FI KVA HK3 EK3 JK3 BH Musanterin Epeli "Eppu"
s. 30.03.01

B 1/1, silmät OK
AVO H

e. BH Musanterin Cinccu
i. Emma-Kaarinan Gonzales

Koiranet

 Eppu vaikutti omaan silmään pentueensa parhaalta, noin harrastuskäyttöä ajatellen. Niinpä se valikoituikin harrastavaan kotiin jo alun alkaen. Kaikki ei kuitenkaan aina käy niinkuin toivotaan ja suunnitellaan. Niinpä Eppu erinäisten vaiheiden jälkeen palasi Perttulaan "kaksivuotiaana paluumuuttajana".
Jonkin aikaa meni tutustuessa toisiimme ja ihmetellessä mitä herran kanssa oikein tehdään. Koska meillä tuolloin oli uroksen paikka auki, eikä siihen hätään ketään varteenotettavaa harrastajaa ollut tarjolla, päätimme että Eppu jää meille.
Nöyränä poikana Eppu sopeutuikin koiralaumaan, lapsiin ja koko hullunkuriseen perheeseen lähes heittämällä. Rita oli koiralauman pomo edelleen ja lapset saivat Epun kääntää vaikka solmuun mukisematta.

Koska Epulla oli jo pennusta tehty peltojälkeä, lähdettiin ensin kokeilemaan metsäjälkeä. Treenejä ja kisoja oli Jarkon kanssa harvakseltaan, tällä hetkellä tuloksena JK2.
Pikkuhiljaa alettiin myös hakuharjoitukset, hyvin harvalla tahdilla ja kuulostellen niinikään.
Koska jo aikaisemmin hyviä kokemuksia ns yhteisistä harrastuskoirista, päätettiin nytkin jakaa osiot niin että Jarkolle jäin tottiksen treenaaminen ja minulle maasto. Ilmaisutavaksi valittiin haukku, koska siitä koiralla oli jo jonkinlainen käsitys.

Niinhän siinä kävi, että kun alun ihmettelystä päästiin eteenpäin, niin nälkä kasvoi syödessä. Keväästä ´07 on hakua treenattukin säännöllisemmin ja tavoitteellisemmin, vaihdettiin myös Epun ohjaus kokonaan minulle... aika näyttää jäädäänkö tämänkin mopen kanssa vaan "voittajakoulariin" vai saadaanko aikaiseksi jotain enempi.

Luonteeltaan Eppu on kiltti ja sopeutuvainen, kovuus jää varmastikin kohtuulliseen. Vilkkaus ja tekemisen halu vievät kuitenkin eteenpäin. Treenien edetessä on myös näyttäytynyt, että koira pystyy menemään yli joistain opituista huonoistakin käyttäytymismalleista, kun harjoittelu vaan systemaattista ja reilua.
Jossain mielessä Eppu vaikuttaakin ihanteelliselta ns. urheilukoiralta. Treenata voi paljon ilman vireen laskua, on innokas mutta pysyy kumminkin hanskassa. Kaikenkaikkiaan "Herra-Hiiri" on hyvin erilainen kuin mikään aiemmista koiristani, mutta sehän tästä koirankouluttamisesta niin mielenkiintoista tekeekin.

 

 

 


 

    

Webdesing: Saara Leinonen                           © Heidi Helin P. 0400 900 821 - Jarkko Johansson P. 0400 706 419 -    - e-mail: musanterin@kolumbus.fi