Match Showt

Tältä sivulta voit lukea Ronin käynneistä match showssa eli mätsäreissä. Mätsäreissä on hyvä harjoitella virallisia näyttelyitä varten ja muutenkin Roni pääsee tapamaan erilaisia koiria. Listasta saattaa puuttua pari mätsäriä.

Match Show, 2.5.2004, Helsinki
Punainen nauha
Tuomari: Keijo Alen (ulkomuototuomari)

Menimme koittamaan onneamme match showhun Helsingin Sahaajakadun kentälle. Koiria oli aika paljon mukana ja me saimme pariksemme hienon salukin. Saimme punaisen nauhan, mutta ko. nauhan väriin saattoi vaikuttaa se, että saluki pelkäsi todella paljon tuomaria. Tuomarina ollut virallinen ulkomuototuomari Keijo Alen kyllä piti Ronista, mutta emme sijoittuneet isossa kehässä. Roni käyttäytyi kyllä oikein nätisti.

Match Show, 17.4.2004, Kerava
Punainen nauha (8 parhaan joukkoon)
Tuomari: Saija Juutilainen (ulkomuototuomari)

Kerrankin match showt olivat todella lähellä! Tuomarina meillä oli juuri islantilaisten arvosteluoikeuden saanut ulkomuototuomari Saija Juutilainen. Vastassa kehässä meillä oli espanjanvesikoira ja saimme punaisen nauhan. Arvostelujärjestystä olikin muutettu ja siksi meinasimme myöhästyä kehästä. Onneksi meille tultiin sanomaan ja pääsimme kehään. Roni liikkui tällä kertaa todella hienosti ja ilmavasti. Seisoakin se jaksoi, kiitos juuri ostetun grillimakkaran ;). Isossa kehässä pääsimme kahdeksan parhaan joukkoon, mutta emme sijoittuneet. Hyvä näinkin ;).

Match Show, 28.3.2004, Tikkurila
Punainen nauha
Tuomari: Anna Popova
Näihin mätsäreihin lähdimme Ronin kanssa kahdestaan junalla. Roni oli oikein hienosti junan vaunussa, vaikka ei ollakaan pitkään aikaan sellaisella matkustettu. Perillä ei tällä kertaa olla niin paljon koiria, kuin edellisissä mätsäreissä, hyvä vain. Kauhean pitkään meidän ei tarvinnutkaan odotella, kun tulimme kehään hienon samojedin kanssa. Roni sai hienosti punaisen nauhan ja esiintyi ihan kivasti. Punaisen kehässä Roni vähän väsyi, mutta jaksoi loppuun asti.

Match Show, 14.3.2004, Tikkurila
Sinisten isojen koirien 2.
Tuomari: Hannele Jokisilta (ulkomuototuomari)
Lähdimme näihin mätsäreihin harjoittelemaan Tampereen näyttelyä varten. Paikka oli jo ennestään tuttu ja ihan täynnä kaiken kokoisia ja rotuisia koiria kun saavuimme perille. Tapasimme Janikan ja Ilonankin, josta Roni oli ihan innoissaan. Meidän numeromme oli 56 isoissa koirissa, joten odottelua oli noin tunti. Yllättävän nopeasti tuomari kuitenkin arvosteli koiria. Parina meillä oli belgianpaimenkoira, joka sai tällä kertaa punaisen nauhan. "Taistelu" oli kuulemma tiukka ja olin kyllä tyytyväinen Ronin esiintymiseen. Saimme myös pienen kirjallisen arvion:

Kokonaisvaikutelma:
Ylälinja:
Kulmaukset:
Liikunta:
Pää:
Korvat:
Karva:
Väri:
Luonne:
Esiintyminen: 
Erittäin hyvä
Erittäin hyvä 
Erittäin hyvä 
Erittäin hyvä 
Erittäin hyvä 
Erittäin hyvä 
Erittäin hyvä 
Erittäin hyvä 
Erittäin hyvä 
Erittäin hyvä 

Missään ei siis ollut valittamista :). Sinisten kehässä Roni esiintyi vielä kauniimmin, kuin yksinarvostelussa. Aluksi otettiin neljä koiraa jatkoon ja sitten juoksimme kerran kehän ympäri. Me tulimme hienosti toiseksi, kun isoja koiria oli yhteensä 63. Palkinnoksi saimme Frolig-pussin, koiranmakkaraa, erilaisia puruleluja ja ruusukkeen. Ilona sai sinisen nauhan ja esiintyi myöskin todella hienosti ;).

