Satu oli yllättävä. Kun aloitin sadun kirjoittamista lapsen sanelun mukaan, luulin, että tässä kerrotaan se vanha tuttu satu.

OLIPA KERRAN KOLME PUKKIA, JOTKA YLITTIVÄT SILTAA, JONKA ALLA OLI PEIKKO.  HÄN OLI TOSI NÄLKÄINEN. JA SITTEN TULI PIKKUPUKKI. PEIKKO SANOI: KUKA SIELLÄ? JA PIKKUPUKKI SANOI ETTÄ ÄLÄ TULE. SITTEN TULI TOINEN PUKKI, JOKA OLI ISOMPI. PEIKKO SANOI: KUKA SIELLÄ? SITTEN TULI KAIKISTA SUURIN PUKKI. HÄN TULI KAIKISTA ISOIMMALLA AUTOLLA. JA SITTEN HÄN SANOI: MINÄ TULEN SYÖMÄÄN. KAIKISTA ISOIN PUKKI SANOI: TULE VAIN. JA SITTEN HÄN SYÖTTI HÄNELLE BETONIA.

Tämä satu keksittiin sadutuksen aikana.

ANKKA SÖI SUDEN JA SITTEN ANKKA HAKI LISÄÄ RUOKAA. JA SITTEN  HÄN SÖI MAHAN TÄYTEEN LIHAA. JA SITTEN HÄN HAKI VIELÄ LISÄÄ PORSASTA. SITTEN HÄN MATKASI JUNA-ASEMALLE JA SITTEN HÄN MENI AAVIKOLLE. SITTEN HÄN MATKASI TAAS POHJOISEEN. SITTEN HÄN TAPASI LUMIUKKOJA. HÄN TAPASI LUMIUKKOPERHEEN. HÄN TAPASI MONIA LUMIUKKOPERHEITÄ. JA SITTEN HÄN TAPASI JÄTTILUMIUKON. SITTEN HÄN MATKASI TAAS ETELÄÄN. SIELLÄ OLI PALJON PALMUJA. SITTEN HÄN NÄKI ETELÄSSÄ LEHMIÄ. SITTEN HÄN TAPASI TOISEN ANKAN JA VIELÄ MONIA ANKKOJA. SITTEN HÄN TAPASI KOIRAN. JA SITTEN HÄN TAPASI SUSIA. JA SITTEN HÄN TAPASI MONIA PALMUPERHEITÄ. LOPPU.

Tämäkin satu keksittiin sadutuksen aikana.

OLIPA KERRAN MAALARI, MIKÄ LÄHTI KAUPUNKIIN. SITTEN HÄN MAALASI TAULUJA. JA SITTEN HÄN MÖI NIITÄ. SITTEN HÄN LÄHTI UUTEEN KAUPUNKIIN. JA SITTEN HÄN TAAS MYI TAULUJA. SITTEN HÄN LÄHTI ULKOMAILLE. HÄN MENI LENTOKONEELLA. SE MAALASI YHDEN TAULUN. SITTEN HÄN MAALASI TOISEN TAULUN JOSSA OLI ELÄINTARHA. SITTEN HÄN LÄHTI UUDESTAAN ULKOMAILLE. HÄN MENI KANARIALLE. HÄN MAALASAI DELFIININ. SITTEN HÄN PALASI SUOMEEN. SITTEN HÄN MAALASI KARTAN. SE OLI VENEKARTTA. SITTEN HÄN VÄHÄN AIKAA LUKI KIRJAA. SITTEN HÄN MENI ULOS. HÄN MENI KÄVELYLLE. SITTEN HÄN MENI SISÄLLE. SIIHEN SE LOPPU.

Vanha satu uusin sanoin.

