettyä vaikka tahtoa riitti, tuli virhe, sitten puomin alastulolta tuli kontaktivirhe. Suorituksesta jäin pikkuisen hosumisen tunne, vaikka se ei kotona videolta katsottuna ihan niin pahalta näyttänytkään. Seuraavat kisat ovat sitten tammikuussa.

4.12.05
Kirkkonummella AST- kisat. Meillä oli kaksi starttia toinen lähtö oli hyppyrata. Ensimmäinen startti meni niin hyvin kuin me tällähetkellä maximissamme osaamme ja tulos oli NOLLA ja voitimme kisan, se oli mahtavan hyvää yhteistyötä Minnin kanssa. Suorituksemme tuntui hyvältä, sanon kuin joskus nuoruudessani kilpaillessani (hiihtoa) joskus suoritus tuntui hyvältä vaikka ei se aina tarkoittanut että sillä suorituksella voitti, mutta siitä jää vaan itselle niin hyvä mieli. Toinen startti; heti lähdössä kolmannella esteellä olin kauheasti myöhässä, josta johtuen tuli heti kielto
esteellä ja en saanut sitten koko radan aikana otetta kisaan vaan olin kirjaimmellisesti koko ajan askeleen jäljessä Minniä ja suoritus tuntui "kaottiselta" hosumiselta, saimme kolmen kiellon (ohituksen) takia hylätyn. Siksi tämä laji on niin kiehtovaa, ensin täydellinen ratasuoritus sitten hetkellinen nukahdus ja sen jälkeen näin kokematon ohjaajaa ei saa loppusuoritusta kasaan. Opettavainen päivä.

27.11.05
Upea ulkoilupäivä, lunta on tullut n. 10-15 cm, pikkupakkanen, aurinko paistaa. Olimme Minnin kanssa aamulenkillä metsässä, Minni loikki kuin pupu mättäältä mättäälle, riemuitsi lumesta, työnsi nokkansa lumen sisään ja etsi .. etsi.. juoksi ja pomppi... voikun sen riemua oli niin hauska katsoa. Se on aina kyllä iloinen mutta nyt siinä oli jotain vielä enemmän ! Oliko se puhdas uusi lumi? Sekalaisissa kuvissa Minni metsälenkillä.

19.11.05
Olimme Jau:n epävirallisissa kisoissaJärvenpäässä. Halusin kokeilla miltä tuntuu kisata ALU-hallin mattopohjaisella radalla. Kisoissa sai ottaa kaksi starttia joista parempi tulos jäi voimaan. Ensimmäisessä startissa Minni pudotti yhden riman, kotona videotakistuksessa katsottuna riman toinen puoli putosi alas hännän voimalla, saimme 5 virhepistettä. Toisessa startissa väärä rata lopussa, huonon ohjaukseni johdosta, muutenkin Minni liukasteli radalla enemmän kuin ensimmäisessä lähdössä. Ensimmäisen startin ansiosta olimme kisassa kakkosia, mukana oli 11 koiraa. Halli oli meille ennestään jo tuttu kun harjoittelemme siellä kerran viikkoon tosin emme olleet aiemmin tehneet siellä näin pitkiä ratoja, mulle oli yllätys että Minnin tassut lipsuivat matolla niin paljon.

13.11.05
Olimme tulleet asuntoautolla edellisenä iltana kisapaikalle Tampereelle, koska ensimmäinen startti alkoi jo klo 8.00, halusin että saan tehdä aamurutiinit rauhassa, sekä tutustuimme kisapaikan maneesiin nyt ajoissa ja rauhassa. Ensimmäinen startti; saimme 5 virhepistettä A-esteen ohituksesta, sijoituimme viidenneksi. Kisa sujui muuten hyvin. Mielestäni se jopa "tuntui" että teimme hyvää yhteistyötä Minnin kanssa.
Toinen startti; Minniä ei tarvinnut houkutella kisaan lähtökäskyn saatuamme vaan minulla alkoi olla kiire pinkoa sen perään, kaikki sujui hyvin loppuradalle asti kunnes.. leikkasin puomilla Minnin takaa ja jostain syystä Minni palasi yläorrelta takaisin alas ja hyppäsi pois esteeltä uusimme esteen ja kaikki sujui loppuun ripeästi. Olimme kisan viides. Molemmat lähdöt olivat varmanoloisia, hyvää yhteistyötä Minnin kanssa. Viikonloppu oli ollut täydellinen.

