Tervetuloa kotisivuilleni!

Käsittelen näillä vanhoilla kotisivuillani verkostomarkkinointia ja kristinuskoa. Viimeisimmät lisäykset tähän osioon löytyvät tämän linkin takaa.

Jumalan pojan uskossa on tärkeintä oppia tuntemaan Jumalaa ja luottamaan häneen kaikessa elämässä. Siksi opillisten asioiden syvällinen pohdiskelu voi johtaa jopa kauemmaksi Jumalasta sen sijaan, että se lähentäisi meitä Jumalaan.

Koska nämä sivut ovat enimmäkseen syvällistä opillista pohdiskelua, niin ne eivät sovellu välttämättä ihan jokaisen Jumalan lapsen elämään. Tavallisen uskovaisen ei tarvitse ymmärtää Raamatun kirjoitusten yksityiskohtaisia historiallisia totuuksia ja kaikkia taustatietoja, joita Jumalan sanan ilmoitukseen liittyy. Pelastavaan uskoon riittää se, että uskoo Jeesukseen kristukseen Jumalan poikana evankeliumin sanan mukaan, eikä häpeä todistusta hänestä ihmisten edessä, vaan rohkenee tunnustaa uskovansa Jumalaan ja Jeesukseen, vaikka sen vuoksi yleensä pilkatuksi ja naurun alaiseksi joutuukin. Sehän on pelkkä ilon aihe, jos meidät havaitaan pilkan arvoisiksi herran Jeesuksen kristuksen nimen ja vanhurskauden tähden!

On monia ihmisiä, jotka kuluttavat elämänsä omasta mielestään oikean opin puolustamiseen ja jäävät itse Jumalan valtakunnan ulkopuolelle. Tämä johtuu siitä, että he ovat alkaneet riidellä ja olla eripuraisia, minkä johdosta he ovat jääneet paholaisen vangiksi syntiä tekemään. Osa heistä ei ole koskaan uudestisyntynyt, vaikka he ovat niin luulleet. Karta turhia väittelyitä, kiistoja laista, sanakiistoja ja kaikenlaisia riitoja. Asioista voi toki keskustella ilman riitaa, mutta hyvin harvoin se onnistuu, kun vastaväittelijänä on lihallisia oikean opin puolesta kiivailijoita, joiden oppikaan ei ole oikea, puhumattakaan heidän sydämensä asenteesta.

Oikeaa opetusta ei ole syytä väheksyä tai pitää halpana, mutta opetus tai opit eivät saa olla uskon elämän tärkein asia. Opillinen ymmärrys on muodostunut monille pelastumisen ehdoksi yksinkertaisen evankeliumin sanan uskomisen sijasta. He turvaavat oppiin sen sijaan, että turvautuisivat elävään Jumalaan ja hänen poikansa Jeesuksen kristuksen tuomaan syntien sovitukseen, ikuiseen lunastukseen ja syntien anteeksisaamiseen uskon kautta hänen nimeensä.

Pahiten eksyneet panevat turvansa harhaoppiin, jonka totena pitämistä he pitävät pelastumisen ehtona. He sanovat, että jos joku ei tunnusta uskoaan heidän opettamallaan tavalla, niin hän joutuu helvettiin (kadotukseen: helvetti on harhaoppi sekin). Lähes kaikki nimeltään kristityt ihmiset ovat eksyneet kolmiyhteisen jumalan opin harhaan, niin että pitävät sen opin todeksi tunnustamista pelastumisen ehtona. Eri tavalla sen asian ymmärtäneitä he sanovat Kristuksen ruumiin ulkopuolella oleviksi.

Jos olet uudestisyntynyt Jumalan lapsi, niin tiedät kokemuksesta sen, että sinun ei tarvinnut pitää ensin totena jotakin jumaluusopillista asiaa voidaksesi pelastua. Sinä kuulit yksinkertaisen evankeliumin sanan ja sait syntisi anteeksi uskon kautta kristuksen Jeesuksen nimeen, eikä sinun tarvinnut tunnustaa kolmiyhteisen jumalan oppia tai mitään muutakaan oppia todeksi voidaksesi pelastua (ks. esim. Apt 10:34-48; 11:11-18 ja huomaat, miten jo apostolien aikana pelastuttiin ihan eri sanojen kautta kuin mitä kolmiyhteisen jumalan opissa opetetaan).

