Runebergin tortut. Askartelimme oikeisiin muffinivuokiin runebergin tortut. Korkeutta torttuihin saatiin styroxympyröillä, jotka päällystettiin ruskealla silkkipaperilla. Vadelmahillo tehtiin punaisista silkkipaperimytyistä ja sokerivesikuorrutus paksusta villalangasta. Uunipeltinä on musta kartonki. Syötävistäkin tortuista pääsimme nauttimaan. Home
RUNEBERGIN TORTUT
150 g rasvaa
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl jauhettua mantelia
1 dl murennettuja piparkakkuja tai
  korppujauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
  Koristeeksi
  vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
pari tl vettä
tai valmista sokerivesikuorrutusta
   
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää
munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat
aineet sekaisin ja lisää seos taikinaan. Jaa taikina
paperivuokiin. Kypsennä +200-asteisessa uunissa
13-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuorrutus valmistetaan sekoittamalla tomusokeriin
vettä hyvin pienissä erissä. Pane jokaisen tortun
keskelle nokare vadelmahilloa. Pursota hillon
ympärille sokerivesikuorrutusta renkaaksi.