OLIPA KERRAN PUNAHILKKA. SITTEN PUNAHILKKA MENI KOTIIN. JA SITTEN HÄNEN ÄITINSÄ SANOI HÄNELLE ETTÄ TUO MINULLE OMENAA. SITTEN PUNAHILKKA TOI HÄNELLE ISOÄIDIN OMENAN. SITTEN PUNAHILKKA TOI OMENAA JA VEI HÄNEN ISOÄIDILLE. SITTEN PUNAHILKKA TOI SEN ISOÄIDILLE JA ISOÄITI SANOI KIITOS. SITTEN OLI YÖ JA PUNAHILKKA NUKKUI. SITTEN TULI YHTÄKKIÄ SUSI JA HALUSI SYYÄ PUNAHILKAN. SITTEN OLI AAMU. SITTEN SUSI YRITTI VIELÄ SYÖDÄ PUNAHILKAN. SITTEN SUSI MENI PUNAHILKAN KOTIIN. ISOÄITI MENI POIS KODISTAAN. MENI TOISEEN PAIKKAAN. SITTEN SUSI YRITTI PIILESKELLÄ JA PIILESKELI PUNAHILKAN KODISSA. SITTEN SUSI YRITTI SYYÄ PUNAHILKKAA VIELÄ. JA SITTEN SUSI MENI ULOS JA YRITTI SYYÄ ISOÄITIÄ. JA SITTEN SUSI MENI PUNAHILKAN KOTIIN JA YRITTI TAAS SYYÄ PUNAHILKAN. SITTEN ISOÄITI TULI YHTÄKKIÄ KOTIIN. JA SITTEN PUNAHILKAN ISOÄITI SANOI: OI, MITÄ TÄÄLLÄ TAPAHTUU PUNAHILKKA?      

                                               Salama

Kilpailu alkoi kun Jasu Juntti tönäisi Salamaa ja Salaman auto korjattiin. Kunkku voitti. Kunkku sai kultaa. Silloin lumi sataa kun sitä ei korjattu se ei päässy kilpailuun.

Dumbo

Olipa kerran lentävä isokorvainen norsu nimeltään Dumbo. Se esiintyi sirkuksessa, jossa se hyppäsi palavasta talosta trampoliinille. Pienenä lokki toi sen äiti norsun luo. Kun Dumbo oli kasvanut vähän, sen äitiä piiskattiin. Myöhemmin sirkus matkasi junalla Ruotsiin, Tallinnaan.Ja myöhemmin sen äiti kuoli. Ja sillä oli hiiri kaveri.Loppu! 

Punahilkka ja susi

Olipa kerran punahilkka, joka asui aivan yksin. Hän menee kyläilemään mumminsa luo. Punahilkka keräsi matkalla paljon marjoja, kun hän oli perillä ja antoi marjat sanoi mummi: Kiitos. Ja sitten punahilkka kysyi miksi sinulla on noin isot korvat? Silloin isoäiti sano: Jotta kuulisin sinut paremmin, sitten punahilkka kysyi: Miksi sinulla on noin suuri nenä? –Jotta haistaisin sinut paremmin. Isomummi sanoi. –Miksi sinulla on noin iso suu? Punahilkka kysyi. –Jotta voisin syödä sinut! Mummi sanoi. Silloin punahilkka kysyi :- Oletko sinä susi? –Olen! Isoäiti sanoi. Ja hotkaisi punahilkan suuhunsa.

Kettu ja susi

Olipa kerran kettu joka meni kauppaan. Kettu osti makkaraa ja lihaa. Ketun nimi oli Sepe. Kettu näki suden ja he alkoivat heti tapella ruuasta. Susi voitti painin hetkessä!

                     Neljä kettua hiihtoretkellä                    

Olipa kerran neljä kettua hiihtoretkellä. Kaksi kettua kaatui lumihankeen ja kaksi kettua pysyi pystyssä. Ne nousivat ylös. Sitten ne jatko matkaa. Sitten ne pysähtyi syömään eväitä. Sitten ne tapasivat possun matkanvarrella. Ketut moikkasivat possua. Ketut kutsu possun kylään juomaan teetä ja syömään pullaa. Sitten ketut kutsuivat jopa enemmän kylään: norsun ja kirahvin. Sitten ketut kutsuivat vielä enemmän ja leipoivat kakun. Loppu

Kolme lintua

Olipa kerran kolme lintua ensimmäisen nimi oli Punanokka.toisen nimi oli Keltanokka kolmannen linnun nimi oli Harmaanokka. Harmaalintu meni etsimään ruokaa sitten Punanokka ja Keltanokka .Sitten ne menivät leikkimään, ne leikkivät hippaa ja sen aikaa kun Harmaanokka etsi ruokaa . Sitten ne menivät nukkumaan . Harmaanokka tuli ja Punanokka ja Keltanokka heräsivät. Sitten ne söivät ruokaa

Kettu

Olipa kerran kettu. Se meni metsästämään pupua. Kettu löysi valkoisen pupun. Se huomasi pienen letun. Se söi ensimmäisenä pupun. Sitten letun. Sitten se meni kotiin. Kotona kettu meni nukkumaan.

