Ipsitilla Ruokinnan sietämätön keveys

Rafaelon kiusaus

Arbiter Rafaelon nimikkoruoka – tunnetuin

suomalaisten kissojen kotiruoka – ison kissaperheen murkinaksi muokattuna

- 8 dl vettä

- 4 dl kaurahiutaleita

- 200–300 g jauhettua maksaa (pennuille vähän tai ei ollenkaan); maksan voi jättää poiskin

- 7–8 kananmunaa

- 5½ kg tavallista nautajauhelihaa (ei paistia, koska rasva on tarpeen)

Voit lisätä 4 rkl luujauhoa (saa apteekista), mutta se ei ole tarpeen, jos annat Pirskatti-tabletit ohjeen mukaan.

Älä koskaan lisää sipulia kissojen ja koirien ruokaan, koska se on vaarallista niille.

Koko iso erä paistuu nokkelasti kahdella pellillä (6 mureketankoa) kiertoilmauunissa noin 50 minuuttia 175 asteessa. Paistos pakastetaan sopivina annoksina.

Voit kokeilla reseptiä aluksi pienemmillä määrillä. Säilytä ainesten suhteet oikeina!

Tarpeet koottuna pöydälle. Ns. tavallinen naudan jauheliha sisältää rasvaa 10 - 12 %. Kun ostat kerralla ison annoksen, kauppa jauhaa sen erikoisesti juuri sinulle. Se on taatusti tuoretta, ja lisäksi voit osan pakastaa pikkuannoksina raakana syötäväksi. Huomaa, että pöydällä on myös Pirskatti-purkki (Orionin Aptus-sarjaa) muistutuksena siitä, että kotiruokaa syövän kissan vitamiineista on huolehdittava.

Ainekset sekaisin isossa kattilassa!

Mureketaikina leivotaan isoiksi tangoiksi uunipellille.

Tämän näköisiä ne ovat uunista tulleina. Jäähdytetään nopeasti ja pakastetaan kerta-annoksiksi.

Annos murennetaan haarukalla tai sormin lautaselle. Hyvä puoli on se, että mureke ei heti kuivu lautaselle eikä pilaannu. Kissa on maistelija, joten se palaa lautaselle useita kertoja päivän mittaan, kun olet töissä. Kuvan vanha kissa voi erinomaisesti, kun pistelee kotoisia ruokia poskeen.