Spottaus ukkonen 18.8.2006

Huihai, tuli hieman yllätyksenä tämä. Pieniä poppareita oli liikenteessä, mutta en tälläistä osannut odottaa. Päivästä tuli hyvä spottauspäivä - ei tarvinnut lähteä merta edemmäs kalaan, kun tämä otus osui kohdalle.

Jeps, eli bongasin tälläisen todella pienen hassun alasimen. Tässä vaiheessa en vielä osannut kuvitella, että millaisen actionin tämä kohta antaisi.


Lähdin liikenteeseen, koska kuulin ensimmäisen jyrähdyksen. Sadejuovat alkoivat muodostumaan. Tässä vaiheessa "itäkärki" oli aktiivisempi, joka kuitenkin kuoli ennen länsipäätä.


Tässä vaiheessa pilvi innostui räpsimään oikein kunnolla. Onnistuin pari onnetonta kuvaa ja videota kaappaamaan maapaukusta, mutta salamat löivät niin sateen sisällä, että niistä ei paljoa erota. En siis viitsi laittaa niitä turhaan näytille. Sateen alettua jyrinä oli jonkin aikaa lähes jatkuvaa ja ulkona oli loistava valoshow.


Pilvi oli mennyt jo ohi ja iski vielä hajanaisia salamoita. Alasimessa roikkui heikkoja mammatuksia siellä täällä, sekä pari isompaa viimeisessä kuvassa huonosti erottuvaa utaretta.


Tuon otuksen perässä tuli toinen heikompi kuuro. Kuulin sen jyrähtävän 2 kertaa. Tästä ei sen kummempaa showta tullut.


Lopuksi vielä sade- ja salamatutkainten kuvat. Kuten näkyy, niin pk -seudulla on ollut jonkinlaista aktiviteettia. Tämä tässä. Lisää odotellessa........