Amen – totisesti!

Jeesus Kristus on tie, totuus ja elämä

Johdatusta uskoon ja Kristuksessa pysymiseen.

Nämä sivut sisältävät onnellisen elämän ohjeita ja antavat toivoa kuoleman jälkeisestä ikuisesta elämästä Jumalan luona.

Mitä ihminen voi tehdä?

Ainoa, mitä voin tehdä, on lakata tekemästä väärämielistä pahaa ja toimimasta väärämielisen ihmisen tavalla. Sillä ei ole suurta merkitystä, mitä minä siitä hyödyn: oikeamielisyydestä ei ole ainakaan mitään haittaa kenellekään.

Meidän yhteinen ongelmamme on parantumaton paha, joka on tarttunut meihin kiinni. Sitä sanotaan synniksi. Se on sitä väärämielistä pahaa, josta voimme luopua, tai josta voimme ainakin pyrkiä eroon Jumalan avulla. Se on väärä sydämen asenne Korkeimman edessä, joka on antanut meille elämän ja kaiken.

Toiset ihmiset eivät ole meidän vihollisiamme. Synti on meidän vihollisemme. Synti turmelee ihmisen moraalin ja käytöstavat. Jos pyrkisimme kaikin tavoin eroon synnistä, niin meillä olisi paljon parempi olla.

Kuka määrittelee sen, mitä on synti?

Korkein määrittelee sen, mitä synti on: mikä on syntiä ja mikä ei ole syntiä. Synti on aina rikkomus Korkeinta vastaan, koska tuhoamme synnillä Korkeimman hyväksi luotua ihmistä ja luomakuntaa. Synti on tuhovoima, joka vahingoittaa väärämielisyyden kautta eläviä olentoja ja asuinpaikkaamme.

Voimme erottaa hyvän ja pahan toisistaan siten, että mietimme, mitä mikin ajatus, sana, teko ja tekemättä jättäminen saa aikaan: mitä se vaikuttaa? Jos vaikutus eli hedelmä on Korkeimman tarkoittamaa hyvää elämää tuhoava ja vahingoittava, niin kyse on synnistä.

Autuaampi antaa kuin ottaa

Väärämielisestä pahasta ja väärästä sydämen asenteesta pääsee eroon vain siten, että luopuu omastaan toisten hyväksi. Voimme elää niin, ettemme riistä keneltäkään mitään, ja teemme parhaamme muiden hyvinvoinnin edistämiseksi.

Jos joku aikoo käyttää väärin auttamisen haluamme ja hyväntahtoisuuttamme omaksi edukseen, niin emme saa antaa hänelle periksi ja rohkaista häntä toisten väärämieliseen riistämiseen. Tarkoitus ei ole siis se, että annamme omaisuutemme toisten ryöstettäväksi.

Tarkoitus on se, että jaamme muiden kanssa sen hyvän, mitä olemme saaneet, ja luovumme tarvittaessa omista oikeuksistamme toisten hyväksi. Pyrimme kaikin tavoin edistämään läheistemme ihmisten hyvinvointia oikeamielisellä toiminnalla. Se on Jumalan tahto meihin nähden.

Syntien anteeksisaaminen

Hyvän tekemisen este omassa elämässämme on se, että olemme vielä kiinni monenlaisissa synnillisissä elämäntavoissa. Olemme riippuvaisia synneistämme, emmekä pääse niistä irti.

Jos tahdot päästä vapaaksi synneistäsi, niin Korkein Jumala auttaa sinua pääsemään niistä irti. Korkein ei tahdo, että synti saa vahingoittaa meitä ja turmella elämämme. Korkein vapauttaa meidät syntisiteistä, niin että tulemme todellisesti vapaiksi.

Vapautuminen synneistä alkaa katumuksesta ja mielenmuutoksesta, joka johtaa syntien anteeksipyytämiseen Jumalalta. Jumala antaa synnit anteeksi niille, jotka tahtovat hylätä syntinsä ja alkaa elää vanhurskaasti eli oikeamielisesti hänen tahtonsa mukaista elämää. Pyydä siis syntejäsi anteeksi Jumalalta, jos tahdot päästä niistä eroon.