Vaikka lopettaisit tämän sivun lukemisen nyt siitä syystä, että pidät minua harhaoppisena eksyttäjänä, niin tarkista kuitenkin Apostolien teoista se, millä tavalla he julistivat evankeliumia ja rukoilivat Jumalaa, meidän isäämme, joka on Raamatun mukaan yksin ainoa totinen Jumala ja kaiken luoja. (Apt 4:24-31; 17:22-31; Joh 5:44; 17:3; 20:17; 1Kor 8:4-6; Efe 4:4-6) Tässä on luettelo niistä kohdista, joissa evankeliumia julistetaan ja rukoillaan Herraa (isää), jos et jaksa lukea koko kirjettä lävitse (Luukkaan toinen kirje Teofilukselle eli Apostolien teot).

Apt 2:14-41; 3:12-26; 4:8-31: 5:29-32; 7:2-60; 8:12, 26-40; 10:34-48; 13:14-52; 14:5-19; 17:2-3, 16-32; 18:5; 22:1-22; 26:1-32.

Pääkohta on siinä, että meidän vapahtajamme Jeesus kristus on isän oikealla puolella taivaissa ja vetoaa isään pyhien puolesta. (Room 8:34; Hebr, 7:25-8:2; 1Joh 2:1-2) Jos me luotamme alusta loppuun saakka Jumalaan, niin hän vie meissä alkamansa hyvän työn päätökseen asti ja meidän käy hyvin. (Fil, 1:6-11.) Oikean opin puolesta kiivaileminen voi johtaa päinvastaiseen tulokseen kuin mitä tahdoimme.

Jeesus on käskenyt meidän pitää kaikki se opetus, jonka hän jätti apostoleille. (Matt, 28:20) Ei siis ole ihan sama, millä tavalla me uskomme Jumalaan ja Jeesukseen kristukseen, Jumalan poikaan, ja meidän herraamme. Oikea suhtautuminen Raamatun kirjoituksiin ja niiden opetuksiin ei johdata meitä ihannoimaan opittomuutta ja kaikkien oppien hyväksymistä seurakunnassa. Sen sijaan meidän tulisi kasvaa uskossa ja Jumalan pojan tuntemisessa kohti täysi-ikäisyyttä, niin että emme olisi enää opin tuulten ja ihmisten arpapelien heiteltäviä. Tämä on puolestaan mahdollista vain siten, että opimme tuntemaan Jeesusta yhä paremmin. (Efe, 4:11-16)

Jos me luotamme kaikessa Jeesukseen ja turvaamme Jumalan armoon, niin me emme anna salakavalien harhaoppien ja väärien opettajien ja väärien profeettojen temmata meitä mukaansa ja eksyttää meitä. On siis tärkeää valvoa omaa sydäntään ja opetustaan, sillä sieltä elämä lähtee ja koituu pelastukseksi monille. (Snl, 4:23; 1Tim, 4:12-16.)

Me kelpaamme isälle Jumalalle sellaisina kuin olemme elämämme jokainen hetki, jos olemme uusia luomuksia kristuksessa, jos pyhä henki asuu meissä. Jumalalle kelpaamisen peruste ei ole meissä itsessämme eikä hyvä vaelluksemme vaan se on kristuksen uhrin kautta tullut syntien sovitus ja kristus itse. Me kelpaamme isälle kristuksen Jeesuksen kautta ja hänen verensä kautta, kun olemme saaneet syntimme anteeksi. Iankaikkinen elämä on Jumalan lahja: sitä ei voida ansaita. Jumala tahtoo opettaa meitä tuntemaan oma pelastuksemme syntiemme anteeksisaamisessa ja sitä varten Raamattu on kirjoitettu ja todistus Jeesuksesta sinullekin annettu.

