Yksittäiset myrskykuvat 2003

Päätin aloittaa ukkoskauden 2003 kuvagallerian tälläisellä yksittäisellä kuvalla :) Kuvaan nimittäin liittyi melko komea alasinpilvi, joka heitti melko kovan räntäkuuron. Tämä pikkupilvi, josta nuo juovat ovat peräisin, on ilmeisesti sen vieressä olleen ison alasinpilven repeytynyt riekale. Isommasta pilvestä ei kuvaa pahemmin saanut, koska sen ääriviivoja oli tässä vaiheessa vaikea hahmottaa kameralla, koska sen takaa ei kajastunut taivasta, kuten tässä kuvassa. Aavemainen kuva jokatapauksessa.


Myöhäis-illan kuuro huhtikuun lopussa. Pilvi oli melko komea ja tuosta sen ulkonäkö vielä parani. En vain pystynyt sitä kuvaamaan, koska siinä vaiheessa pilvi oli erittäin vaikessa kohtaa, johon suuntaan en kameraa voinut tukea. Oli niin pimeää, että kamera olisi ollut pakko tukea pitkän valotuksen takia. Viimeisessä auringon purppuraista kajoa pilvien lomasta. Pilvi ei myöskään ukkostanut.


Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Jyväskylän pohjoispuolella lipui taivaalla tälläisiä. Kaikki kuvat otettu lähes samalta seisomalta. Samaan aikaan näkyi kokoajan n. 4-5 pientä kuuropilveä.


Samalta illalta kuin edelliset kuvat. Tämä oli sen illan kovin kuuro. Pilvi jopa jyrisi muutaman kerran ja satoi rankasti.


Heikko solu kesäkuun lopussa.


Muutama kuva juhannuksen pikkukuuroista. Viimeinen pilvi jopa jyrisi kerran.