Tervetuloa!

Kirjoittanut Petteri Haipola 01-Dec-2018 03:23 PM

Olen muuttanut mieltäni enkä ole enää kristitty sanan perinteisessä merkityksessä. Pidän edelleen mahdollisena sen, että Jumala on herättänyt Jeesuksen kuolleista, mutta en voi olla siitä enää varma niin kuin aiemmin varma olin. Olen sen sijaan varma siitä, että Raamatussa on paljon taruja, myyttejä, legendoja ja asiavirheitä sisältäviä kertomuksia, jotka eivät ole totta. Olen sitä mieltä, että Jeesuksen elämään on liitetty hänen kuolemansa jälkeen väitteitä, jotka eivät ole totta. En usko enää yleiseen kuolleiden ylösnousemukseen ja kaikkien ihmisten tuomioon. Pidän edelleen mahdollisena sen, että osa ihmisistä jatkaa elämäänsä kuoleman jälkeen, mutta varma en voi siitä olla.

Jos kristinusko olisi totuus, niin sen unitaarinen muoto vastaa omaa näkemystäni siitä, mikä on oikea tulkinta Raamatun kirjoituksista ja apostolien opetuksista koskien Jumalaa, Jeesusta ja iankaikkista tuomiota. Olen tällä hetkellä kuitenkin sitä mieltä, että Raamatusta on mahdotonta löytää yhtä ainoaa oikeaa oppia ja sellaisen etsiminen on johtanut kristityt riitoihin keskenään. Raamatun kirjoittajat ja henkilöt kuvastavat oman aikakautensa uskomuksia ja näkemyksiä, mutta eivät kerro absoluuttista totuutta. Poikkeuksen tähän tekee mahdollisesti lähimmäisen rakastamisen käsky, joka on moraalisesti korkein elämänohje kaikille hyville ihmisille. En tiedä, pitääkö Jumalaa rakastaa, sillä hän ei puutu ihmiskunnan tapahtumiin tai yhden ihmisen elämään kovinkaan usein tai ollenkaan, ja hän sallii viattomien kärsimyksen tai jopa aiheuttaa sitä.

Koska unitaarinen uskonmuoto on paras tietämäni tulkinta kristinuskosta, niin en poista aiempia kirjoituksiani. Löydät ne tämän linkin takaa. En ole enää samaa mieltä kaikista asioista, joita olen kristittynä kirjoittanut, mutta jos olet kristitty, niin pidän kirjoituksiani hyödyllisenä sinua varten. Olen kuitenkin eri mieltä aiemmin kirjoittamistani nuoren maan ja nuoren elämän kannalla olevista kirjoituksistani. On melkoisen typerää uskoa, että nykyiset mantereet ovat eronneet jättimanner Pangeasta noin 4400 vuotta sitten globaalin tulvan päättymisen jälkeen. Niin nuoren maan kreationistit kuitenkin uskovat, koska Raamattu ei voi heidän mielestään pitää sisällään virheitä. Jos olet järkevä ihminen, niin tutkit Raamattua kriittisesti ja hylkäät sieltä epätodet väitteet sen sijaan, että väittäisit niiden olevan kirjaimellisesti totta.

Pyydän anteeksi kaikilta niiltä lukijoiltani, jotka ovat pitäneet totena sellaisia kirjoittamiani asioita, jotka eivät totta ole. Tunnustan samalla sen, että minä en tiedä, mitkä kaikki asiat ovat totta ja mitkä eivät ole totta. Minä en kuule Jumalan ääntä enkä näe Jumalaa, joten en tiedä, mitä hän sanoo tai mitä hän tahtoo. Luulin aiemmin kuulevani hänen äänensä ja tuntevani hänen tahtonsa, vaikka luin ainoastaan Raamattua ja luulin Jumalan puhuvan sitä kautta. Tiedän nyt, että se ei ole totta. Jos tahdot tietää jotakin kaiken luojasta, niin tutki luomakuntaa ja yritä kuvitella mielessäsi sen kehitys. Tiedemiehet voivat auttaa sinua, jos oma ymmärryksesi ei siihen riitä, mutta älä usko heitä sokeasti.

Jos pappeja ei ole syytä uskoa sokeasti, niin miksi olisi syytä uskoa sokeasti muita ihmisiä, joilla on "tietoa", jota sinä et tiedä tai et ymmärrä?

 
 

Valid CSS!