sivander.net/akvaario

  Etusivulle    Vallu    Akvaariot    Valokuvaus

 

Malawiakvaariomme iltavalossa

Tietoa omasta harrastuksesta

Malawijärvi

Malawiakvaario

Akvaristista malawiharrastajaksi

Suodatus

 

Rakenteluohjeita

Akvaarion sisustaminen styroxilla

Hiekkasuodatin

Hapeton suodatin

Valutussuodatin

 

 

Valutussuodattimen rakennus 

Valutussuodatin on herättänyt niin paljon kyselyjä sähköpostitse, että esitän suodattimen rakennekaavion tässä.


Suodatuslaatikot ovat Etolasta ostettuja laatikoita, joissa ei ole kädensijojen reikiä, jotka voidaan tiiviisti pinota päällekkäin ja joihin on mahdollista laittaa kansi. 

Maksoivat muutaman kympin. 

Kahdessa päällimmäisessä laatikossa on muovirouhetta ja alemmassa ei ole mitään. 

Päällimmäisissä laatikoissa on laatikon sisällä ylivuotoputki. Sen tarkoitus on estää veden tulo reunan yli. (laatikkoon ei koskaan tule vettä pohjalle kuin puoli senttiä, mutta ylivuotoputki antaa paremmat yöunet) 

Laatikon pohjat on porattu reikiä täyteen niin isolla poralla ettei lastut tule niistä läpi, muuten reikä saa olla mahdollisimman iso. 

Alemmasta laatikosta vesi lähtee takaisin akvaarioon noin 50 mm paksua viemäriputkea pitkin. 

Poistoputki nousee laatikon sisään n. 5 cm. Jolloin vesi poistuu laatikosta putkeen pinnan kautta ja mahdolliset roskat jäävät alalaatikon pohjalle. 

Koko komeus on itselläni akvaarion takana olevassa varastossa, joten akvaarioon siitä ei näy muuta kuin veden paluuputki, joka tulee seinän läpi. 

Rakennusvaiheet vielä lyhyesti: 

Osta Etolasta sopivan kokoiset laatikot, kaksi korkeampaa ja yksi matalampi sekä yksi laatikon kansi.
Ostat vielä ylivuotoputket ja viemäriputket ja liittimet
Poraa reikä ylivuotoputkelle ( tiukka)
Poraa pohjat reikiä täyteen
Asenna alempaan laatikon viemäriputki tiivisteen kansa
Asenna ylempään laatikkoon ulkosuodattimen suihkuputki 
Nostelet laatikot päällekkäin akvaarion yläpuolelle
Täytät ne muovilla
Lyöt kannen päälle ja töpselin seinään

 

 


Itselläni koko urakkaan meni aikaa vajaa tunti. Hylly ja reiät seinän läpi piti kyllä tehdä erikseen.