Olipa kerran pieni enkeli. Hän paistaa rinkeleitä, kun rinkelit olivat valmiit ne tippuivat maahan. Sitten pieni lapsi tuli ja otti rinkelin maasta. Hän söi sen. Hän meni laskemaan pulkkamäkeen. Ja kun hän oli pulkkamäessä laskemassa, hän laski hyppyristä. Taivaalla enkelit tekivät uusia rinkeleitä. Sitten kun ne olivat valmiit. Enkeli söi yhden rinkelin.

Sitten kun enkeli oli syönyt yhden hän tiputti yhden maahan. Se tupsahti pehmeästi lumihankeen. Sitten yksi tyttö huomasi, että maahan oli tippunut rinkeli. Sitten se tyttö söi sen rinkelin. Sitten hän sanoi ”tämä oli herkullista”. Sitten eräs tyttö kuuli ja tuli katsomaan. Sitten hän sanoi ”mikä oli herkullista”. Söin yhden rinkelin joka tippui taivaalta. Sitten tuli tö ja enkeli meni nukkumaan.

Punahilkka ja pupu

Olipa kerran punahilkka. Hän oli kodissaan ja hänelle tuli nälkä. Hän näki kodissaan pienen pupun. Punahilkka vei pienen pupun isoäidille. Isoäiti antoi pienelle pupulle ja punahilkalle ruokaa. Yhtä äkkiä tuli iso paha susi. Susi yritti koko ajan syödä Punahilkkaa ja isoäitiä. Susi ehti syödä kanin. Kun Punahilkka huomasi, että kania ei ole enää kodissa hänelle tuli surullinen mieli. Sitten kun isoäiti huomasi, että punahilkka on surullinen, hän antoi Punahilkalle karkkia. Punahilkka oli iloinen kun sai karkkia. Hän pyysi isoäidiltä kiitos. Silloin Punahilkka meni iloisella mielin kotiin.  

Eksynyt pikku susi

Olipa kerran susi joka eksyi metsään matkalla kotiin. Hän tapasi tytön jolla oli koira. Susi ei välittänyt tytöstä ollenkaan. Se oli söpö koira. Susi juoksi tyttöä karkuun toiseen metsään. Susi löysi metsästä mökin joka oli pieni ja vanha. Susi meni mökkiin ja hän tapasi siellä parhaan kaverinsa. Sen karhun nimi oli Kiki. Kiki muisti missä susi asui ja auttoi suden takaisin kotiinsa. Hän pääsi kotiin ja näki äidin ja isän pitkästä aikaa. Hän juoksi suoraan heidän syliinsä. Sudella oli syntymäpäivä seuraavana päivänä. Susi täytti kuusi vuotta. Tuli iso hunajakarhu pöytään syömään hunajakakkua heidän kanssaan. Susiperhe meni nukkumaan. Ne elivät onnellisina loppuun asti.

Aku Ankan väärä päivä

Olipa kerran Aku ankka. Aku ankka meni jalkapallokauppaan. Aku ankka osti siitä kaupasta pesäpallomailan. Aku ankalta jäi pesäpallo ostamatta. Sitten Aku ankka meni pelaamaan Hessun kanssa pesäpalloa. Sitten Hessu nukahti kesken pelin. Sitten Aku ankka raahasi Hessun Hessun kotiin. Sitten Aku ankka meni laiskottelemaan sohvalle. Sitten Aku nukahti, mutta sitten Hessu heräsi. Sitten Hessu soitti ambulanssin. Sitten Aku ankka heräsi, juuri kun lääkäri tuli. Sitten lääkäri tuijotti Aku ankkaa. Sitten Aku ankka lähti tuota pikaa lääkäriasemalta pois. Sitten lääkärit soittivat tuota pikaa poliisin. Sitten ne lääkärit sanoivat  poliisille: meiltä on kadonnut yksi potilas. Sitten poliisit veivät Aku ankan vankilaan.     

                                 Ei mikään

Olipa kerran pieni lumiukko. Se osasi puhua. Se laski pulkkamäkeä. Siellä oli hyppyri. Se laski siitä päältä. Sitten tuli kesä. Se suli ja tuli yksi tyttö. Ja se tyttö huomasi, että hän oli tehnyt sen lumiukon. Hän söi sen nenän. Hän juoksi kertomaan kavereille. Ja kaverit tuli katsomaan sitä. Sitten tuli uudestaan talvi. Ja ne teki sen lumiukon uudestaan. Ja teki sille kaverin jäästä. Ne meni pulkkamäkeen. Ne näkivät siellä monta lumiukkoa. Jokasella oli porkkananenä. Sitten ne kaikki suli. Loppu