12.11.05
Olimme Kirkkonummella KKK-hyppykisassa, kisa meni meiltä tädellisesti, voitimme kisan nolla tuloksella. Olo oli tosi MAHTAVA, kisa meni joustavasti ilman ongelmia, Minni oli kenties hiukan normaalia "vaisumpi", joten ehdin itse hyvin ohjaamaan sitä. Kisat oli muutenkin järjestetty todella loistavasti, kaikki pelasi, hyvä päivä.
5.11.05
Olimme JAU:n järjestämässä kisassa Mäntsälässä.Lähdimme ajoissa kisapaikalle, lämmittelin Minnin läheisellä hiekkatiellä ja laitoin Minnin asunto-autoon odottamaan kun lähdin itse tutustumaan rataan. Hain Minnin autosta vasta kun rataantutustuminen oli ohi, SE oli pahin virheeni, koska kisa järjestettiin maneesilla eikä Minni ollut käynyt aiemmin sellaisessa paikassa, joka oli täynnä ihania uusia tuoksuja. Lähtönumeromme oli 9. joten aika jäi vähäiseksi tutustua uuteen ympäristöön. Minni nuuhki kuin ajokoira ympäriinsä, tuoksut veivät kaiken huomion. Startti lähti hyvin liikkeelle mutta muutaman kerran hajut maassa tempaisivat mukaansa. Kepeille mentäessä häntä heiluen,kuono maassa tuli ohitus, samoin A-esteeltä hajut jäivät maahan ja Minni hyppäsi takaisin haistelemaan, tuli kielto, Sitten itselläni selkeä ohjausvirhe ja hypyltä ohitus, jälleen kielto. Matka maaliin sujui sitten mukavasti ja luulin maalissa että saisin -15 virhettä. Mutta saimmekin hylätyn koska virheet olivat kieltoja, kolmesta kiellosta kun tulee hylätty. Olin ratasuoritukseen kuitenkin tyytyväinen, sieltä löytyi paljon hyviä hetkiä. Katsoin kotona videolta hidastettuna kisan enkä voi kuin todeta että Minnillä on mainio hajuaisti ja sen on mielettömän utelias, viehkeä veitikka, meillä oli kivaa hyvin järjestetyssä kisassa.

3.11.05
Jihuu, tänään olemme saaneet omat kotisivut avattua, kiitos pojalleni Mikolle kun on työstänyt sivut. Minnin juoksuaika on ohi ja pääsemme taas harkka normaalisti. Tänään menemme Purina Areenalle harjoittelemaan, meillä on kausikortti talveksi Areenalle. Lauantaina menemme kisaamaan Mäntsälään, Mini 1 koiria on siellä mukana 20.

17.10.05
Aamuisen mestälenkin jälkeen suuntamme Minnin kanssa yhdessä kohti toimistoa, missä Minnillä on oma tuoli jossa se ottaa päivänokoset. Tänään emme lähde illalla KAT:n treeneihin, koska Minnillä on juoksuaika. Tulevan viikonlopun kisatkin jäävät väliin.

3.11.05
Jihuu, tänään olemme saaneet omat kotisivut avattua, kiitos pojalleni Mikolle kun on työstänyt sivut. Minnin juoksuaika on ohi ja pääsemme taas harkka normaalisti. Tänään menemme Purina Areenalle harjoittelemaan, meillä on kausikortti talveksi Areenalle. Lauantaina menemme kisaamaan Mäntsälään, Mini 1 koiria on siellä mukana 20.

17.10.05
Aamuisen mestälenkin jälkeen suuntamme Minnin kanssa yhdessä kohti toimistoa, missä Minnillä on oma tuoli jossa se ottaa päivänokoset. Tänään emme lähde illalla KAT:n treeneihin, koska Minnillä on juoksuaika. Tulevan viikonlopun kisatkin jäävät väliin.