KORATIN FIFE-STANDARDI

Yleistä Olemus Valpas vaikutelma
  Koko Keskikokoinen
Pää Muoto Edestä katsoen sydämenmuotoinen, siinä on hyvin leveyttä silmien välissä ja yläpuolella; Kulmat muodostavat sydämen ylemmät kaaret ja kasvojen sivut kaartuvat pehmeästi alas leukaa kohti täydentäen sydämenmuodon. Kuonon "pinch" on ei-toivottava.
  Nenä Pituus hyvässä suhteessä kasvoihin, profiilissa lievä "stop". Nenänpää ja kirsi kaartuu hieman alaspäin (kuten leijonalla)
 
Leukaperät
Kuono-osa
Leuka
Leukapielet ja leuka vahvat ja hyvin kehittyneet muodostaen hyvän tasapainon profiiliin nähden ja täydentäen sydämenmuodon. Kuono-osa ei ole teräväkärkinen tai neliskanttinen. Leuka ei ole heikko eikä luisu, mikä antaisi päälle terävän muodon.
Korvat Muoto Suuret, leveät tyvestä, hieman pyöristyneet kärjistä. Korvien sisäpuolet hieman ja ulkopuolet hyvin peittyneet erittäin lyhyellä ja ihonmyötäisellä karvalla.
  Sijainti Korkealla päälaella antaen valppaan vaikutelman.
Silmät Muoto Suuret, pyöreät ja hyvin avoimet, melko ylisuuret kasvojen kokoon nähden.
  Väri Loistavat ja ilmeikkäät. Loistavan vihreä väri on toivottava, mutta meripihkä hyväksytään pennuilla ja nuorilla aikuisilla 2 vuoden ikään asti.
Vartalo Rakenne Rakenteeltaan keskivahva mutta silti elegantti, lihaksikas ja notkea; voimakas, muttei raskasrakenteinen; painavampi kuin ulkonäkö antaa olettaa; selkä kaareva.
Jalat   Hyvässä suhteessa vartaloon; takajalat hieman korkeammat kuin etujalat.
  Tassut Soikeat
Häntä   Keskipitkä, paksumpi tyvestä ja kapenee kohti pyöristynyttä kärkeä.
Turkki Laatu Lyhyt tai keskipitkä, vartalonmyötäinen; Yksinkertainen turkki on kiiltävä ja hienolaatuinen. Turkilla on taipumus jakautua selkärangan päällä kissan liikkuessa.
  Väri Hopeansininen kaikkialla, ei varjostuksia tai tabbykuviointia; Valkoisia karvoja tai laikkuja ei sallita; Jokaisen karvan tulisi olla vaaleampi juuresta, sitten se muuttuu vähitellen tummemman siniseksi ja loppuu hopeanväriseen kärkeen; Mitä enemmän hopeaa sen parempi; Raajoissa, joissa turkki on lyhyempi hopea korostuu; Hopeanhohde vain päässä, jaloissa ja tassuissa on ei-toivottavaa.
Kirsu
 
 
Tumman siniharmaa tai laventeli. Vanhemmilla kissoilla tulisi hyväksyä hieman pigmentin puutetta.
 
Polkuanturat   Tumman siniharmaasta laventeliin vaaleanpunertavalla vivahteella. Vanhemmilla kissoilla tulisi hyväksyä hieman pigmentin puutetta.
VIAT JOTKA JOHTAVAT DISKAAMISEEN Turkku Mikä tahansa muu väri kuin hopeansininen.

PISTESKAALA

YHTEENSÄ   100 pistettä
Pää Muoto, nenä, posket ja kuono, leukaperät ja hampaat, otsa, leuka
korvien muoto ja sijainti
20
Silmät Koko, muoto ja sijainti 15
  Väri 5
Vartalo Muoto, koko, luusto
jalkojen korkeus, tassujen muoto
Hännän muoto ja pituus
25
Turkki Väri 20
  Laatu ja rakenne, pituus 10
Kunto   5