Etusivu Esittely Koirat Pentuja Kasvatit Kuvia Uutiset VieraskirjaEsittely  

Kuka minä sitten olen?
Nimi on Heidi Helin, syntynyt -65. Hiukset ruskeat ja silmät vihreät.
Kotona on avomies Jarkko ja kolme lasta; Meeri-90, Siiri-93 ja Simo-00.  Nuoresta saakka olen melkein aina ollut eläinten kanssa jollain lailla tekemisissä mm. töissä hevossiittolassa ja kymmenen vuotta maatalouslomittajana. Lehmäallergian vuoksi oli kuitenkin vaihdettava "duunia". Opiskelin lähihoitajaksi ja valmistumisestani -01 lähtien olen työskennellyt päihdehuollon ohjaajana, oma ala taisi löytyä… Opiskelukärpäsen puraisemana aloitin syksyllä -04 työn ohella opiskelemaan sosionomi/ diakonin tutkintoa. Tällä hetkellä siis menossa tiukka 3,5 vuotta.

Koirat ovat kuuluneet elämääni koko ajan 15- vuotiaasta lähtien, jolloin pitkällisen kinuamisen jälkeen sain ensimmäisen oman koirani, beagle "Ressun". Koira sattui olemaan ns. metsästyslinjainen ja arvatenkin edessä oli erinäisiä ongelmia kovapäisyyden ja riistavietin vuoksi. Muutimme sitten Ressun kanssa aikanaan omaan kotiin, jonne seuraavina vuosina majoittui sekalainen joukko muitakin eläimiä; kissoja ja koiria.  

80- luvun loppupuolella tutustuin samassa talossa asuvaan "susikoira-tyttöön", ja hänen myötään sain ensi kosketuksen pk-touhuihin. Hakuharrastajat olivat tuolloin vielä pieni joukko ja tottiksen harjoittelu totisempaa touhua kuin tänä päivänä. Metsässä istuttiinkin välillä aamusta iltaan pähkäilemässä koirien ongelmia. Vaikkei osaavaa ohjausta aina ollut, niin intoa riitti senkin edestä.
Ja kantapään kautta tuli opittua monta asiaa.

Rottisten kanssa aloin puuhailla -90, jolloin ostin ensimmäisen rottweilerini Sasminan. Taisi olla sattumallakin merkitystä siinä, että ensimmäinen palveluskoirani oli juuri rottweiler. Varsinaisena kriteerinä itselläni kun oli vain se, että koiran piti olla palveluskoira, että pääsisi kilpailemaan.
Miina on tainnutkin opettaa minua koiristani kaikkein eniten, vaiheistamme voit lukea lisää omat koirat linkin alla.

Tällä hetkellä on kolmas oma rottis menossa ja seuraavan hankkiminen kohta ajankohtaista; Riitta on jo 9 vee ja kilpailut alkaa olla kilpailtu. Väliin on mahtunut yksi sakemannikin, joka piti valitettavasti lopettaa, sillä sen kolmosen kyynärät vaivasivat sitä liikaa.
Rottweilereiden suhteen olen ollut todella onnekas, vaikka tietysti kysymys on ollut muustakin kuin pelkästä onnesta… kaikki ovat olleet luustollisesti terveitä ja päänupiltaan sellaisia ettei PK-harrastaminen ole niihin tyssännyt.  

Näyttelyissä on käyty jonkin verran, mutta pääasiassa harrastukseni on ollut PK-toimintaa ja pienimuotoista koirankasvatusta. Kilpaillut olen haussa, suojelussa, jäljellä, tokossa ja raunioilla; välillä paremmalla välillä huonommalla menestyksellä.
Ensimmäisessä, ja tähän asti ainoassa, jälkikokeessa koira löysi kepit, mutta hävitin niistä itse puolet metsään kun sadetakin taskun sauma oli sateessa auennut!

Muuten olen toiminut kehäsihteerinä, ylitoimitsijana, ratamestarina jne.
Sekä tietysti yhdistystoiminnassa; SRY-alaosaston hallituksessa, paikallisen koirakerhon hallituksessa, PK-jaoksen vetäjänä, erilaisissa toimikunnissa ja luottamustehtävissä jne.

Viime aikoina olen keskittynyt lähinnä omien koirieni ja kasvattieni pienimuotoiseen treenaamiseen, sikäli kun työ, perhe ja opiskelu antaa myöden?Webdesing: Saara Leinonen                           © Heidi Helin P. 0400 900 821 - Jarkko Johansson P. 0400 706 419 -    - e-mail: musanterin@kolumbus.fi