SchH1 HK3 BH Wolfrock's Banni "Ralli"
s. 22.04.07

B/B 0/0

e. Bacteroides Ulriika
i. Yasko vom Prielberg

Koiranet


Kuvaaja: Jaana Tilus

Susikoiran hankintaa olikin sitten suunniteltu pitkään ja hartaasti, vuosien ajan. Yksi ehdokas oli muutama vuosi sitten, mutta silloin homma kaatui terveysongelmiin. Sopiva pentu löytyi sitten vähän yllättäin, vieläpä samalta paikkakunnalta.
Kun toukokuussa sain kotoa puhelun, että nyt olisi se susikoira sitten tulossa, en ensin ollut asiasta järin innostunut. Mielessä pyöri lähinnä "pissa-kakka-ralli" jolta oli jo hetken saanut säästyä.

Jarkko oli etukäteen iskenyt silmänsä pentueen suurimpaan narttuun, "möhkö-marttaan". Itse katselin toisia juoksevampia sisaruksia, kun Ralli vaan kaivoi poteroa kukkapenkkiin.
Jokin siinä Rallissa kumminkin oli ja tänne se valikoitui. Liekö sitten kohtalon sormikin pelissä, kun edellä valintajonossa ollut otti toisen pennun, ja se mieluisin jäi Jarkolle. Ja kyllä oli Ralli hyvä ja oikea valinta tähän taloon. Ei hätkähdä pienistä eikä piipitä turhasta.

Kesä -07 kului lähinnä kasvaessa ja peltojäljellä plus tottiksen alkeita opetellen. Loppukesästä aloitettin hakutreenit hyvällä menestyksellä. Aluksi vanhanaikaisella menetelmällä eli vain maalimieskontaktia luoden ja etsintään keskittyen. Syksystä otettiin mukaan rullaharjoittelu, missä edennytkin vauhdilla. Nyt keväällä -08 ollaan vaiheessa jossa muutama valmiskin otetaan silloin tällöin, kun treenit hyvin pohjustettu. Eipä ole koirasta juuri moitteen sanaa tähän mennessä löytynyt; hakukoulutus on edennyt suoraviivaisesti ja ongelmitta.

Suojelun suhteen kaikki vaikuttaa oikein lupaavalta tällä hetkellä. Koiran kehitystasoa on kokeiltu muutamaan otteeseen, ensimmäisen kerran itsenäisyyspäivän bacteroides-leirillä ja sen jälkeen muutamaan otteeseen kevään aikana. Mitään varsinaista treenattavaa ei ole tullut esille; on kiihkeä, saalistaa ja puree hyvin. Onkin siis jääty odottamaan koiran kasvamista, että päästään varsinaisesti treenaamaan. Säännölliset treenit nyt kesällä -08 tarkoitus aloittaa. Varsinaisen suojeluharjoittelun alkaessa hakuharjoittelu luultavasti harvenee tai jää tauolle.
 


Kuvaaja: Jaana Tilus
2011

 

    

Webdesing: Saara Leinonen                           © Heidi Helin P. 0400 900 821 - Jarkko Johansson P. 0400 706 419 -    - e-mail: musanterin@kolumbus.fi