Historia

1988

Päkki Darts perustettiin 6.12.1988 Pyhtäällä, Purolassa, Pikon Kuppilassa. Aluksi kerhona aloittaneseen yhdistykseen liittyi perustamispäivänä 28 jäsentä, josta 8 valittiin hallitukseen. Ensimmäisenä puheenjohtajana toimi Arto Labbas. Samalla aloitettiin vieläkin pelattavat perjantaiset viikkokisat, jossa pelimuotona alussa oli 301 ja seuraavasta vuodesta lähtien 501.

1989

Vuoden 1989 syksyllä kerho ilmoittautui ensimmäisen kerran SM-liigaan. Samana vuonna kerho teki ensimmäisen investointinsa ja päätti hankkia kaksi taskulaskinta.

1990

Vuodesta 1990 lähtien Päkki Darts on maksanut ainakin osan SDL:n järjestämien kilpailujen osallistumismaksuista. Kerhoon oli myös hankittu omat pelipaidat, joita säännönmukaisesti oli käytettävä niin liigakisoissa, kuin SDL:n järjestämissä rankingkisoissakin. Päkki Darts siirtyi 1990 heittämään viikkokisat puoleksi vuodeksi myös Purolassa sijaitsevaan Baari Centrumiin. Samana vuonna vaihtui myös kerhon puheenjohtaja ja Ari Sissi on jatkanut siinä virassa vielä tänä päivänä. Myöhemmin Päkki Pub:in jatkaessa entisen Pikon Kuppilan tiloissa, heitettiin hetken aikaa Päkki Darts:in viikkokisoja kahdessa eri paikassa. Huomautettakoon tässä myös se tosiasia, että Päkki Pub lienee ainoa suomalainen kapakka joka on ottanut nimensä tikkaseurasta eikä päinvastoin niinkuin yleensä on tapana...

1991

Vuonna 1991 hankittiin uudet tikanheittoon soveltuvat pelipaidat. Päkki Darts sai avustusta Pyhtään Kunnalta, joka sijoittettiin SM-liigan maksuihin. Samana vuonna osallistuttiin ensimmäisen kerran myös naisjoukkueella SM-liigaan. 1991 oli myös Päkki Darts ry:n ensimmäinen vuosi. Viikkokisoissa ruvettiin jakamaan syyskuun alusta SDL-viikkopisteitä. Ensimmäinen Päkki Open järjestettiin 6.12.1991, joka oli samalla kerhon 3-vuotiskisa.

1992

Juniorimenestystä jopa EM-tasolla saavutettiin Päkki Dartsissa 1992 alkaen. Samana vuonna harkittiin SDL-ranking-kisan anomista, mutta asia jätetiin vielä siinä vaiheessa pöydälle. Liigassa kausi 91-92 toi ensimmäisen voiton naisjoukkueellemme, mutta nousukarsinnoissa nousu Mestaruusliigan jäi muutaman erän päähän. Liigassa jatkettiin yhden mies ja yhden naisjoukkuen voimalla. Kilpailuja järjestettiin silti muutama, sillä mukana oltiin Pyhtään Mestaruus- kilpailuissa ja vuorossa oli Päkki Open II.

1993

Viikkokisojen pelitapaa ja palkintosummia on pohdittu joka vuosi, niin myös vuonna 1993, jolloin lisättiin myös kaikennäköisiä pikku jippoja. Naisjoukkue voitti jälleen lohkonsa, mutta nousu kauden 92-93 SM-liigassa jäi taas niukasti haaveeksi. Liigaan osallistuttiin ensimmäisen kerran kahdella mies- ja kahdella naisjoukkueella. Kesällä pelattiin ensimmäinen haastejalkapallomatsi PyMo-tikkaa vastaan, joka on siis se toinen Pyhtääläinen Darts-seura. Huhtikuussa järjestettiin Aprillikisa ja Joulukuussa järjestettiin jo kolmannet Päkki Open-kisat ja miesten singelin voittaja kuittasi 1000 mk. Kerhosta oli myös päässyt edustaja WINMAU WORLD MASTER-kisaan, joka järjestetään vuosittain Lontoossa.

1994

Vuosi 1994 alkoi menestystä tulla myös miesrintamalla. Muutama hyvä rankingkisasijoittuminen ja Päkki Darts II:en kohtalainen sijoittuminen liigassa osoitti, että kerhostamme löytyy myös heittäjiä. Seuraavaankin kauteen lähdettiin kahdella nais- ja kahdella miesjoukkueella. Perinteikäs futismatsi oli ja meni, kuten syksyinen Päkki Open:kin, mutta kaikkein suurin paukku oli, että erään rankingkisajärjestäjän yllättävä vetäytyminen aiheutti sen, että Päkki Darts joutui järjestämään rankingkisan kahden viikon varoitusajalla. Hommasta selvittiin enmmän kuin kunnialla, erään nimeltämainitsemattoman näyttelijän ja TV-juontajan pojan kriittisistä kommenteista huolimatta...