Jumala kuulee rukouksesi ja anteeksipyyntösi. Hän lukee jopa ajatuksiamme, joten saat häneltä synnit anteeksi, kun etsit häntä koko sydämestäsi. Rauha sydämessäsi todistaa siitä, että olet tullut uskoon ja saanut syntisi anteeksi.

Kun olet saanut syntisi anteeksi, niin saat Jumalalta voiman, niin että voit hylätä syntisi, ja voit elää hänen tahtonsa mukaista elämää. Sinusta tulee oikeamielinen eli vanhurskas mieleltäsi.

Elämä arjessa ja työpaikalla

Oikeamielinen elämä arjessa ja työpaikalla on sitä, että hoidat oman osuutesi yhteisistä asioista moitteetta. Teet kotona sen, mitä sinun kuuluu tehdä, ja toimit työpaikallasi työnantajan etujen mukaisesti tuottaen hänelle mahdollisimman suuren hyödyn työpanoksellasi, kohtuuden rajoissa. Autat työtovereitasi, että heillä olisi hyvä olla ja että he selviäisivät omasta työstään paremmin sinun avullasi. Et saa tehdä mitään, mistä aiheutuisi vahinkoa työtovereillesi tai työnantajallesi.

Jos olet alaikäinen lapsi, niin ole kuuliainen kasvattajillesi: vanhemmillesi, holhoojillesi ja opettajillesi. Opiskele ahkerasti ja tee se, mitä hyvältä oppilaalta edellytetään ja kiltiltä lapselta odotetaan. Se on parasta sinun elämääsi ajatellen pitkällä tähtäimellä. Menestymisen tie on rehellisyys ja totteleminen, alamaisuus niille, joille on annettu valta sinun ylitsesi.

Jos olet siinä asemassa ja elämäntilanteessa, että tarvitset apua muilta ihmisiltä, niin ota se kiitoksen kera vastaan. Älä ole ylpeä ja itsekäs, niin että kiellät läheisiltäsi sen hyvän olon tunteen, minkä he saavat sinun auttamisestasi. Kiitä Korkeinta siitä, että hän on lähettänyt luoksesi niitä, jotka pystyvät sinua auttamaan, ja kiitä myös auttajiasi. He ymmärtävät kyllä, mistä on kysymys, jos palvelevat itsekin Korkeinta.

Elämäsi tärkeimmät ohjeet ovat:

  1. Rakasta Jumalaa yli kaiken.
  2. Rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi.

Toisen kohdan kanssa on yhteensopiva ns. "kultainen sääntö":

Tee toiselle sitä hyvää, mitä toivot hänen tekevän sinulle.

Kun toimit tässä sanotulla tavalla, niin säilytät puhtaan omantunnon ja saat aikanaan palkan Korkeimmalta. Vaikka mitään palkkaa ei olisikaan, niin olet saanut itsellesi paremman mielen tässä ajassa, kun olet elänyt vanhurskaasti.

Onko kaikki syntiä tai vanhurskautta?

Kaikki ei ole syntiä tai vanhurskautta. On myös asioita, jotka ovat luvallisia, mutta ne eivät ole kenellekään hyödyksi: ne eivät rakenna ketään.

Opit harjaantumisen kautta erottamaan sen, mikä on hyvää ja mikä pahaa, ja valitset yhä enemmän hyvän tekemisen elämääsi. Korkein muuttaa sinua hänen kuvansa kaltaiseksi: kohti synnitöntä ihmistä.

Vaikka emme saavuttaisi tässä elämässä täyttä synnittömyyttä, vaan lankeaisimme joskus syntiin, niin synnittömyyden tavoitteleminen on silti paras vaihtoehto omaan elämäämme. Jos emme saavuta sitä, niin meidän ei tarvitse vaipua epätoivoon ja masentua, koska Korkein on luvannut antaa uskollisesti syntejä anteeksi niille, jotka pyrkivät niistä eroon, ja tahtovat elää hänen tahtonsa mukaan vanhurskaasti.

Seuraava sivu | Sivun alkuun

Tämä sivu on ladattu palvelimelta yhteensä laskuri kertaa 27.2.2009 jälkeen