Tervetuloa inri.fi sivustolle!

Kirjoittanut Petteri Haipola 11.2.2010, muokattu 18.10.2016  • 

Siirry tästä linkistä viimeksi lisättyihin kirjoituksiini. Suosittelen sinulle kirjoitustani Jeesuksesta kristuksesta, Nasaretilaisesta, jossa on tiivistettynä Jeesuksen elämän tapahtumat ja tietoa siitä, kuka Jeesus on ja mitä hän ihmisille merkitsee. Tässä alla on vielä linkkejä joihinkin aiempiin kirjoituksiini ja otos kirjoituksen alusta.

Mitä on evankeliumi?

Evankeliumi on ilosanoma Jumalan pojasta Jeesuksesta kristuksesta, jonka isä Jumala on herättänyt ylös kuolleista ja joka ei kuole enää koskaan. Jeesukseen kristukseen uskovilla ihmisilä on iankaikkisen elämän toivo ruumiin ylösnousemuksessa, mutta muilta tämä iankaikkisen elämän toivo puuttuu. Elämä ei pääty ruumiin kuolemaan niin kuin monet luulevat. Siitä on todistuksena se, että Jumala on herättänyt poikansa ylös kuolleista. Me kristityt uskomme niiden silminnäkijöiden todistuksen, jotka näkivät kuolleista herätetyn Jeesuksen ja sen, kun Jeesus otettiin ylös taivaaseen ja hän katosi pilven taakse. Tämä sama Jeesus on tuleva takaisin pelastukseksi häntä odottaville, mutta muille hän tulee tuomioksi (Hebr 9:24-28; Apt 1:9-11).

Me saamme elää ikuisesti onnellisina ja autuaina ruumiin ylösnousemuksen jälkeen siinä maassa, jonka Jumala lapsilleen antaa. Me emme pääse taivaaseen heti ruumiin kuoleman jälkeen emmekä vietä ikuisuutta henkiolentoina taivaassa, mutta saamme ikuisen elämän Kristuksen ja kaikkien pyhien seurassa ruumiillisina olentoina tulella puhdistetussa ja uudistetussa maassa Kristuksen tulemuksen ja viimeisen tuomion jälkeen. Tämä on asia, jota kovin monet uskosta osattomat eivät tiedä meidän kristittyjen odottavan, koska puhumme siitä liian vähän ja epäselvästi – monet jopa virheellisesti.

Lue lisää

Ainoa, joka antaa kuolemattomuuden

Kirjoittanut Petteri Haipola  • 21-helmi-2010 09:00 PM

Oletko ajatellut niin, että Jumalaa ei voi olla olemassa, koska ihmisiä kuolee ja maailmassa on niin paljon kärsimystä? Mikä on se logiikka, joka on saanut sinut tulemaan tähän johtopäätökseen? Eihän maailman kärsimys ja kuolema todista yhtään mitään Jumalan olemassaoloa vastaan.

Jotkut ihmiset torjuvat Jumalan kieltäessään ainoan, joka voisi pelastaa heidät kuolemalta ja antaa heille kuolemattomuuden. Oletko ajatellut koskaan sitä, miten järjetöntä on kieltää Jumala, joka ainoana voi antaa sinulle kuolemattomuuden ja iankaikkisen elämän?

Sinä, joka et hyväksy kuolemaa ja toivoisit, että kuolemaa ei ole, itse asiassa torjut iankaikkisen elämän, joka voisi kuoleman sinun elämästäsi poistaa. Jumala, joka on kaikkien isä, voi antaa kuolemattomuuden ja katoamattomuuden niille, jotka turvaavat hänen armoonsa ja saavat synnit anteeksi uskomalla hänen poikansa Jeesuksen kristuksen nimeen.

Lue lisää

Jumala on meidän isämme

Kirjoittanut Petteri Haipola 13-helmi-2010 12:24 AM  • 

Oletko miettinyt koskaan sitä, miten maailma on saanut alkunsa? Miten yhtään mitään voi olla olemassa?

Maailma ei ole syntynyt itsestään. Miten olisikaan voinut? Miten mitään voi syntyä tyhjästä itsestään, ilman älykästä suunnittelua ja kaiken olevaisen luojaa?

Saatat ajatella, että usko luomiseen on järjenvastaista: ihminen on todistanut tieteen avulla, että luominen on satua. Tämä ei ole kuitenkaan totta. Jumala on luonut taivaat ja maan, ja kaiken mitä niissä on. Itse asiassa usko luomiseen on paljon järkevämpää ja loogisempaa kuin usko siihen, että kaikki on syntynyt itsestään tyhjästä ja elämä on saanut alkunsa sattumalta elottomasta aineesta ilman älykästä suunnittelua ja Jumalan voimaa.

Lue lisää

Millainen isä meillä on?

Kirjoittanut Petteri Haipola 13-helmi-2010 06:31 AM  • 

Maailmassa on ties kuinka monia eri uskontoja ja epäjumalia, joita jumalina palvotaan, mutta silti on olemassa vain yksi isä, josta kaikki on saanut alkunsa, ja joka on meidän luojamme.

Millainen on meidän taivaallinen isämme? Se, millainen käsitys meillä on Jumalasta, vaikuttaa hyvin paljon siihen, millaisia me itsekin olemme ja miten me elämme: miten käyttäydymme lähimmäisiämme kohtaan.

Lue lisää

Sivun alkuun

 
 

Valid CSS!