FIN* Milkkis

 

Etusivu

 

***Meillä ei ole tällä hetkellä pentuja ***

 

********************************************************

 

 

Tietoja Milkkiksen ensimmäisestä pentueesta...

 

4.7.2006

Kaikki pennut on varattu!

Viiru synnytti sunnuntaina 23.4.2006 8 burman pentua. Nyt kaikkia pentuja odotetaan jo kovasti uusissa kodeissa. Pennuista yksi muuttaa Vaasaan, yksi Tampereelle ja loput jäävät eteläiseen Suomeen. Uusia kuvia pennuista pentukuvagalleriassa.

 

18.6.2006

Pennut 8 viikon vanhoja

Enää pentuja ei tunnu pidättelevän mikään. Ne ovat tutustuneet jo joka koloon asunnossa. Emon opetukset näyttävät menevän hyvin perille ja pennut muistuttavat jo olemukseltaan ja liikkeiltään paljonkin aikuista kissaa. Vaikka arviointikyky välillä vauhdissa pettää, ovat pennun varovaiset askeleet kadonneet. Hypyt ja hyökkäysharjoitukset hoituvat yltiöpäisellä itseluottamuksella. Kahdeksasta pennusta enää yksi tyttö on vapaana, Milkkis Zinc, joka on kovin hurmaava pikkuneiti. Muita jo odotetaan tulevissa kodeissa. Kuvia noin seitsemän viikon vanhoista pennuista pentukuvagalleriassa täällä.

 

4.6.2006

Pennut 6 viikon vanhoja

Tänään pienet täyttivät kuusi viikkoa. Päivät kuluvat telmiessä ja välillä sohvalla nukkuessa. Syömiseen ei enää käytetä paljon aikaa, kun pakastettu sei, jauheliha ja kissanruoka katoavat lautasilta hetkessä. Kaikki pennut ovat jo sisäsiistejä ja kiipeilevät näppärästi joka paikassa. Altavastaajana aloittanut poika on nyt päihittänyt kaikki tytöt

ja on jo pentueen suurin. Kuvia reilun viiden viikon vanhoista pennuista pentukuvagalleriassa täällä.

 

 

 

16.5.2006 (update 19.5.2006)

Pennut 3 viikon vanhoina

Pennut ovat nyt ylittäneet kolmen viikon iän ja ylittävät sujuvasti jo pentulaatikon reunatkin. Ne tepastelevat huojuvin askelin ympäri huonetta emon seuratessa niitä huolestuneena. Nyt näyttäisi siltä, että vain kaksi pennuista osoittautuu suklaan värisiksi. Molemmat suklaat tytöt, kolme lilaa tyttöä ja poika on jo varattuja, mutta vielä on pari tyttöä varattavissa. Pennut saivat juuri nimet, jotka juontavat juurensa alkuaineista. Uusia kuvia  pennuista löytyy pentukuvagalleriasta täältä.

 

 

9.5.2006

Pennut 2 viikon vanhoina

Kaikilla pennuilla on nyt silmät auki ja jalatkin alkavat vähitellen kantaa. Kauaa ei emo saa uteliasta jälkikasvuaan pysymään pentulaatikossa. Jo useampi pennuista on alkanut kurkkia laidan yli. Pentujen luonteen lisäksi alkavat myös niiden oikeat värit näyttää merkkejään. Lisää kuvia noin kahden viikon vanhoista pennuista täällä.

 

 

1.5.2006

Pennut viikon vanhoina

Pennut kasvavat kovaa vauhtia ja otteet taistelussa nisistä kovenevat. Kaikki pennut tuntuvat silti saavan hyvin osuutensa emon maidosta ja huolenpidosta. Lue lisää

 

 

28.4.2006

Pentujen ensimmäiset päivät

Suuren pentueen vaatima kova työ on tainnut paljastua Viirulle. Kahdeksan pennun imettämiseen kuluu käytännössä sen koko aika kellon ympäri. Lisäksi Viiru on kovin tarkka siitä, että pennut pysyvät kaikki tiiviissä sumpussa sen vierellä. Kuvia muutaman päivän vanhoista pennuista täällä.

 

 

Pentujen vanhemmat

Pentujen vanhemmat ovat Oliivian Milkshake (bur c/lila) ja Kaamoksen Sepe (bur b/suklaa).

 

 

 

 

emä: FIN*Oliivian Milkshake (alias Viiru)

s. 19.02.2005

Omistajat: Virpi Lehtisaari & Markus Korhonen

Viirun vanhemmat: GIC Oliivian Christata (Bur a) ja PR&IC Ilsvikøra´s Amoroso (Bur b)

 

 

 

 

isä: FIN*Kaamoksen Sepe (alias Werneri)

s. 30.3.2005

Omistaja: Tiina Marttinen

Wernerin vanhemmat: CH A`brain Kumi Na Moja (bur a) ja Nebula`s Cepheus (bur d)

 

 

 

Kasvatuksesta

 

Tavoitteenamme on kasvattaa ennen kaikkea terveitä ja hyvänluontoisia mutta myös ulkoisesti rodunomaisia burmia.

Pennut luovutetaan kissaliiton sääntöjen mukaisesti 12 viikon ikäisinä, madotettuina, rokotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina.

 

Astutuksessa olemme käyttäneet terveitä FIV ja FeLV negatiivisiksi todettuja kissoja, jotka on näyttelyissä todettu rotuominaisuuksia hyvin vastaaviksi burmiksi.

 

Pennut rekisteröidään Suomen kissaliiton vaatimukset täyttäen. Vaatimuksiin kuuluvat mm. seuraavat asiat:

-Kasvattajan eli siitosnaaraan ja siitokseen käytetyn uroksen omistajan on molempien oltava jonkin SRK:n alaisen rotukissayhdistyksen jäseniä.

-Siitokseen käytettyjen kissojen on molempien oltava SRK:n hyväksymällä tavalla rekisteröityjä rotukissoja.

-Kasvattajalla tulee olla FIFe:ssä rekisteröity ja SRK:lta lunastettu kasvattajanimi ja lisäksi kasvattaja on allekirjoittamallaan kasvattajasitoumuksella sitoutunut noudattamaan SRK:n sääntöjä. Siitokseen käytettävän uroksen omistajan on myös sitouduttava noudattamaan SRK:n sääntöjä allekirjoittamalla siitosuroksen omistajan sitoumus ennen uroksen käyttämistä siitokseen.

-Siitokseen käytetyillä kissoilla pitää molemmilla olla eläinlääkärin todistus siitä, ettei niillä ole napatyrää. Jos kissaa käytetään siitokseen useammin kuin kerran, siltä vaaditaan näyttelystä avoimen luokan excellent-arvostelu tai kolmella sen jälkeläisellä on oltava avoimen luokan excellent-arvostelu. Uroksella pitää lisäksi olla eläinlääkärin todistus siitä, että sen molemmat kivekset ovat asianmukaisesti laskeutuneet.

-Kasvatukseen käytettävien kissojen tulee olla tunnistemerkittyjä mikrosirulla tai tatuoinnilla

 

 

 

 

Uutiset

Viiru ja Pesonen

Pennut ja kasvatus

   Pentukuvagalleria

Kuvagalleria

Burma

Linkit