Match Show, 8.2.2004, Arabian kauppakeskuksen parkkihalli, Helsinki
Punainen isoissa koirissa
Agilitykisojen paras aika n. 14 sekuntia
Menimme pitkästä aikaa mätsäreihin, jotka olivat Arabian kauppakeskuksen parkkihallissa, Helsingissä. Koiria oli todella paljon! Isoja koiria, joihin Roni ilmoitettiin, oli lähes sata. Pentuja oli sitäkin enemmän. Omaa arvosteluvuoroa sai odottaa aika kauan. Kun vihdoin pääsimme kehään, Roni esiintyi ihan kauniisti ja sai punaisen nauhan. Sitten odotimme isojen punaisten koirien kehää, jossa Roni ei kyllä sijoittunut. Kävimme myös heti aamusta pienessä epävirallisessa agilitykilpailussa, joka oli tehty parkkihalliin. Se oli mattopohjalla ja siinä oli yhdeksän estettä, joista kaksi kertaa mentiin putkesta. Siinä oli myös noin puolivälissä rataa suunnanvaihto, jonka tein valssilla. Koska tilaa oli niin vähän, kaarteet oli tiukkia. Me mentiin kolme kertaa peräkkäin se rata. Ensimmäisellä kerralla Roni meni virheettömästi, mutta aika hitaasti. Tokalla kerralla meni jo neljä sekuntia nopeammin ja todella hyvin. Kolmannella kerralla ei enää oikein kiinnostanut, oli varmaan tylsä mennä niin monta kertaa se sama rata peräkkäin. Oltaisiin muuten menty vain kaksi kertaa, mutta se oli saman hintainen menikö kaksi vai kolme kertaa. Hyvin kyllä meni siihen nähden, että Roni oli tietysti ihan irti ilman pantaa ja vieressä oli toista sataa erirotuista koiraa. Hyvin se piti kontaktia, eikä lähtenyt omille teilleen. Nopeudessa ei pärjätty muille, mutta ihan hyvä debyytti kisoihin, vaikka hyvinhän lyhyt, helppo ja epävirallinen kisa olikin.

Match Show, ?.9.2003, Järvenpää
Sinisten pienten koirien 1., Best In Show2!
Lähdimme junalla Janikan ja
Ilonan (walesinspringerspanieli) kanssa JärVet-eläinlääkärin pihalle, jossa mätsärit olivat. Paikalla oli Ronin lisäksi kolme muutakin islanninlammaskoiraa. Roni esiintyi kyllä todella hienosti ja tulos oli sen mukainen.

Match Show, 7.9.2003, Kerava
Punaisten pienten koirien 3.
Tällä kertaa lähdimme mätsäreihin Kamun kanssa. Ne olivat tutulla Keravan koiraharrastajien koulutuskentällä. Kuumuus yllätti ja Ronilla taisi olla vähän turhan kuuma aurinkoisella kentällä. Ihan tyytyväisiä silti oltiin.
Match Show, 19.8.2003, Helsinki
Punaisten isojen koirien 4.
Suomen Koirankasvattajien eli SuKoKa:n järjestämä mätsäri meni todella mukavasti. Tuomareina olivat ihan viralliset tuomarit ja Ronia arvosteli Marja Talvitie. Roni esiintyi kauniisti ja Kajsa pääsi treenailemaan junior handlereihinkin Ronin kanssa sijoittuen 4.:ksi. Palkinnot olivat todella hienot :).
Match Show, 17.8.2003, Helsinki
Sinisten pienten aikuisten 4.
Mätsärit menivät varsin mukavasti ja Roni jaksoi esiintyä kuumuudesta huolimatta ihan kivasta. Kajsa oli myös junior handler-kisoissa treenaamassa tiibetinspanieli Rikulla ja sijoittui hienosti 4. Palkinnoksi tuli mukaan ruusukkeita, koiranruokaa, t-paita ja ruokintakirja. Katso kaikki tulokset täältä

Match Show, 18.5.2003, Tikkurila
Sinisten pentujen 1., Best In Show!
Minä kuulemma taas yllätin Kajsan, jonka kanssa tulimme näihin mätsäreihin junalla. Ensimmäisestä arvostelusta saimme sinisen nauhan, mutta voitin kuitenkin kaikki siniset pennut :D. Ilmeisesti nallekarhumaisuuteni lumosi tuomarit ja minusta tuli Best In Show eli koko näyttelyn paras koira! Palkinnoksi sain Viking Linen 20 tunnin risteily 4:lle hengelle (eivät ota minua mukaan, pöh :P), 16,5 kg ruokaa (jota Kajsa ei saanut edes raahattua junaan ;]), Tuire Kaimion pentukirja (joka meillä on jo), kaksi koiranmakkaraa (nam :]) ja muutama ruusuke. Esiinnyin kuulemma oikein mukavasti kuuman makkaran avulla :D.