1995

1995 oli vilkas vuosi. Kisoja pidetiin ja lisää anottiin. Miesten liigajoukkue selvityi 1-divisoonaan karsintaan saakka, mutta seuraava sarjaporras jäi edelleen saavuttamatta. Kesällä Päkki Darts:illa oli oma "juomateltta" Saaristolaismarkkinoilla Pyhtään Lököressä. Jalkapalloa pelattiin. Liigaa jatkettiin edelleen neljällä joukkueella ja miespuolella saatiin muutama A-kortin omaava vahvistus lisää.

1996

Päkki Dartsilla oli 1996 neljä A-kortin omaavaa miesheittäjää ja kolme A-naisheittäjää. (A-kortin saa kun kerää rankingpisteitä tarpeeksi, tässä tapauksessa pitää olla parempi kuin 5 % muista rekisteröidyistä heittäjistä). Kauden vaihteessa PyMo-tikan ja Päkki Dartsin yhdistyminen toi kerhoomme runsaasti uusia vahvistuksia. Muutenkin syksy meni varsin mukavasti; liigassa meni monilla kovaa ja muutama hyvä rankingkisamenestyskin kohtasi Päkkiläisiä mm. Erkki Siltala raivasi tiensä kakkospaikalle Suomen Cupissa. Syksyllä 1996 Päkki järjesti Kotkan Seurahuoneella Karjala Cupin, joka oli kauden 96 - 97 toinen ranking-kisa. Kisa keräsi 389 innokasta dartsin ystävää Kotkaan.

1997

1998

1999

2000

2001

2002

2003

2004

2005

2006

2007

2008

Vuosi 2008 oli yhdistyksen 20. toimintavuosi. Toiminnan runkona oli edelleen viikkokisatoiminta perjantaisin. SM-liigaan osallistuimme neljällä mies- ja kahdella naisjoukkueella.Kotiottelut heitimme Päkki pubissa ja vierasotteluihin korvasimme matkakustannukset.

Play Offeissa miehet kohtasivat ensimmäisessä pelissä Keski-Suomi Dartsin jolle tuli tappio 9-7 ja näin sijoitukseksi 5-6 Naiset kohtasivat ensimmäisessä pelissä Kartanon Tikkaklubin josta voitto 4-2. Toisessa pelissä Perämeri DC oli liian kova ja lukemat Päkin tappioksi 2-4. Näin sijoitukseksi 3-4 eli liigapronssia.

Kerhorankingissa Päkki Darts ry oli kauden vaihteessa sijalla 3 pistein 2261.

Osallistuimme Pyhtään Saaristomarkkinoille viihdeteltalla 14. kerran.

Kerhon perustamispäivänä järjestimme 18. Päkki Openin ja toukokuussa 10. Pälviparit Päkki Pubissa.

Jäsenmäärä oli vuoden lopussa 69 henkilöä. < H3 CLASS="Header2">2009

2009 oli yhdistyksen 21. toimintavuosi. Toiminnan runkona oli edelleen viikkokisatoiminta perjantaisin. SM-liigaan osallistuimme neljällä mies- ja kahdella naisjoukkueella. Kotiottelut heitimme Päkki Pubissa ja vierasotteluihin korvasimme matkakustannukset.

Play Offeissa miehet kohtasivat ensimmäisessä pelissä Casablancan jolle tuli niukka tappio 9-8 ja näin sijoitukseksi viime vuoden tapaan 5-6. Naiset kohtasivat ensimmäisessä pelissä Casablancan josta voitto 7- Toisessa pelissä vastaan asettui Perämeri DC jonka Päkki voitti upeasti 7-6 Aliisan ottaessa ratkaisevan voiton Tarja Salmisesta. Finaalissa Päkki voitti Kontulan selkeästi 7-2 ja saavutti näin kerhomme ensimmäisen liigamestaruuden!!

Kerhorankingissa Päkki Darts ry oli kauden vaihteessa toisella sijalla Sörkan tikan jälkeen pistein 3311.

Osallistuimme Pyhtään Saaristomarkkinoille viihdeteltalla 15. kerran.

Kerhon perustamispäivänä järjestimme 19. Päkki Openin ja toukokuussa 11. Pälviparit Päkki Pubissa.

Jäsenmäärä oli vuoden lopussa 71 henkilöä.

2010

2011

2011 oli yhdistyksen 23. Toimintavuosi. Toiminnan runkona oli edelleen viikkokisatoiminta perjantaisin. SM-liigaan osallistuimme neljällä mies- ja kahdella naisjoukkueella. Kotiottelut heitimme Päkki Pubissa ja vierasotteluihin korvasimme matkakustannukset.

