sivander.net/akvaario

  Etusivulle    Vallu    Akvaariot    Valokuvaus

 

Malawiakvaariomme iltavalossa

Tietoa omasta harrastuksesta

Malawijärvi

Malawiakvaario

Akvaristista malawiharrastajaksi

Suodatus

 

 

Suodatus 

Vesi otetaan akvaariosta kahta putkea pitkin. Toinen menee Eheimin ulkosuodattimeen ja tulee takaisin akvaarioon normaalisti paluuputkea myöten. Paluuputkesta otetaan pieni sivuhaara hapettomiin suodatin torneihin.
Toinen putki menee seinän takana olevaan Fluvaliin, joka nostaa paluuveden valutussuodattimeen. Valutussuodattimesta vesi valuu paksuun viemäriputkeen ja sitäkautta takaisin akvaarioon.

Suodattimien lisäksi vedenkierrosta vastaa suodatinkammiossa oleva Eheimin kiertovesipumppu, joka on sijoitettu aivan vedenpinnan tuntumaan, jotta kierrätysteho olisi se minkä tehdas lupaa.

Suodatin aineena Eheimissä on pelkkää karkeaa vanua, Fluvalissa on korallihiekkaa, valutussuodattimessa muovilastua ja hapettomissa torneissa viisi litraa biogranulaattia.

Akvaario on nyt ollut toimissassa muutaman vuoden ja vesitestien tulokset ovat olleet ihan kivaa katsottavaa: Mitään ylimääräistä ei vedessä ole ollut.
Nitriittiä ei pystynyt vesilaitoksen laboratoriokaan määrittelemään, oli kuulema niin vähän ettei saanut tulosta.

 
 

Akvaarion suodatuskammio ylhäältäpäin katsottuna.
Edessä näkyy ylösalaisin käännetty sisäsuodatin, joka pitää vedenpinnan kirkkaana. Seuraavana on Eheimin suuri kiertovesipumppu ja lämmitin. Takimmaisena on hapettomat suodatin tornit. Altaan alla siaitsee eheimin suuri pönttösuodatin. Seinän takana on valutussuodatin ja sen voimanlähteenä toimiva Fluvalin pönttösuodatin.

Suodatuskaaviosta näkyy laitteistoni pääpiirteissäänLue myös Jukka Kuusiston artikkeli akvaarioveden laadusta