Amen – totisesti!

Jeesus Kristus on tie, totuus ja elämä

Sivu 3.

Vain yksi Jeesus

On olemassa monia eri Jeesuksia. On olemassa monia eri henkiä. Jumalan valitsemat ja pyhät uskovaiset ovat ottaneet vastaan vain sen yhden Jeesuksen ja sen yhden Hengen, josta on kerrottu Raamatussa. Hän on Nasaretilainen Jeesus Kristus, Herra ja Jumalan Poika. Henki, jonka olemme saaneet, on Jumalan Pyhä Henki ja Kristuksen Henki ja Jumalan Pojan Henki.

Vain yksi Jumala

On vain yksi Jumala ja kaiken Isä, Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä. Jeesus Kristus on hänen Poikansa.

Monet itseään kristittyinä pitävät uskovat eri tavalla ja eri Jumalaan kuin minä. He eivät usko Raamatun todistusta Jumalasta.

Raamatun mukaan Jumala on rakastava Isä omille lapsilleen, jotka saavat armosta pelastuksen, mutta muille hän ilmestyy ankarana koston Jumalana, joka rankaisee jumalattomia ja syntisiä vihassaan heidän syntiensä tähden.

Jumala on ilmoittanut Raamatussa, että hän on surmannut ihmisiä ja on käskenyt tappaa ihmisiä. Jumala hukutti kaikki muinoin eläneet ihmiset vedenpaisumuksessa lukuun ottamatta Nooaa ja hänen perhettään, yhteensä kahdeksaa sielua.

Jumala tappoi Aabrahamin aikana tulella ja tulikivellä kaikki Sodoman, Gomorran, Adman ja Seboimin asukkaat paitsi Lootin ja hänen kaksi tytärtään.

Korkein on käskenyt tappaa Israelin kansan uskottomia ja syntisiä, ja on tappanut heitä omakätisesti ilman ihmisten välikäsiä. Jumala on tappanut myös Israelin kansan vihollisia ja käskenyt tappaa mm. kaikki amalekilaiset lapsia ja imettäviä äitejä myöten.

Nämä tapahtumat kertovat meille Jumalan luonnosta, joka ei ole vain rakkaus. Jumala ei ole vain rakkaus vaan hän on myös muuta: vanhurskas koston Jumala, joka ei hyväksy syntiä, koska synti tuhoaa hänen luomaansa ihmistä ja hyvää maailmaa.

Kun Jumala tappaa syntisiä ja tuhoaa synnin vallassa elävän maailman, niin hän toimii siinä rakkaudellisesti puhdistettua uutta maailmaa ja eloon jääneitä ihmisiä kohtaan. Kun synti saavuttaa sen rajan, jonka Jumala sallii pahuudelle maailmassa, niin hän poistaa synnin ja syntiset, ja luo puhdistetuille ihmisille paremman maailman, jossa ei ole enää syntiä, kirousta eikä kuolemaa. Myös nykyisen maan aikana tapahtuneet Jumalan surmatyöt ovat tähdänneet eloon jääneiden ihmisten parhaaksi, että heidän olisi parempi elää eniten synneillään vahinkoa aiheuttaneiden ihmisten ja kansojen hävittyä maan päältä.

Mihin totuuteen sinä uskot?

Raamatun mukaan Jeesus on tie, totuus ja elämä: hän on ainoa tie Isän tykö. (Joh 14:6.) Raamatun mukaan on vain yksi Jumala, joka on Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä. Isä ja Poika ovat yhtä keskenään, mutta Isä on eri kuin Poika, ja on vallassa Poikaa suurempi. (1Kor 15:28.)

Raamatun mukaan Jumala on muutakin kuin rakkaus: hän on vanhurskas koston Jumala ja maksaa syntisille tarkoin heidän synneistään. Jumala on tappanut ihmisiä ja on käskenyt tappaa heitä.

Uskotko sinä Raamatun ilmoittamaan Jumalaan? Vai uskotko johonkin muuhun jumalaan, joka on erilainen kuin Raamatussa ilmoitettu Jumala? Vai uskotko Raamatussa ilmoitetusta Jumalasta vain ne kohdat, jotka sopivat sinun edeltävalitsemaasi jumalakuvaan?

Suuri osa kristityistä ei usko Raamatun kaikkea ilmoitusta Jumalasta ja hänen luonnostaan, vaan on muodostanut itselleen toisenlaisen kuvan Jumalasta kuin Raamattu antaa. He väittävät silti olevansa kristittyjä ja uskovansa samaan Jumalaan kuin minä ja muut tavallani uskovat. Itse en ole enää varma siitä, uskonko samaan Jumalaan kuin muut itseään kristittyinä pitävät ihmiset, koska heidän käsityksensä Jumalasta ja heidän jumalakuvansa ei ole Raamatun kirjoitusten mukainen.

Jos Jumala on erilainen kuin mitä Raamatussa on kerrottu, niin silloin hän ei ole Raamatun ilmoittama Jumala, tai sitten Raamatun kirjoittajat ovat erehtyneet kuvatessaan Jumalaa ja hänen Poikaansa. Itse en tässä vaiheessa uskalla luopua Raamatun ilmoittamasta Jumalasta ja uskoa johonkin toiseen jumalaan, koska olen saanut omaan elämääni avun siltä Jumalalta, jonka Poika Jeesus Kristus on, ja joka on noussut ylös kuolleista, ja asuu sydämessäni. Jos olen tässä uskossani erehtynyt, niin en mahda sille mitään.

Vain yksi Jumalan vaikuttama usko

En voi muutakaan kuin uskoa siihen yhteen ainoaan totuuteen ja yhteen ainoaan Jeesukseen, joka on Jumalan Poika, ja on kuollut Golgatan ristillä tähteni ja on noussut ylös kuolleista, ja istuu Isän Jumalan oikealla puolella taivaissa, ja on tuleva toistamiseen alas taivaasta tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Jos väitän uskovani Jumalaan ja hänen Poikaansa Raamatun opettamalla tavalla, niin pidän silloin kaikki kuvaukset Jumalasta totena, enkä väännä kirjoituksia vinoon itse valitsemani jumalakuvan tueksi. Kaikkien vilpittömien kristittyjen tulee tehdä samalla tavalla tai muuten he kieltävät Raamatun ilmoittaman Jumalan ja Jeesuksen, jos he uskovat erilaiseen Jumalaan ja eri Jeesukseen kuin mitä Raamatussa on ilmoitettu.

Edellinen sivu | Seuraava sivu

Tämä sivu on ladattu palvelimelta yhteensä laskuri kertaa 27.2.2009 jälkeen

Sivun alkuun