Agilityn alkeiskurssi

 

Kajsa on kirjoittanut agilityn alkeiskurssista pientä päiväkirjaa ja tästä voit lukea kuinka olemme kehittynyt ja mitä olemme treenaillut.

28.4.2003. --> Suurin osa ajasta teoriaa. Pääsimme kokeilemaan tavallista aitaa ja lyhyttä putkea. Molemmat menivät ihan hyvin.

5.5.2003. --> Taskut täynnä herkkuja tulimme kentällä. Treenailimme aitaa, putkea, pienennettyä puomia ja rengasta. Kaikilta sujui todella hyvin. Lopputunnista Ronia alkoi väsyttää, mutta pienen leikkihetken jälkeen innostus jatkui taas. Roni pääsi leikkimään Kamun kanssa treenien jälkeen Marikan luona.

12.5.2003. --> Treenailimme suunnilleen samoja esteitä, kuin viimeksikin. Tällä kertaa myös muuri, lyhyt pituuseste ja ihan virallisen korkuinen puomi tulivat mukaan. Koirien ohjaajat menivät pujottelua kuivaharjoitteluna. Menimme tällä kertaa muutaman esteen ilman talutintakin.

19.5.2003. --> Samat esteet olivat tälläkin kertaa mukana. Pituusestettä pidennettiin taas hiukan ja pääsimme kokeilemaan sarjaestettä, pöytää ja okseria. Sarjaeste ei ollutkaan mikään ihan helppo juttu. Roni oli aika väsynyt, joten sen mielenkiinnon pitäminen oli välillä hankalaa. Pääsimme kuitenkin monta estettä kunniakkaasti ilman talutintakin.

26.5.2003. --> Paras agilitytreeni tähän mennessä! Roni meni lähes kaikki esteet ihan vapaana ja totteli hyvin. Treenailimme kaarella olevaa aika pitkää putkea, pituusestettä, rengasta, puomia, sarjaestettä ja pöytää. Saimme myös kokeilla ensimmäistä kertaa kuivaharjoittelun jälkeen koirien kanssa muutamaa pujottelua. Roni meni aika hyvin, vaikka ohjaaja vähän mokaili ;]. Ensimmäistä kertaa Roni meni myös A-estettä. Ilmeisesti poika oli vähän väsynyt, koska viimeisillä kerroilla Roni olisi mieluiten mennyt ohi. Saimme kuitenkin A-esteenkin mallikkaasti ja oikein suoritettua.

2.6.2003. --> Ihan hyvin meni, välillä kyllä hajut ja muut koirat olivat todella mielenkiintoisia. Mentiin kivoja estesarjoja, puomia, pituutta, rengasta, putkea ja keppejä. Rengas osoittautui toiselta puolelta yllättävän vaikeaksi, mutta ohjaajan avustuksella ja monella makupalalla Roni selvitti ihan oikean reitin renkaan läpi. Kepit menivät yllättävän hyvin. Treenien jälkeen Roni pääsi uimaan Kamun kanssa läheiseen lampeen ja hauskaa oli :D!

9.6.2003. --> Melkein koko treenin satoi vettä, onneksi loppua kohden sade hellitti. Maasta nousi ilmeisesti hajuja sateen mukana, sillä Roni oli melkein koko ajan nenä maassa. Myös välillä lähdettiin ilman lupaa tarkastelemaan seuraavan ryhmän koiria. Toiset esteet, kuten A-este ja putki sujui, kuin vanhalta konkarilta. Keinuakin pääsimme ensimmäistä kertaa kokeilemaan ja se meni todella hyvin! Roni ei pelännyt sitä lainkaan. Treenin jälkeen oli kiva päästä nahistelemaan ja leikkimään Kamun kanssa Marikan pihalle.

 

Ronin ilmava hyppy aitaesteellä 5/03

 

Oikean puoleinen hiirennappi ei ole käytössä näillä sivuilla