Ukkonen 23.5.2006

Huh... viimeisestä "chasesta" onkin jo aikaa ja tämäkään ei ollut suuren suuri, mutta kuitenkin. Vuosi on vietetty allekirjoittaneen taholta melko hiljaiseloa sattuneesta syystä, mutta nyt aletaan heräilemään. Toisaalta ei paljoa päivitettävää olekkaan ollut ja muutenkin vuosi 2005 oli melko köyhä ukkosten suhteen.

Päivällä meni varsin muhkea sadealue Etelä-Suomen yli ja illalla ilma oli hmm.. outo ? Noh jokatapauksessa melko kostea, yllättävän lämmin ja tosiaankin outo. Huomasin tutkasta, kuinka meren päällä alkoi kehittymään yhtäkkiä todella nopeasti solu. Kohta pilvet kohosivat eteläisellä taivaalla ja ensimmäinen jyräys oli kuultu. Lähdin tien päälle "lusikka lattiassa" ja yritin ehtiä pilven luokse ennen sen lipumista liian kauas.

Lähdin siis matkaan Vantaan perukoilta, Espoon rajalta kohti itää. Lopulta päädyin jonnekkin Sipoon kulmille, mutta siitä tuonnempana. Lupaava möykky kohosi horisontissa.


Pilvet suurenevat ja näyttävät kokoajan lupaavimmilta. Yksityiskohdat alkavat erottumaan.


Ensimmäinen kuvaustauko bussipysäkillä Vanhan-Porvoontien varrella. Pidän todella paljon ensimmäisestä kuvasta. Pilvi näytti todella upealta; kenties tauon takia ? Pilvi jyrisi terävästi ja lupaavasti. Yhtään salamaa en onnistunut bongaamaan. Jatkoin matkaa hieman rauhallisemmille vesille.


Toinen pysähdys- ja kuvaustauko jossain samaisen tien varrella. Hengailin hetken ja pilvi jyrähteli tasaisesti. Jatkoin kohta matkaa ja tein päätöksen etsiä vielä hiljaisempaa paikkaa (autot ajoivat vielä kohtuu lähellä). Lähdin siis merta kohti jotain pikkutietä pitkin. Pilvessä näkyi useassa kohtaa heikkoja mammatuksia.


Löysin hyvän spotin kuivuneen merenlahden rannalta. Pilvi rupesi pikkuhiljaa muuttumaan mössömmäksi ja mössömmäksi. Olin sikäli väärällä puolella pilveä, että sen etureuna oli paljon terävämpi, jonka näette alla olevasta tutkakuvasta. Pilvi jyrähteli välillä, mutta kokoajan vähenevässä määrin. Lopulta päätin lähteä kotia kohti. Kiitos tästä aloituksesta! Nätti otus, mutta show ei ollut aivan toivomaani luokkaa.


Tuon isoimman mörön perässä yritti kokoajan syntyä uutta solua. Tässä yksi lopulta lässähtänyt yrittäjä.


Tässä vielä päivän salamasaldot. Antanut salamaa siis maihinkin aivan kiitettävästi, kuten kaksi ensimmäistä kuvaa osoittaa. Viimeisessä on FMI:n sadetutkan kuva. Olin siis pilven takapuolella. Jo tuosta kuvasta voi tulkita sen olevan ns. "mössöä". Porvoon puolella olisi varmasti ollut vielä paremmat näkymät. Kellään kuvia ? Vieraskirjaan voi laittaa viestiä, jos on. Näkymien puolesta mukava vuoden ensimmäinen chase, vaikkakin itse esitys oli laihanlainen minun kohdallani.