Svensk resumé

 

Hej och välkommen! Du har kommit till Ronis Internetsidor. Roni  är en islandsfårhund med det officiella namnet  Tunturiketun Roni (FIN 30071/02 B). Roni var född den 22 juni 2002 i Finland. Hans far är Fjalla-Freki (FIN & EST UCH, FIN LYDNADS CH, ESTV-02, BH) från Island och Wadsteinas Katla från Sverige. Du hittar Ronis stamtavla här. Roni har friska höftleder (B), knän (0/0) och armleder (0/0) samt  ögon. Ronis mankhöjd var c. 44 cm i oktober 2003. Han har en utmärkt, till det mesta rödbrun päls. Roni är en korthårig islandsfårhund. Han har enkla spårrar i frambenen och dubbla i båda bakbenen. 

 

Ronis människoflock består av Paula, Reino, Heidi och Kajsa. Paula äger hunden, samt tränar lydnad, sök och spår med honom. Kajsa är Ronis" handler" i  utställningar, match shows och Junior Handler-tävlingar. Kajsa är skicklig med fotografering. Hon har gjort dessa sidor och blev naturligtvis även webmastern.

Roni är en glad och social ung kille, som älskar att leka med andra hundar i skogen eller i hundparken. För en islandsfårhund Roni är tämligen tystlåten. Han kommenterar nog om skator eller krakor flyger över vår bakgård eller om en ekorre råkar hoppa i de näraste träden. Roni berättar också på vardagsmorgonen att det är inte så roligt att bli ensam hemma. Men skällandet upphör inom några minuter och  hittills har Roni inte bitit eller rivit någonting sönder under vardagens lopp.

Vi tränar agility, lydnad, sök och spår med Roni. Agility är nog hans favörit. Roni  har tränat lika ivrigt och modigt med alla agilityhinder. Han tycker speciellt mycket om "A:et".

Under året 2003 deltog Roni flitigt i utställningar. Av 18 utställningar( och i officiella klasser) fick han 16 gånger kvalitetsvärderingen "utmärkt" och dessa ledde till 13 certificater, 3 reservcertifikater och 1 cacib. Han blev 9 gånger BIR och 1 gång BIM. I två utställingar fick han kvalitetsvärderingen "mycket bra". Alla dessa resultater fick Roni mellan 19.4. - 6.12.2003 (9 - 18 månader).

 

I fotogallerin finns det c. 170 foton av Ronis liv.

Vill du veta mera om Roni, berättar vi gärna om honom. Du kan skicka e-post till Paula.

Du är välkommen att berätta dina åsikter om Roni och hans sidor. Var så vänlig och skriv dina kommentarer och hälsningar i vår gästbok.

Tack för ditt besök! Välkommen åter! Vuf!

Oikean puoleinen hiirennappi ei ole käytössä näillä sivuilla