Ukkoset 26.6.2003

Edellisenä päivänä katselin CAPE ym. tietoja ja niiden valossa oli seuraavana päivänä hyvä odottaa jonkinlaista toimintaa. Toimintaa siitä tulikin, nimittäin melko kova kuuro osui kohdalle ja useita pienempiä lipui ohi. Heräsin aamulla 26.6 ja ensimmäiseksi katsoin taivaalle ikkunasta. Täynnä tappicumuluksia ja korkeita kukkakaaleja !

Ensimmäinen kuuro lähestyy. Todella kovia puuskia pilven reunan tuntumassa. Tuuli heitteli lippuja puolelta toiselle todella kovalla vauhdilla hetken aikaa.


Toinen pikkukuuro seurasi. Kumpikaan näistä ei ainakaan minun kohdallani ukkostanut.


Seuraavaksi lähestynyt pilvi jyrisi, joten lähdin ulos bongaamaan pidemmälle. Pihalla minulla oli tälläinen pikkukaveri kanssani bongaamassa ;- )


Tästä se rytinä vasta alkoi. Pilvi oli todella pieni, mutta hyvin aktiivinen. Intensiteetti maksimin se saavutti aivan talomme päällä ! Pilvi jyrisi ja salamoi parhaimmillaan n. 20sec välein. Hetken ukkonen oli aivan päällä. Peräkkäin tuli kaksi komeaa salamaa ja aivan samantien pamahti kuin tykillä olisi ammuttu. Tuntui, että koko talo tärisi kun seurasin tilannetta kuistilla. Tämän se teki kaksikertaa ja jatkoi jyrinää kauempana.


Ensimmäisessä näkyy erittäin tarkkarajainen sadealue. Kuin pystysuora seinä.


Pilven mentyä yli, huomasin sen takareunassa heikot mammatukset, jotka erottuvat ensimmäisessä kuvassa sitäkin huonommin. Toisessa pilvi on jo mennyt yliu ja sade on täysin lakannut.


Porthanian tutkakuvassa näkyy tilanne 14:15. Salamakartassa taas päivän saldo päivän päätteeksi. Mukava päivä !