sivander.net/akvaario

  Etusivulle    Vallu    Akvaariot    Valokuvaus

 

Malawiakvaariomme iltavalossa

Tietoa omasta harrastuksesta

Malawijärvi

Malawiakvaario

Akvaristista malawiharrastajaksi

Suodatus

 

 

Malawiakvaario 

Kun alkaa suunnitella akvaariota Malawiahvenille, on otettava huomioon se että kalat saattavat olla hyvin agressiivisa toisiaan kohtaan ja tarvitsevat runsaasti omia reviirialueita ja kivenkoloja piilopaikoiksi. Lisäksi kalat tuntevat olonsa vielä kotoisemmaksi, jos ne saavat pyöriä kokonaan pintaan asti ulottuvan kivirakennelman tai kallioseinämän vieressä. Tästä syystä akvaario tulisi olla mahdollisiman iso, jotta siihen saadaan kunnon sisustus ja kaloillekkin jäisi vielä hieman vettä, jossa uiskennella. Viisisataa kiloa kivenmurikoita akvaarion sisällä ei oikein houkuttanut kokeilemaan pohjalasin kestävyyttä, joten oli mietittävä muita ratkaisumalleja. Ainoaksi keinoksi saada akvaarioon suuria kiviä, jotka eivät paina mitään, jäi tehdä sisustus pääosin styroxista ja pinnoittaa koko rakennelma betonilla.
Halusin akvaariosta mahdollisimman helppohoitoisen, joten tein myöskin altaan pohjaan kalliojäljitelmän styroxista, jolloin mahdollisimman tarkkaan kaikki roskat ja jätökset kulkeutuvat suodattimiin sen sijaan että vajoaisivat pohjahiekan sisään.

Styroxiin oli myös helppo piilottaa kaikki tekninen laitteisto pois näkyvistä. Altaan toisessa päädyssä siaitsee suodatuskammio, joka pitää sisällään kaiken sen roinan, joka normaaliakvaariossa roikkuu altaan seinillä.