Mikä on seurakunta?

Usein kysyttyä Apostolien traditio | Varhaisten kirkkoisien traditiot | Usein kysyttyä

Me uskomme, että Uuden testamentin seurakunnan elämän ja käytännön elpyminen on ehkä tärkein kristittyjä kohtaava aihe nykyään. Kun Jeesus sanoi, "... Minä rakennan seurakuntani..." (Matt, 16:18.) niin hänellä oli hyvin selvät ajatukset siitä, miten hän tahtoi tehdä sen, ja millaisia seurakuntien tulisi olla käytännössä ja hän on antanut meille piirustukset siitä hänen apostoliensa työn ja opetusten kautta sellaisena kuin se on talletettu meille Uuteen testamenttiin. Me suosittelemme, että jokainen seuraava luku luettaisiin siinä järjestyksessä, missä se ilmestyy, ja niin kuin ne luvut on kirjoitettu – kirjaksi – jotta jokainen luku muodostaisi loogisen osan kokonaisuudesta, niin että kukin uusi luku rakentuu sitä edeltävien lukujen päälle oikeassa järjestyksessä.

Me osoitamme ensin sen, että Jeesuksen apostolit pystyttivät ja rakensivat hänen ohjauksessaan seurakuntia saadakseen ne toimimaan ja tekemään työtä tietyllä tavalla. Lisäksi on osoitettu, ttä tämä malli tai piirustus oli tarkoitettu maailmanlaajuiseksi, ja että kaikkien seurakuntien tulisi olla samanlaisia, mitä tulee heidän kokoontumiseensa ja järjestäytymiseensä.

Jatkamme sitten siitä osoittamalla syyt, miksi kirkot ovat niin erilaisia raamatulliseen malliin verrattuna, ja tutkimme niitä historiallisia vaikutteita, jotka itse asiassa syrjäyttivät Uuden testamentin opetukset ja niistä tuli kristillisen kirkon korkein auktoriteetti. Me uskomme, että syy, jonka me paljastamme tässä, hämmästyttää sinua toden teolla!

 

Apostolien traditio - Asian ydin!

Tässä osassa me osoitamme, että Jeesuksen apostolit pystyttivät ja rakensivat hänen ohjauksessaan seurakuntia saadakseen ne toimimaan ja tekemään työtä tietyllä tavalla. Lisäksi on osoitettu, ttä tämä malli tai piirustus oli tarkoitettu maailmanlaajuiseksi, ja että kaikkien seurakuntien tulisi olla samanlaisia, mitä tulee heidän kokoontumiseensa ja järjestäytymiseensä.

 

Varhaisten kirkkoisien perinteet – ogelman ydin!

Käymme nyt sitä syytä kohti, miksi kirkot ovat olleet ja yhä vielä ovat niin erilaisia siitä, millaiseksi Jeesus käski apostoleita rakentamaan ne. Jotta voisimme tehdä tämän kunnolla, tutkimme tärkeimpiä historiallisia vaikutteita, jotka ovat syrjäyttäneet ja riistäneet itselleen Uuden testamentin arvovallan, ja joista tuli tunnustettu viimeinen arvovalta kristilliselle kirkolle. Joten kiinnittäkää istuinvyönne: tästä tulee melkoinen matka!

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tässä jaksossa me vastaamme erilaisiin yleisiin kysymyksiin, joita me olemme saaneet vuosien aikana koskien Lisää

 

 

 

Site design: andinic.com      © 2008 Chigwell Christian Fellowship. All rights reserved.