Repun salaisuus on tullut painosta!

 
 

Lukuvuonna 1946-47

AAPISKUKKO MUNII


Toisessa osassa kerron omasta lapsuudestani Maijana. Maija on Paavon tytär. Eletään sodan jälkeistä pula-aikaa 1946 -1947 Lohtajalla. Sodan seurauksena tytön kohtalo on vaakalaudalla monella tavalla. Maija viedään mummolasta poltettuun Lappiin, Sodankylän Siurunmaahan, jonne äiti on muuttanut pikkuveljen ja uuden miehensä kanssa. Jääkö Maija äidin luo vai palaako hän takaisin mummolaan, kun kansakouluunkin olisi mentävä? Asia ratkeaa ja Maija saa tärkeän muiston isästään.

Vuonna 2014

AIKAMATKA KOULUUN


Kolmannessa osassa kuvaan tätä päivää Helsingissä, missä Maijan tytär  yrittää hallita kolmilapsisen perheen kiireistä elämää. Koulussa on historiaviikko ja isovanhempia on pyydetty koulun historiaviikon vieraiksi. Viidesluokkalainen Iikka jännittää, miten mummi selviää Lastenkaupungin museoluokan opettajana eli Neiti Mimminä tai koulussa oppilaiden haastateltavana.

Kuvat Ulla Etto

Vuonna 1922

PAA-VON LAI-VA LAI-NEIL-LA KEI-NUU


Uuden kirjani Repun salaisuuden ensimmäisessä osassa kerron Paavon onnellisesta kesästä isovanhempiensa kanssa Kokkolan Lohtajalla, Ohtakarin kalastajasaaressa vuonna 1922. Huolettomia kesäpäiviä varjostaa kuitenkin tieto, että hänen olisi lähdettävä syksyllä kiertokouluun. Onko sinne aivan pakko mennä? Entä jos hän alkaisi isona kalastajaksi kuten Jaako-tuora tai luotsiaseman luotsiksi niin kuin Rantasuo? Parasta olisi kysyä tuoralta. Onneksi Jukkolan pojat ja Yrjökin lähtevät kiertokouluun. Yhdessä voi selvitä vaarallisistakin paikoista.