Ihminen kristus Jeesus ja hänen isänsä Jumala

Julkaissut Petteri Haipola  •  12.6.2016  • 

Jeesus on varmasti ihminen monen eri Raamatun kohdan perusteella, tai häntä ainakin sanotaan ihmiseksi. "Ihminen kristus Jeesus" (1Tim 2:5) on ihmisenä eri olento kuin Jumala.

Jeesus sanoi, että isä asuu hänessä ja tekee ne teot, jotka hän tekee ja sanoo ne sanat, jotka hän sanoo. (Joh 14:9-11) Jeesus sanoi myös, että "uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun". (Joh 14:1) Jeesus erottaa tällä tavalla Jumalan itsestään. Jumala asuu hänessä, mutta hän ei itse ole se Jumala, joka hänessä asuu.

Paavalin mukaan Jumala oli kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa. (2Kor 5:18-21) Paavalikin erottaa tässä toisistaan Jumalan ja Kristuksen. Jumala oli Kristuksessa, mutta Kristus ei itse ollut se Jumala eikä ole vieläkään.

Jumala on arvossa korkeammalla kuin Jeesus. Jumala on Kristuksen pää. (1Kor 11:3) Koska Jeesus on vielä taivaassa ihminen, rukoilee hän suurempaansa eli isäänsä Jumalaa (Hebr 7:25). Jumalaa sanotaan tästä syystä "Jeesuksen kristuksen Jumalaksi ja isäksi". (Efe 1:3) Hän on myös meidän taivaallinen isämme: meidän Jumalamme ja isämme. (Joh 20:17; Matt 6:6ss.)

Suurin osa nimeltään kristityistä ei uskalla kyseenalaistaa opetusta kolmiyhteisestä jumalasta, joka on Isä ja Poika ja Pyhä Henki. He ovat jo etukäteen päättäneet sen, että ainoa oikea tulkinta on uskoa kolmiyhteiseen jumalaan. Syynä on pelko. Jos he uskoisivat eri tavalla, niin he tuomitsisivat itsensä helvettiin, johon myös uskovat. Heidän päähänsä on nimittäin iskostettu, että ne joutuvat helvettiin, jotka eivät pidä totena katolisten isien kehittämää oppia kolmiyhteisestä jumalasta.

Älä anna heidän pelkonsa peljättää sinua. Ole avoin ja rohkea. Ajattele asioita omilla aivoillasi. Jumala on antanut sinulle kyvyn ajatella asioita johdonmukaisesti ilman ristiriitaa. Jumala itse kehottaa sinua ja rohkaisee sinua tutkimaan kirjoituksista, mitä siellä on näistä asioista sanottu. Sinun tulee koetella kaikki opetus, jota olet kuullut, ja olla valmis hylkäämään virheelliset tulkinnat, jos ne paljastuvat sinulle.

Aihe on niin laaja ja vaikea ymmärtää, että sinun ei tarvitse muodostaa mitään kantaa tämän elämän aikana siitä. Pidä itselläsi se usko, joka sinulla Jumalan lapsena jo on. Se riittää. Puhu Jumalasta ja hänen pojastaan samalla tavalla kuin Raamatussa on tehty. Et anna silloin väärää todistusta Jumalasta ja hänen pojastaan, Jeesuksesta kristuksesta, Nasaretilaisesta.

Voit lukea lisää tuolta:

http://www.inri.fi/jumala/index.htm

Sivun lopussa on luettelo aihetta käsitteleviin kirjoituksiin. Vertaa niiden sanomaa Raamatun kirjoituksiin ja tutki sydämessäsi, mikä on totuus. Jos et ymmärrä asiaa, niin tunnusta se avoimesti. Älä asetu jonkin tulkinnan puolelle ja toista vastaan, ellet ymmärrä asiaa riittävän hyvin. Ilmaise aina epävarmuutesi, kun puhut asiasta, ellet ole todella varma. Se on rehellistä ja oikein Jumalan edessä. Älä anna heidän uhkailujensa peljättää sinua niin että tunnustaisit todeksi jotakin sellaista, mitä et ymmärrä. Jumala ei sinulta sellaista vaadi eikä uhkaile sinua.

Sivun alkuun