Match Show, 13.4.2003, Järvenpää, Hotelli Rivolin parkkihalli
Punaisten pentujen 1., Best In Show!
Nämä mätsärit sujuivat oikein hyvin, vaikka välillä tulikin tylsää, kun jouduimme odottamaan monta tuntia arvosteluani. Kun vihdoin pääsin kehään, parinani oli bullterrieri. Me molemmat olimme kumminkin niin hienoja, ettei tuomari oikein osannut päättää. Viimein hän antoi minulle kuitenkin punaisen nauhan, eli sen paremman :]. Kun kaikki punaisten nauhojen saaneet pennut kutsuttiin kehään, minusta tuli punaisten pentujen paras ja jäimme odottamaan BIS-kehän alkua. BIS-kehässä tuomarina oli Hotelli Rivolin johtaja, Antti-Jussi Suonenlahti. Hän piti minusta ja sijoituimme ensimmäiseksi, eli minusta Best In Show :D. Palkinnoksi saimme kahden hengen yhden koiran yhden yön hotelliyöpymisen jossain Rivolin hotellissa, 18 kg ruokaa, ison Purina Pro Planin peltisen ruoka-astian, namupalapurkin, neljä juomalasia ja kaksi ruusuketta. Antti-Jussi Suonenlahden mielestä minä olin ihan "koiran näköinen koira" ;]. Saimme pienen arvostelun kehästä, joka onkin mätsäreissä aika harvinaista. Se kuuluu näin:
Luonne: erinomainen
Esiintyminen: erinomainen
Liikkuminen: erinomainen
Yleisvaikutelma: erinomainen
Koiran esitystaito: hyva

Match Show, 30.3.2003, Kauppakeskus Jumbon parkkihalli
Sininen, isot koirat

Näissä mätsäreissä koiria oli todella paljon ja koko parkkipaikka Jumbon edustalla oli täysi, vaikkei itse kauppakeskus ollut täynnä. Ensimmäistä kertaa olin mätsäreissä aikuisten luokassa, koska pentujen ikäraja meni yhdeksästä kuukaudesta. Sain sinisen nauhan, koska tuomarin mielestä olin hiukan ahdas edestä, mutta sanoi sen johtuvan nuoresta iästäni. Pääsimme kaikki sinisten kehässä kuitenkin semifinaaliin, muttei tällä kertaa sijoituttu. Kehäkäytökseni on kuulemma parantunut kerta kerralta :D.

Match Show, 2.3.2003, Tikkurila
Sinisistä 4.
Näyttelypaikka oli minulle jo ennestään tuttu, sillä ensimmäiset mätsärini olivat myös täällä. Tällä kertaa kehässä oli minua vastaan nuori terrieri, joka vei tällä kertaa voiton, eli sain sinisen nauhan. Sinisten yhteiskehässä tuli 4. ja sain palkinnoksi ruusukkeen ja kaksi purkkia hyvää koiranruokaa. Kehäkäyttäytymiseni oli kuulemma erittäin hienoa!

Match Show, 19.1.2003, Nummi
Punaisista 3.
Tällä kertaa pärjäsin mätsäreissä oikein hyvin. Kehässäni oli samaa aikaa joku pieni terrieri ja voitin sen eli sain punaisen nauhan. Kun kaikki punaisen nauhan saaneet saatiin samaan kehään, tulin hienosti kolmanneksi ja lähdin kotiin ruusukkeen ja todella hyvien koiranruokien kanssa.

Match Show, 1.12.2002, Tikkurila
Sinisistä 4.

Olin vasta vähän yli viisi kuukautta, kun pääsin ensimmäisen kerran näyttelyihin. Näyttelypaikkana oli Tikkurilassa oleva parkkihalli. Koiria oli todella paljon ja olin aika innoissani, mutta samalla pettynyt, kun en päässytkään leikkimään kaikkien kanssa. Parinani kehässä oli muistaakseni paljon minua suurempi labradorinnoutaja. Pieni järkytys kohtasi minua ja esittäjääni Kajsaa, kun tuomari käski minut pöydälle seisomaan. Emme olleet aikaisemmin paljoakaan ehtineet harjoitella pöydällä oloa, vain eläinlääkärin käyntejä varten. Kuitenkin kaikki meni ihan hyvin ja saimme sinisen nauhan, eli olimme tästä parista huonompia. Kun kaikki sinisen nauhan saaneet kutsuttiin kehään, sain 4. palkinnon, hienon ruusukkeen ja paljon kaikenlaista hyvää syötävää. Tästä hienosta suorituksesta alkoi näyttelyurani.

 

Oikean puoleinen hiirennappi ei ole käytössä näillä sivuilla