Teokseni

 

Mielenmaisemani 1

Vattaja

Herttuan hovissa

Loiston ja rauhan aikaa Turussa 1500-luvulla. Elämyksellistä historiaa kaiken ikäisille. Kirja oli Finlandia Junior -ehdokkaana vuonna 2007.


Vallan varjoissa

Kartanoelämää Ylä-Satakunnassa 1500-luvulla. Itsenäinen jatko Herttuan hoviin.


Herttuan hovissa ja Vallan varjoissa -kirjoja saa vain osoitteesta paulamaria.moilanen@gmail.com ja pyydettäessä omistuskirjoituksella varustettuna!

15 € sis. alv. ja toimituskulut.

Keinuhevonen

Sukupolvien historiaa

lapsille ja isovanhemmille.


Kirjaa saa kirjakaupoista, Lasten Keskuksesta

tai suoraan  osoitteesta paulamaria.moilanen@gmail.com ja myös omistuskirjoituksella varustettuna hintaan 20 € sis. alv. ja toimituskulut.

Lehmäkirja

Tietokirja lapsille ja nuorille lehmän elämästä ja merkityksestä yhteiskunnassa. Kirja sai vuonna 1993

Valtion tiedojulkistamispalkinnon.

Karttakepin kuolema
Kokemuksia vuorovaikutteisista kasvatus- ja opetusmenetelmistä.
(Paula Moilanen: Yksin puurtamisesta yhteistoiminnalisuuteen.) Arator. 2003.

Kirjaa saa osoitteesta paulamaria.moilanen@gmail.com hintaan 7 € sis. alv. ja toimi- tuskulut.mailto:paulamaria.moilanen@gmail.com?subject=Keinuhevonenshapeimage_2_link_0

Sydämen sivistys Kasvatuksen ytimessä.

Puheenvuoroja. Toim. Timo Jantunen ja Eero Ojanen. (Paula Moilanen: Matka yhteisöllisyyteen.)


Kirjaa  saa kirjakaupoista ja Aurinko Kustannuksesta

Kirjoittajana mukana myös näissä:

Finlandia Junior -raadin perustelut ehdokkuudelle:

Paula Moilanen - Kirsi Haapamäki: Herttuan Hovissa. Elämää 1550-luvun Turussa (Lasten Keskus)

Herttuan Hovissa, Elämää 1550-luvun Turussa on erinomainen historian "oppikirja",  joka tuo menneen ajan elävästi ja kiinnostavasti lähelle. Historiantuntemuksen merkitys avautuu lukijalle, joka pääsee seuraamaan niin todellisten kuin kirjailijan luomien henkilöiden kautta, kuinka Juhana-herttuan hovissa elettiin 1560-luvun alussa Turun linnassa. Herttuan "jalkavaimon" Kaarina Hannuntyttären kohtalo kuvataan koskettavasti, samoin kuin kirjan keskiöön nostetun pikkupiika Bertan perheen tarina. Turun kansainvälisyys sekä ajan keksinnöt ja tietotaidot hämmästyttävät.

Fiktio toimii loistavasti juonellisessa tarinassa, joka tarjoaa tietoa 1500-luvun elämisestä ja olemisesta aivan huomaamatta. Lopussa on samalta ajalta täyttä faktaa, joka hyvin tukee juonellista kertomusta.

Kirsi Haapamäen kuvituksen avulla on luotu rikas ajankuva ihmisineen ja miljöineen. Teos sytyttää ottamaan selvää aikakauden poliittisesta tilanteesta, ja saattaa toimia innoittajana tuleville historiantutkijoille - tämän päivän lapsille.

Repun salaisuus

Sukupolvien historiaa

lapsille ja isovanhemmille.


Kirjaa saa kirjakaupoista, Lasten Keskuksesta

tai suoraan  osoitteesta paulamaria.moilanen@gmail.com ja myös omistuskirjoituksella varustettuna hintaan 20 € sis. alv. ja toimituskulut.