Play Offeissa, jotka Päkki Darts järjesti Kotkan Seurahuoneella, miehet saivat runkosarjan kakkospaikan myötä ensimmäisen kierroksen vapaalla kuten edellisenäkin vuonna Patruunantalolla. Semifinaaleissa Willy’s DC otti revanssin viime vuoden tappiosta ja voitti Päkin selvästi 9-2. Tuloksena miehille kuitenkin kolmas mitali peräkkäin, tällä kertaa pronssi.

Naiset aloittivat play offit puolivälierästä, jossa kaatui Haku-Tikka äärimmäisen niukasti 7-6. Sama tahti jatkui välierässä jossa kaatui DC Kontula yhtä niukasti 7-6. Molemmissa peleissä jatkoerän heitti ja voitti venäläisvahvistuksemme Anastasia Shtareva. Finaalissa oli sitten liian korkea vuori kiivettäväksi, ja liigamestaruus selvästi Sörkan Tikalle 7-2. Naisille kuitenkin palkinnoksi kaudesta hienosti venyen hopeamitalit.

Miesten kakkosjoukkue pelasi itsensä runkosarjan seiskaksi, joten väliin jäivät niin putoamiskarsinnat kuin play offitkin.

Osallistuimme Pyhtään Saaristomarkkinoille viihdeteltalla 17. kerran.

Kerhon perustamispäivänä järjestimme 21. Päkki Openin ja toukokuussa 13. Pälviparit Päkki Pubissa.

2012

2012 oli yhdistyksen 24. toimintavuosi. Toiminnan runkona oli edelleen viikkokisatoiminta perjantaisin.

Viikkokisoissa otettiin kokeiluun myös neljännesvuosifinaalit. Kolmen kuukauden jakson neljä parasta pelaajaa pelasivat PäkkiTV:hen streamatut lavafinaalit, joista jaettiin 1600 e ylimääräisiä palkintoja. Puolet tästä summasta saatiin PäkkiTV:n mainostajilta.

SM-liigaan osallistuimme kuudella mies- ja kahdella naisjoukkueella (eniten Suomessa ) Kotiottelut heitimme Päkki Pubissa ja vierasotteluihin korvasimme matkakustannukset.

Play Offeissa Vantaalla Päkki I sai ensimmäiseksi vastustajaksi Keski-Suomi Dartsin, josta voitto selkeästi 9-2. Semifinaalissa lopullinen mestari Samuli Blues oli sitten liian kova pala, tappio 4-9. Kaudesta miehille kuitenkin muistoksi pronssimitalit.

Miesten kakkosjoukkue pelasi itsensä taas runkosarjan seiskaksi, joten väliin jäivät myös vuonna 2012 niin putoamiskarsinnat kuin play offitkin.

Naisten play offeissa Päkki I pelasi ensimmäisen ottelun Lappeenranta Dartsia vastaan, ja siitä selkeä 7-4 voitto. Samoin kuin miesten puolella, myös naisissa lopullinen mestari DC Kontula kepitti Päkin 2-7 semifinaalissa ja jätti myös naiset pronssimitaleille.

Naisten II joukue voitti lohkonsa ja pääsi mestaruussarjakarsintoihin. Vastaan asettui DC Kontula III jolle niukka tappio 3-4 jatkoerän mennessä 2-0 Kontulalle. Näin naisten kakkonen jatkaa I Divisioonassa ensi kauden

Osallistuimme Pyhtään Saaristomarkkinoille viihdeteltalla 18. kerran.

Joulukuussa järjestimme 22. Päkki Openin, ja Toukokuussa 14. Pälviparit Päkki Pubissa.

Vuonna 2011 aloitetun PäkkiTV:n toiminta vakiinnutti paikkansa Suomen dartspiireissä. Lähes kaikki merkittävät kotimaiset kilpailut lähetettiin livenä. Lisäksi tehtiin live-lähetys kaikilta liigakierroksilta Päkki Dartsin kotiotteluista. Joulukuussa 2012 tehtiin koelähetys Pyhtään kunnanvaltuuston kokouksesta ja solmittiin sopimus vuoden 2013 kuuden kunnanvaltuuston kokousten livelähetyksistä perustamamme PyhtääTV:n kautta.

Järjestimme todella pitkän tauon jälkeen myös kansallisen ranking-kilpailun Sommelo Cupin Kuusankoskella. Kisa keräsi mukavasti pelaajia ja järjestelyt onnistuivat hyvin, mutta Sommelon luistettua sponsorisopimuksestaan emme todennäköisesti tee kisasta jokavuotista perinnettä.

Jäsenmäärä oli vuoden lopussa 57 henkilöä.

Takaisin etusivulle