Chase 7.5.2004

Päivä eteni lupaavasti, mutta aika suuri pettymys siitä silti lopulta tuli. Jokatapauksessa lähdin Vantaalta lännemmäksi parempiin asemiin, koska tutkakuvien perusteella siellä oli alkamassa tapahtumaan. Niin kyllä kävikin, mutta ei mitenkään spektaakkelimaisesti.

2

Ajelin länteen päin pujotellen ja oikoen pitkin Nurmijärven ja Klaukkalan välisiä peltosyheröitä, jotka tunnen hyvin. Seutu on oikein hyvää bongausaluetta laakeiden peltojen takia. Tässä olen taittanut matkaa 30km ja rapiat kun otin ensimmäisen kuvan pilvimuurista. Ei mitään kunnollista näkyvissä vielä.


3 4

Lähestyy lähestyy.. pysähdyin jonkun järven rannalle kuvaamaan. Ei vieläkään mitään kunnollista näkyvissä :(


5 6 8

Levähdyspaikalla jossain Forssan ja Räyskälän tienoilla. Töppyrää, pyrkijää ja kupolia vuorotellen, mutta ei mitään kunnollista vieläkään.


7

Huoltoaseman pihalla jossain Räyskälään johtavan tien varrella. Tämä pikkuinen oli ensimmäinen ukkostava pilvi ! Väläytti juuri ennen kuvan ottoa salaman tuossa edessä. Heikko intensiteetti, joten päätin jatkaa matkaa. Näitä pikkuisia riitti kyllä.


9 10

Räyskälässä lähdin ajelemaan jotain pikkuteitä joista ei ollut harmainta aavistustakaan. Löysin taas yhden ukkostavan popparin, jossa oli jonkin verran pyörteilyä. Ei hirveästi enään naurattanut. Tein päätöksen lähteä ajamaan suoraan kotiin kunnes..


..tuosta samaisesta pyörteilevästä kohdasta työntyi pitkä suppilo ! Pysäytin äkkiä bussipysäkille, mutta myöhästyin hieman. Tässä kumminkin muutama kuva, mutta hetkeä aiemmin suppilo oli ollut paljon isompi. Suppilo pyöri selvästi.


11

Vielä tälläisen otuksen kuvasin ennen kotimatkalle lähtöä. Suppilo pelasti päivästä jonkin verran, mutta silti aikaisen turha reissu.