Jumalan vaikuttaman uskon alku ja loppu on kristus Jeesus. Ei ole muuta tietä isän tykö kuin Jeesus. Jos sinä tahdot todella päästä isän tykö taivaaseen, niin sinä tahdot ottaa silloin myös tarkemmin selvää siitä, kuka ja mikä Jeesus oikein on. Sen asian selvittämiseen riittää Raamatun lukeminen ja oikea sydämen asenne. Jos olet saanut syntisi anteeksi ja pyhän hengen, niin Jumala johdattaa sinua yhä syvällisempään Jeesuksen tuntemiseen ja hänen rakkauteensa juurtumiseen, niin että saat sen ohella lisää tietoa ja viisautta ja hengellistä ymmärrystä, mutta tärkeintä on rakkaus. Ilman sitä me emme mitään olisi.

Ja siinä on rakkaus, että Jumala lähetti ainoan poikansa maailman syntien sovitukseksi, että yksikään ei hukkuisi, joka häneen uskoo. Jumala on rakastanut meitä ensin ja antanut poikansa lunnaiksi meidän sieluistamme, niin että me pelastumme tulevalta vihalta ja ikuiselta tuomiolta uskomalla evankeliumin sanan kristuksesta Jeesuksesta.

Jeesus naulittiin ristille, hän kärsi ja kuoli syntiemme tähden, niin että hänen verensä on meidän sielujemme lunastus ja siinä on syntien anteeksisaaminen. Kristuksen Jeesuksen veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. Me saamme kaiken synnin anteeksi: eikö se olekin hyvä asia ja isän rakkautta meitä kohtaan?!

Jeesus on kärsinyt rangaistuksen syntiemme tähden, meidän puolestamme. Meidän ei tarvitse kärsiä rangaistusta synneistämme kuoleman jälkeen, jos me uskomme Jeesukseen kristukseen, Jumalan poikaan. Jumala on herättänyt poikansa ylös kuolleista niin kuin on kirjoitettu. kristus asuu nyt uskon kautta Jumalan lasten sydämissä. Sinäkin saat pyhän hengen sydämeesi asumaan, jos uskot Jeesukseen ja evankeliumin sanaan.

Sinun syntisi on annettu sinulle anteeksi! Sinun uskosi on pelastanut sinut! Mene rauhaan, äläkä tee enää syntiä, että sinulle ei kävisi vielä huonommin kuin nyt on käynyt, syntiesi tähden.

Mitä jos Jeesus sanoisi sinulle nuo sanat tai jotakin vastaavaa? Lähtisitkö seuraamaan Jeesusta? Antaisitko elämäsi herran haltuun ja tekisit mielelläsi sitä hyvää, jota Jumala tahtoo meidän tekevän, ja karttaisit sitä pahaa, jota Jumala ei tahdo meidän tekevän? Tahdotko pelastaa elämän vai hukuttaa sen?

Petteri Haipola, 11. helmikuuta 2010, muokattu 1.9.2016.

Suosittelen tavallisille uskoville uudistuneita sivujani. Oppia painottavat sivuni sopivat lähinnä vain sanan palvelijoille ja niille, jotka etsivät Raamatun perusteluita harhaoppien kumoamiseksi. Nämä vanhemmat sivustoni ovat jakaantuneet lisäksi kahteen osaan: Raamatun opetuksia 1 (tämä sivusto) ja Raamatun opetuksia 2 (alkuperäinen inri.fi sivusto).

Näille vanhoille sivuilleni ei kannata kenenkään jäädä tutkimaan niitä jatkuvalla syötöllä. Niitä voi käyttää kuitenkin hakuteoksena ja lähteenä, kun etsit tietoa jostakin sinua askarruttavasta Raamatun ongelmasta tai uskoon liittyvästä ilmiöstä. Voit käyttää alla olevaa hakua apuna sopivan kirjoituksen löytämiseksi kutakin aihealuetta koskien.

Etsi Googlesta kotisivujeni tekstiä


WWW Petteri Haipolan kotisivut

Sivun alkuun