Ensimmäisen luokan syksyllä istutimme koulun lähiympäristöön kaksi pientä kuusen tainta, mutta ne joutuivat aika nopeasti ilkivallan kohteeksi. Sinnikkäästi istutimme seuraavana syksynä kolme uutta tainta. Pitkin syksyä kävimme tarkastamassa, että ne olivat paikoillaan ja voivat hyvin. Joulun jälkeen huomasimme, että yksi taimi on kadonnut ja toinen on katkaistu latvastaan. Kun maa sulaa, tiedämme paremmin, kuinka taimet selvisivät talvesta. Vain yksi taimi selvisi ehjänä ohikulkijoilta.

Nyt yritämme kasvattaa männyn taimia. Jokainen oppilas kylvi 10.3 neljä pienen pientä männynsiementä multaan puolen cm:n syvyyteen. Viikon päästä mullan pinnalle putkahteli hentoja alkeisvarsia. Tässä vaiheessa on tärkeää, että multa ei pääse kuivumaan ja siksi kylvölaatikot on peitettynä. Sirkkalehdet puhkeavat noin 3-4 viikon päästä kylvöstä.

Taimet kasvoivat nopeasti sateenvarjon näköisiksi ja sitten  - kaatuivat. En ollut ottanut varoitusta liian vahvasta mullasta tosissani. Nyt ovat viimeiset siemenet laihemmassa maassa ja juuri nousemassa mullan pintaan.

 Nyt tilanne on taas sama kuin aikaisempien taimien alkujen kanssa eli ne alkavat kaatuilemaan. Tämä projekti opetti ainakin sen, että puun taimien kasvatus ei ole kovin helppoa puuhaa.  On vaikea sanoa, oliko syynä edelleen mullan laatu, kasteluvirhe tai jokin muu syy.