Etusivulle
Usko ja kuuliaisuus

Tutustu uusiin Eduskuntavaali 2011 -sivuihini osoitteessa www.mikaebeling.fi

Usko ja kuuliaisuus


Kuuliaisuus

Mika Ebeling

Jumala on luonut ihmisen oman rakkautensa kohteeksi toteuttamaan Hänen tahtoaan. Pelastuksen syntinen ihminen saa lahjaksi turvautumalla Jeesukseen Kristukseen. Syntien kahleissa ollut ihminen on päässyt vapaaksi.

Jumalan tahto on, että synneistä vapautettu ihminen eläisi kutsumuksensa arvon mukaisesti. Jumala on kärsinyt, jotta me saisimme anteeksi. Raamatun Sana oppaanamme ja Jumalan Pyhä Henki voimanamme meitä kutsutaan kulkemaan kaitaa elämän tietä.

Jumalan tahto on, että jokainen ajatuksemme olisi kuuliainen Hänelle. Vaikka matkantekomme täällä synnin maassa jää vajavaiseksi, ei meidän tule tarkoituksella antautua synnin palvelukseen.

Raamattu sisältää vaikeasti yhteensovitettavat opetukset armon kautta pelastumisesta ja synnin harjoittamisen turmiollisuudesta. Monet ovat nähneet nämä vaihtoehdoiksi ja päättäneet uskoa armon kautta pelastumiseen, sillä se tuntuu mukavammalta. Raamattu on kuitenkin kokonansa totta. Tarvitaan kuitenkin syvällisempää hengellistä ymmärrystä, jotta ymmärrämme, miksi uskovallekin ihmiselle synnin harjoittaminen on turmiollista.

Olennaista on ymmärtää, että me pelastumme armosta uskon kautta ja että tämä usko ei ole oma tekomme, vaan Jumalan Pyhän Hengen työtä. Jeesus onkin sanonut: "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt". Toisin sanoen ihminen ei luo, eikä ylläpidä pelastavaa uskoa itsessään. Jos nyt armosta pelastettu ihminen alkaa sillä tavalla ehdoin tahdoin harjoittaa syntiä, että Pyhä Henki pahastuu ja poistuu hänestä, sillä samalla kellonlyömällä poistuu myös pelastava usko. Näin siis synnin kanssa ei armahdetunkaan tule leikitellä.

Sivun alkuun