SchH2 HK3 JK1 BH Musanterin Barbarix "Ripa"
s. 11.05.1994-2000

A 0/0

e. HK3 TK2 Sasmina
i. Muzz-Armys Gay Lord

Koiranet

 

Jo pentukarsinassa Ripa pisti silmään terhakkuutensa vuoksi. Tuolloin päätin tehdä hieman poikkeuksellisen ratkaisun ja sijoitin urospennun ystävälleni.
Yhteistä säveltä ei kuitenkaan löytynyt ja Ripa palautui minulle vuoden ikäisenä.

Jarkolle Ripa siirtyi harrastuskoiraksi -95 ja alusta lähtien koiraa oli tarkoitus kouluttaa suojeluun. Ripalla saatiinkin -98 SchH 2 suoritettua, jonka jälkeen suojelukoulutus jäi tauolle ajanpuutteen vuoksi.
Tämän jälkeen käytiin metsäjäljellä muutaman kerran tuloksena JK1. Pellolla tehty jälkikoulutus oli melko helppo siirtää metsään.
Vannoutuneena hakuihmisenä (ja tekemisen puutteessa ??) alkoi sormeni taas syyhyämään tämänkin koiran kohdalla. Koulutettu, vilkas ja miellyttämisenhaluinen koira jolle noutaminen mieluista… siitähän saa vähällä vaivalla hakukoiran?
Niinpä Ripakin saavutti -99 HK3 tunnuksen ykköstuloksella.

Luonteeltaan Ripa oli luonnetestituomarin arviointia siteeraten "erittäin vilkas ja erittäin taistelutahtoinen", joten kouluttaminen ei vaatinut mitään poppakonsteja. Joskin tällainen yhdistelmä rottweilerilla ei ihan rotumääritelmän mukainen. Ja voi aiheuttaa ongelmia myös normaalielämässä, mikäli koira ei ole hyvin hanskassa. Voikin sanoa, että Ripa oli aina valmis kuin sotilaspoika, vaikkei aina itsekkään tiennyt mihin!

Jossain vaiheessa normaali perhe-elämämme alkoi muodostua mahdottomaksi, kun kotonamme asui kaksi urosta ja kaksi narttua, jotka eivät tulleet toimeen keskenään. Pitkän yrittämisen jälkeen, jolloin koirat elivät eristettyinä "eri joukkueissa", päätimme luovuttaa ja Ripa lähti eläinlääkäriin viimeiselle matkalleen.
Myös toinen narttu muutti tuolloin eri osoitteeseen.
Vaikka ratkaisut tuolloin olivat äärimmäisiä, ovat ne näin jälkeenpäin katsellen osoittautuneet täsmälleen oikeiksi.


 

    

Webdesing: Saara Leinonen                           © Heidi Helin P. 0400 900 821 - Jarkko Johansson P. 0400 706 419 -    - e-mail: musanterin@kolumbus.fi