Rikidokan karate ry.

Vuonna 1987 perustetun karateseura Rikidokanin treenit järjestetään Klaukkalan (Nurmijärven kunta) keskustan budotilassa. Seurassa harjoitellaan sensei Hironori Otsukan noin 90 vuotta sitten kehittämää Wadō-ryū Karate-dō/Jūjutsu Kenpō:a (Renmei-haara), joka yhdistää okinawalaisen karaten (”tode”) perinteiseen japanilaiseen samuraiajan koryu-jujutsuun ja -kenjutsuun. Rikidokan karate ry. on Suomen Wadō-ryū Karateliiton jäsen. Suomen pääopettaja on sensei Salomaa (6. dan) ja tyylisuunnan soke on Hironori (Kazutaka) Otsuka III.Harjoitusaikataulu kaudelle 2020-2021

Tiistai: klo 19:30 – 20:30 karatea, klo 20:30 – 21:30 kenjutsua.

Torstai: klo 18:00 - 19:30.

Lauantai: klo 12.00 - 13.00 karatea, klo 13:00 – 14:00 kenjutsua.

Maanantaisin voit osallistua harjoituksiin Ryubukanissa, jossa opettavat senseit Samuli ja Petteri Larjos (4. dan). Klo 19:00 – 20:00, Tiistilän koulu, Matinkylä, Espoo. 5€/kerta. Kysy kyytiä Peteltä.

Kaikki omat harjoitukset järjestetään Klaukkalan keskustan budotilassa (kirjaston talo, 1. kerros, R-kioskin naapurissa), jossa on tatami. Ovikoodin näppäimistö on ulko-oven vieressä. Harjoituksia järjestetään tasaisesti vuoden ympäri, myös läpi kesän ja koulujen lyhyempien lomien aikaan – juhlat ja ns. pyhäpäivät eivät vaikuta aikatauluihimme. Omaehtoiseksi oheisharjoitteluksi suosittelemme Tornimäen kuntoportaita.

Voit tulla harjoittelemaan myös pelkkää kenjutsua, eli japanilaista samuraimiekkailua. Käytämme bokkenin (puumiekka) ohella muitakin aseita, kuten: naginata (yli 2m ”viiltokeihäs”), bo (pitkä keppi), tanbo (lyhyt keppi) ja tanto (puukko). Seuralla on kokeilijoita varten ylimääräisiä puuaseita.

Aikuiset (noin 14-vuotiaat ja vanhemmat) voivat perinteiseen tapaan aloittaa karaten ja/tai kenjutsun milloin tahansa, sillä lajin perusteita harjoitellaan aina - kysy lisää tai tule suoraan treeneihin. Muutaman kerran kokeileminen ei maksa mitään. Nuorempia otetaan mukaan tapauskohtaisesti (esim. vanhempiensa mukana), sillä harjoittelu vaatii keskittymiskykyä.Yhteystiedot

Seuran puheenjohtaja on Harri Taipalus, puhelin 040 747 1672.

Seuran sähköposti on rikidokankarate@gmail.com.

Rikidokanin opettajia ovat Harri Taipalus (1. dan), Pete Heikkinen (1. dan) ja Timo Happonen (1. dan).

Etsi meitä Facebookista nimellä Rikidokan karate ry. Naamakirjan sivulta näet muutokset, vuorojen peruutukset ja leirikutsut, jotka ilmoitetaan myös sähköpostilistallamme ja WhatsApp-ryhmässä.

Tätä sivua koskevat kommentit ja toivomukset osoitteeseen macrune@hotmail.com (Pete). Tyylikkäämpi ulkoasu saattaa olla työn alla – uskokoon Ken (tai Ryu) tahtoo.Sivu päivitetty 7.8.2020.