Maisemat ja luonto

Olen himokalastaja, eli olen kalassa todella usein :) Näin tulee otettua kalapaikoista maisemakuvia ja tänne ajattelin joitainkerätä, vaikka ne eivät sivujen aiheeseen niin paljoa liitykkään.

Tässä aluksi muutama maisemakuva mökillä olevista pikku metsäjärvistä. Kaksi ensimmäistä kuvaa ovat samasta järvestä, nimeltä Vääräjärvi. Viimeinen taas eräästä pikkulammesta.


Kaksi ensimmäistä kuvaa on otettu vain päivä ennen ensilumen tuloa ja lampi oli jo jostain kohdin heikon jääkerroksen peitossa. Toisiksiviimeinen kuva osoittaa miten matalalla vesi oli vuonna 2002 suuressa osassa Suomen vesistöjä.


Lisäsin pari syksyistä ruskakuvaa. Ensimmäisen kuvan väreistä pidän paljon.


Tässä taas kaksi järvimaisema kuvaa. Ensimmäinen keski ja toinen Etelä-Suomesta. Viimeinen kuva on pikkulampi, joka on kaikki mitä on eräästä aikoinaan olleesta melko suuresta Kivijärvestä jäljellä, joka kuivatettiin turpeen nosto alueeksi. Lisää alueesta voit lukea esimerkiksi täältä. Alue on hyvin lähellä mökkiäni. Tässä pieni lainaus tuolta sivulta: "Kivijärvi on aikoinaan lasketusta järvestä muodostunut suo. Sen kasvillisuus on rehevää ja suotyypeistä tavataan lettoa, rimpilettoa, ruohoista saranevaa, ruohoista nevakorpea ja ruohoista rimpinevaa. Kivijärvensuolla kasvaa arvokas kasvilajisto, johon kuuluu useita alueellisesti uhanalaisia lajeja."